Star Trek Beyond

Star Trek Beyond (2016)

Film1
7 / 10
24
Pers
64% 12
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Avontuur, Sciencefiction
Regie: Justin Lin
Cast: Chris Pine, Zoe Saldana, meer »
Lengte: 122 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Tweede vervolg op de Star Trek-reboot, waarin de bemanning van de Enterprise te maken krijgt met een mysterieuze nieuwe vijand

De crew van de Enterprise is halverwege de vijfjarige verkenningsmissie en de verveling slaat toe. Kirk staat op het punt om ontslag te nemen wanneer zijn schip wordt vernietigd door een golf onverslaanbare aliens. De Federation wordt aangevallen door een mysterieuze vijand die alles haat waar de vredelievende organisatie voor staat. Kirk, Spock, Uhura en de rest van de crew moeten op elkaar en een rebels buitenbeentje vertrouwen om de dreiging te kunnen verslaan.

In 2009 blies J.J. Abrams het fenomeen Star Trek nieuw leven in met een succesvolle reboot, die vier jaar later werd opgevolgd door Star Trek Into Darkness. Omdat Abrams zich vervolgens richtte op die andere grote sciencefictionfranchise - Star Wars - liet hij de regie van Star Trek Beyond over aan Justin Lin, bekend van diverse films uit de Fast & Furious-reeks.********

Film1 Recensie: Dezelfde hachelijke situaties; betere special effects

Respectvolle voortzetting van de retro-remakes met als enige minpunt een bad guy die wordt gesaboteerd (pun intended) door lui schrijfwerk en een onmogelijk masker. Dit derde deel in de franchise gaat niet Beyond voorgaande films maar geeft fans precies wat ze willen.

Lees verder
 • Pers - 64%  
  80

  Dezelfde hachelijke situaties; betere special effects

  Respectvolle voortzetting van de retro-remakes met als enige minpunt een bad guy die wordt gesaboteerd (pun intended) door lui schrijfwerk en een onmogelijk masker. Dit derde deel in de franchise gaat niet Beyond voorgaande films maar geeft fans precies wat ze willen.

  Evelien van Baekel - Poodt - Film1
  80

  Plezier spat er van af

  "Ondanks dat er allerlei levens en grote zaken op het spel staan, spat vooral het plezier af van deze derde nieuwe Star Trek-film. Daarbij is de dialoog af en toe wat te snel uitleggerig om alle technologie begrijpelijk voor de kijker te maken en is er nauwelijks sprake van de ontwikkeling van de personages die de eerdere films kenmerkte."

  Kaj van Zoelen - Filmtotaal
  80

  Sterrenepos schittert voort

  "Star Trek heeft een van de meest succesvolle reboots van de afgelopen tien jaar ondergaan. Beyond gaat nergens verder dan zijn twee voorgangers, maar doet er ook niet voor onder. En dat is best een compliment."

  Wim Meijer - Indebioscoop.com
  70

  Duidelijk voor een nieuwe generatie gemaakt

  "Meer dan ooit is het verhaal vooral een kapstok voor actie. Met de geliefde personages en een foto van de William Shatner/Leonard Nimoy- crew van de U.S.S. Enterprise proberen de producenten de oude trekkies nog bij de les te houden, maar het is duidelijk dat deze film voor een nieuwe generatie is gemaakt."

  Barend de Voogd - Schokkend Nieuws
  70

  Knipogen naar het verleden

  "Ook die bijna soap-achtige benadering knoopt aan bij het verleden, in een geolied Star trek-avontuur dat verder helemaal van deze tijd is."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  70

  The frontier pushes back

  "Voor fans van het eerste uur een mooie hommage, maar mensen die later aangehaakt zijn in de serie zullen misschien wat teleurgesteld zijn over dit deel."

  Reyer Krikke - Filmvandaag.nl
  60

  Chemie tussen de acteurs is het sterke punt van deze Star Trek

  "Viervoudig Fast & furious-veteraan Lin kwijt zich goed van zijn taak in de regie van de bemanning van het sterrenschip Enterprise. Het sterkste punt van Star Trek beyond is de chemie in het acteursensemble, dat aanstekelijk uitpakt met de humor van scenarioschrijvers Simon Pegg (Scotty in de film) en Doug Jung."

  Bart van der Put - Het Parool
  60

  Degelijke actiefilm

  "Onder aan de streep is Star Trek Beyond vooral een degelijke actiefilm. Star Trek fans kunnen deze film gerust gaan zien maar echt heel bijzonder is het niet."

  Quirijn Foeken - Biosagenda.nl
  60

  Een memorabele coming-out aan de rand van de kosmos

  "(..) spacey visuele effecten, romances en bromances tussen de personages, intergalactische strijd tegen het kwaad. Maar Lin is verder niet te betrappen op nieuwe inzichten. Al stoort dat niet."

  Ronald Rovers - Trouw
  60

  Weemoed en humor in nieuwe Star Trek

  "Los van alle actie zit Star Trek Beyond vol humor, waarvoor Simon Pegg mede verantwoordelijk is. De vertolker van klusjesman Scotty heeft zichzelf de beste grappen toebedeeld, maar zijn aandeel geeft de film wel lucht in de soms zware thematiek."

  Ab Zagt - AD
  40

  Ooit oorspronkelijk, fris en vernieuwend, maar Star Trek is behoorlijk uitgemolken

  "Star Trek Beyond heeft zeker last van wat Hollywoodanalisten 'sequelitis' doopten. Het 'dit hebben we allemaal al eens eerder gezien'-gevoel is groot."

  Andr Waardenburg - NRC Handelsblad
  40

  Vervolg Star Trek kan beloofde niet waarmaken

  "Wie van de bioscoopequivalent niet meer verwacht, kan zich tegoed doen aan een ontsnappings- en wraakavontuurtje met hoog slechterik-van-de-week-gehalte, overladen met peperdure, doch weinig gecamoufleerde computereffecten."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 21 juli 2016
  Distributeur: Universal Pictures International
  Alternatieve titel: Star Trek 13, Star Trek 3: Beyond, Star Trek XIII