Under the Skin

Under the Skin (2013)

Film1
4.4 / 10
28
Pers
95% 13
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Sciencefiction, Thriller
Regie: Jonathan Glazer
Cast: Scarlett Johansson, Paul Brannigan, meer »
Lengte: 108 minuten
Land: Verenigde Staten, Groot-Brittannië
Taal: Engels

Sciencefictionfilm met Scarlett Johansson als een buitenaards wezen dat in menselijke vorm door Schotland reist

Een buitenaards wezen leeft op aarde als de prachtige en fascinerende jonge vrouw Laura. In het Schotse landschap verleidt zij mannen om haar honger te stillen. Nadat Laura een man ontmoet met een zeldzame gezichtsaandoening, raakt zij steeds meer bewust van haar menselijke lichaam en slaat de twijfel toe.

Regisseur Jonathan Glazer kiest unieke projecten over kwantiteit. Hij maakte eerder de bizarre thriller Birth met Nicole Kidman en de misdaadthriller Sexy Beast met Ben Kingsley.********

Film1 Recensie: Buitenaardse Scarlett kruipt onder de huid

Heel af en toe komt er een film voorbij waarbij je na afloop denkt: "waar heb ik zojuist naar zitten kijken?" Under the Skin intrigeert, verwart en is lang niet voor iedereen, maar liefhebbers van pure sciencefiction kunnen hun lol op.

Lees verder
 • Pers - 95%  
  100

  Artistieke grillen van Jonathan Glazer

  "Under the Skin is een cinematografisch equivalent van een Damien Hirst-kunstwerk, waarvan je niet 100% begrijpt wat je ziet. Misschien is het een diep-gelaagd meesterwerk of toch maar een koe op sterk water, niemand kan het met zekerheid zeggen."

  Marco Hagemeier - MovieScene
  100

  Film met een unieke zeggingskracht

  "De film draait om kijken. Om blikken, die nooit onschuldig zijn, altijd een belofte zien, een verwachting scheppen. Met de hypnotiserende soundtrack van Mica Levi, het contrast tussen de hyperstilistische scènes en de druilerige Schotse aardsheid, vervreemdt Glazer onze blik zodanig dat de meest triviale taferelen iets ongekends krijgen."

  Elise van Dam - Filmpjekijken.com
  100

  Gelaagde film waarover je urenlang kan discussiëren

  "Under the Skin is een film die je minstens twee keer moet bekijken. De eerste keer om het bombardement aan zintuigelijke prikkels te ondergaan. Glazer filmt soms zo mooi dat het pijn doet aan de ogen."

  Hans Dewijngaert - Schokkend Nieuws
  100

  Het rood en het zwart

  "En weer is er een buitenaards wezen voor nodig om ons die vreemde, schitterende wereld te laten zien. Wat een magistrale film."

  Ronald Rovers - De Filmkrant
  100

  Ontluikende gevoelens van een moordende alien

  "Het resultaat is een film die niet te beschrijven is, maar ondergaan moet worden. De meest buitenaardse sciencefictionfilm ooit gemaakt. Met een prachtige, indringende score en werkelijk onvergetelijke beelden."

  Gerhard Busch - Cinema.nl
  100

  Provocerende sci-fi met én over Scarlett

  "Johansson is hier soms poedelnaakt. Iedereen die daarvoor naar de bioscoop gaat, trapt in een val. Het is misschien wel precies waar Under the Skin over gaat. Net zo goed als het gaat over Johansson zelf, de actrice én haar verpakking. Ze is ook een alien. Een die je nauwelijks registreert als ze voor je staat."

  Gudo Tienhoven - AD
  100

  Scarlett als hunkerend ruimtewezen

  "Nooit eerder werd de rooftocht van een monsterlijk schepsel zo koel, clean en toch bezwerend verbeeld."

  Kevin Toma - De Volkskrant
  100

  Sublieme sciencefiction in druilerig Schotland

  "Sommigen zullen de film misschien te raar en te traag vinden, maar het loont de moeite je eraan over te geven: verbazingwekkend, buiten je comfort zone en - dat is niets teveel gezegd - de film kruipt Under the Skin."

  Barend de Voogd - Nu.nl
  100

  Verbijsterend en angstaanjagend

  "Het getuigt van lef bij de maker en de actrice, en zorgt ervoor dat Schotland en de bewoners daadwerkelijk door de ogen van een indringer met een verborgen agenda worden bekeken. Het is een meesterzet die 'Under the skin' op lichtjaren afstand van gangbare buitenaardse invasiefilms plaatst."

  Bart van der Put - Het Parool
  90

  Fascinerende, hypnotiserende en verontrustende film

  "Visueel is Under The Skin niet minder indrukwekkend, met veel contrastrijke of opvallend gekleurde beelden die niet van deze wereld lijken te zijn. Het is de soms bijna experimentele combinatie van beeld en geluid die de film zo hypnotiserend maakt."

  Kaj van Zoelen - FilmTotaal
  80

  Buitenaardse Scarlett kruipt onder de huid

  Heel af en toe komt er een film voorbij waarbij je na afloop denkt: "waar heb ik zojuist naar zitten kijken?" Under the Skin intrigeert, verwart en is lang niet voor iedereen, maar liefhebbers van pure sciencefiction kunnen hun lol op.

  Jan-Peter Rook - Film1
  80

  De meest zintuiglijke film van 2014

  "De thematiek van die film - reïncarnatie - is in 'Under the Skin' even prominent aanwezig. De visuele kwaliteit van Glazers werk, die evengoed in een videoclip van Radiohead als een Sony-commercial kan worden gevonden, is betoverend."

  Jan-Kees Verschuure - Cinemagazine
  80

  Hollywoodster in de straten van Glasgow

  "Dit is een typisch geval van: een beetje vreemd, maar erg lekker. En dat slaat niet alleen op het blote lijf van Scarlett Johansson in een kille ruimte."

  Romy van Krieken - Veronica Magazine
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 16 oktober 2014
  Distributeur: A-Film Benelux