Avengers: Age of Ultron

Avengers: Age of Ultron (2015)

Film1
7.5 / 10
39
Pers
68% 12
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie
Regie: Joss Whedon
Cast: Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, meer »
Lengte: 141 minuten
Land: Verenigde Staten, Nederland
Taal: Engels

In dit vervolg op de meest succesvolle superheldenfilm aller tijden, moeten de Avengers het opnemen tegen de kwaadaardige Ultron

Tony Stark besluit de Avengers een beetje te ontzien en ontwikkelt een vredesinitiatief dat met zelfsturende robots de orde moet gaan handhaven. Maar de kunstmatige intelligentie maakt schokkende conclusies waardoor het de mensheid zlf als bedreiging voor de aarde gaat zien. De machtigste helden waaronder Iron Man, Captain America, Thor, The Incredible Hulk, Black Widow en Hawkeye moeten aantreden om de aarde te redden van dit onverwachte gevaar.

Avengers: Age of Ultron werd net als het eerste deel geregisseerd en geschreven door Joss Whedon. Het verhaal is gebaseerd op de stripboeken van Stan Lee en Jack Kirby. De cast uit het eerste deel wordt nu versterkt door nieuwe superhelden Quicksilver (Aaron Taylor-Johnson), Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) en The Vision (Paul Bettany).*******

Film1 Recensie: Als de Avengers de touwtjes niet meer in handen hebben

Avengers: Age of Ultron moet enkel de concurrentie aangaan met zijn eigen voorganger maar is los daarvan weer een kunstig balanceer-trucje van regisseur Whedon. Oogstrelende actiesequenties, lekker veel hart en een wagonlading superhelden. Wat wil je nog meer?

Lees verder
 • Pers - 68%  
  80

  Fijne en vermakelijke Marvel-verfilming

  "Om de bomvolle plot, waarin kleine persoonlijke momenten worden afgewisseld met grote spektakelstukken, tot een coherent geheel te smeden, gebruikt Whedon running gags en gevatte oneliners. Daarmee slaagt hij er wederom in een zeer onderhoudend verhaal te vertellen waarin iedere Avenger de kans krijgt een moment te stralen."

  Michael Minneboo - Schokkend Nieuws
  80

  Kabaal en verpulvering

  "Met Avengers: Age of Ultron bewijst Whedon andermaal dat hij heel wat blitse ballen in de lucht kan houden."

  Kevin Toma - De Volkskrant
  80

  Spektakel en humor, maar ook duisternis

  "Met het spektakel en de humor zit het wel goed (...) Age of Ultron had met minder personages een grotere dramatische impact kunnen hebben, maar wanneer het erop aankomt, maakt het immer uitdijende superheldenteam het verschil."

  Bart van der Put - Het Parool
  70

  Als de Avengers de touwtjes niet meer in handen hebben

  Avengers: Age of Ultron moet enkel de concurrentie aangaan met zijn eigen voorganger maar is los daarvan weer een kunstig balanceer-trucje van regisseur Whedon. Oogstrelende actiesequenties, lekker veel hart en een wagonlading superhelden. Wat wil je nog meer?

  Evelien van Baekel - Poodt - Film1
  70

  Kan niet op tegen voorganger

  "De groep superhelden is nu bij elkaar en weet geen groot 'aah!' moment meer op te roepen. Laat dit de film echter niet teniet doen, hij zal vast wel weer groots scoren aan de box office."

  Ellen van den Braak - Filmpjekijken.com
  70

  Superkrachten opnieuw gebundeld

  "Ook al zijn de verwikkelingen weinig opzienbarend, het zorgt wel voor een welkome afwisseling binnen het actiespektakel, net als de kenmerkende droge humor. Age of Ultron duurt twee uur en twintig minuten, maar verveelt geen tel."

  Fabian Melchers - De Telegraaf
  60

  Alleen de humor en actie houden deze kermisattractie nog op rails

  "Age of Ultron is overrompelend vermaak, bedoeld om een publiek voor meer dan twee uur lam te leggen. Dat is zeker gelukt: met opengesperde ogen zuig je het spektakel schaapachtig op. Pas als je buiten de IMAX staat en het natuurlijke licht van de zon zich op je netvlies brandt vraag je je af: "wat heb ik eigenlijk net gezien?"."

  Hugo Emmerzael - Moviescene
  60

  Avengers 2 is op hol geslagen flipperkast

  "(...) Avengers: Age of Ultron is een 3-D-avontuur dat soms oogt als een op hol geslagen flipperkast. Een paar onsjes minder had de film geen kwaad gedaan."

  Ab Zagt - AD
  60

  De formule werkt

  "Marvel-fans kunnen met een gerust hart naar deze film gaan: de formule werkt en wordt ook hier goed toegepast. Met nog talloze Marvel-films in het verschiet kunnen we in de toekomst nog lang genieten van deze leuke franchise."

  Quirijn Foeken - Biosagenda.nl
  60

  Hele trits helden in tweede Avengersfilm

  "Oppervlakkig gezien zit het met heel veel dingen goed in deze tweede Avengers-film: er is humor, er is spektakel en Joss Whedon en zijn team hebben heel erg hun best gedaan om de film ook nog over iets meer te laten gaan dan bioscoopsensatie."

  Dana Linssen - NRC Handelsblad
  60

  Hoe moeten al die vervolgfilms hier nog overheen?

  "Slim van Whedon om er wat personages uit te lichten, maar daar staat tegenover dat veel anderen onderontwikkeld blijven. Vooral de helden die we nog niet kenden: Quicksilver, Scarlet Witch en The Vision. Die raken flink ondergesneeuwd in het verplichte smijt- en sloopwerk, dat weer knap in beeld gebracht is, maar ook zo grootschalig en absurd dat het eerder vermoeit dan opwindt. En dat het de vraag opwerpt hoe toekomstige superheldenfilms hier in hemelsnaam nog overheen moeten."

  Rick de Gier - Cinema.nl
  60

  Overvol vervolg

  "Vooral het laatste half uur, met een langgerekte reddingsactie en een overkill aan special effects, is langdradig. Gelukkig wordt er ook gas teruggenomen (...) Ook deze tweede Avengers-film is weer een overvol doch vermakelijk rommeltje waarin voor elke fan iets van zijn gading is te vinden."

  Andr Nientied - Nu.nl
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 22 april 2015
  Distributeur: Walt Disney Studios Motion Pictures
  Alternatieve titel: The Avengers 2: The Age of Ultron, The Avengers: Age of Ultron