The Light Between Oceans

The Light Between Oceans (2016)

Film1
6.5 / 10
17
Pers
58% 11
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama
Regie: Derek Cianfrance
Cast: Michael Fassbender, Alicia Vikander, meer »
Lengte: 133 minuten
Land: Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland
Taal: Engels
Kijk nu

Drama met Michael Fassbender en Alicia Vikander waarin een vuurtorenwachter en zijn vrouw zich ontfermen over een baby die aanspoelt in een roeiboot

Vuurtorenwachter Tom en zijn vrouw Isabel wonen op een eiland in West-Australië en proberen al jaren zonder succes kinderen te krijgen. Wanneer ze op een dag een aangespoelde roeiboot vinden met een klein meisje erin, besluiten ze haar uiteindelijk te adopteren. Ze zijn gelukkig en genieten met volle teugen van hun dochter Lucy, totdat ze na een aantal jaren een vrouw ontmoeten op het vasteland. Al snel na deze ontmoeting verandert hun perfecte leven langzaam in een hartverscheurend drama.

The Light Between Oceans gebaseerd op de wereldwijde bestseller van M.L. Stedman en werd geregisseerd door Derek Cianfrance, bekend van Blue Valentine en The Place Beyond the Pines. • Pers - 58%  
  80

  Melodrama pakt de kijker in

  "Wie van zwaar aangezet liefdesdrama houdt, mag The Light Between Oceans niet laten schieten. Geen oog blijft droog bij dit hartverscheurende relaas dat genadeloos mikt op de sentimentele gevoelens van de kijker."

  Ab Zagt - AD
  60

  Drama tjokvol grote emoties

  "Dat de film niet verdrinkt in sentiment, ook al is het waarschijnlijk de meest sentimentele film van het jaar, is ook te danken aan de cast van Michael Fassbender, Alicia Vikander en Rachel Weisz."

  Ronald Rovers - Trouw
  60

  Morele dilemma's bij strijklicht

  "De bestseller is nauwgezet verfilmd, maar een overdaad aan filmclichés doet The Light Between Oceans bijna de das om. Gelukkig verliezen de morele dilemma's uit het verhaal hun kracht niet."

  Jeroen van Bree - FilmVandaag.nl
  60

  Nieuwste film Cianfrance geen lichtpunt

  "Regisseur Derek Cianfrance beschikt over een topcast en een wereldwijde bestseller als bronmateriaal, maar zijn nieuwste film The Light Between Oceans haalt het niet bij zijn vorige successen The Place Beyond The Pines en Blue Valentine."

  Wim Meijer - Indebioscoop.com
  60

  Onvervalst snikken met The Light Between Oceans

  "Eindelijk weer een film die opzichtig, schaamteloos en succesvol naar tranen hengelt. Origineel is het niet, effectief zeker. De plot ontvouwt zich tergend langzaam, maar Fassbender en Vikander compenseren dat prima met hun naturelle spel."

  Floortje Smit - De Volkskrant
  60

  Verwachtingen niet helemaal waargemaakt

  "Misschien wel de belangrijkste rol is weggelegd voor de prachtige setting (Nieuw-Zeeland fungeert hier als stand-in voor het West-Australische eiland Janus en dat levert adembenemende plaatjes op) en de film ziet er dan ook uit om door een ringetje te halen. Wellicht om de gebreken te verbloemen, want met zulke sterke acteurs en een talentvolle regisseur als Cianfrance aan het roer valt het tegen dat de hooggespannen verwachtingen niet helemaal worden waargemaakt."

  Patricia Smagge - Cinemagazine
  60

  Vikander toont weer dat ze beste van haar generatie is

  "Mooi ook vanwege de prachtige fotografie en intieme, wrange details. (..) Frustrerend omdat het talent van cast en crew groter is dan dit verhaal verdient."

  Mike Peek - Het Parool
  60

  Weepie slaagt er niet in de tranen te laten wellen

  "Inhoudelijk krachtig materiaal waaruit een overtuigend melodrama geboetseerd kan worden."

  André Waardenburg - NRC Handelsblad
  50

  Breekbaar geluk

  "De traagheid waarmee de schaduw van het noodlot zich in The light between oceans verdonkert, wreekt zich hier echter. Hun spel krijgt er iets al te nadrukkelijks door, terwijl de film zelf zich ontpopt tot een nogal lijvig melodrama."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  50

  Teleurstellend

  "Derek Cianfrance maakte eerder Blue Valentine en The Place Beyond the Pines, twee films waarin hij experimenteerde met verhaalstructuur en vorm. Hij husselde chronologie, wisselde halverwege van protagonist, maakte radicale keuzes in compositie en kleurgebruik. Juist daarom is het zo teleurstellend dat hij zich op die vlakken heeft ingehouden met The Light Between Oceans, dat hij de film niet veel meer naar zijn hand heeft gezet."

  Jochem Geerdink - Filmpjekijken.com
  40

  Zeer matig scenario

  "Cianfrance genereert goed acteerwerk van zijn cast en schept een mooi tijdsbeeld aan de hand van beeldschone plaatjes. In combinatie met een zeer matig scenario is het echter niet genoeg om te beklijven."

  Arjan Welles - Filmtotaal
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 10 november 2016
  Distributeur: Entertainment One Benelux