Gods of Egypt

Gods of Egypt (2016)

Film1
6.2 / 10
34
Pers
44% 7
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Avontuur, Fantasy
Regie: Alex Proyas
Cast: Brenton Thwaites, Gerard Butler, meer »
Lengte: 127 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Fantasyfilm met Gerard Butler en Nikolaj Coster-Waldau over een slimme dief die zijn geliefde wil redden en de vete tussen twee Egyptische goden

Om het Oude Egypte en zijn geliefde te redden roept de slimme dief Bek de hulp in van de machtige god Horus. Samen nemen zij het op tegen Set, de meedogenloze god van de duisternis die het eens welvarende rijk in chaos en oorlog heeft gestort en zowel dit leven als het hiernamaals wil vernietigen. De strijd met Set en zijn handlangers voert het onwaarschijnlijke team tot ver in het hiernamaals. Hier moeten mensen en goden ultieme testen van moed en opoffering doorstaan op weg naar de laatste epische confrontatie.

Regisseur Alex Proyas maakte eerder de spectaculaire scifi I, Robot, de duistere culthit Dark City én de mysterieuze thriller The Crow. Gods of Egypt is zijn eerste film in zeven jaar. • Pers - 44%  
  60

  Vermakelijk en niet al te gecompliceerd

  "Soms lijkt het wel een beetje alsof regisseur Proyas niet goed weet ie wil met zijn film. (..) Desondanks zijn de actiescènes en de effecten van hoge kwaliteit, wat steeds opnieuw de spanning terugbrengt in de film. Uiteindelijk is Gods of Egypt een vermakelijke, niet al te gecompliceerde film die bij veel mensen goed zal vallen."

  Ellen van den Braak - Filmpjekijken.com
  50

  Luchtige avonturenfilm

  "Desalniettemin volgt deze luchtige avonturenfilm een plichtmatige blockbusterformule. Bomvol met onnodige actiescènes, een romantisch subplot, een dubbele protagonist, vele exotische locaties die opgeblazen worden en een klein legertje aan goden voor een epische roadtrip.

  Martijn Hamerling - FilmTotaal
  50

  Vermakelijk en compleet vergeetbaar

  "Gods of Egypt is een luchtige actiefilm die haar publiek weet te vermaken, wat in dit geval ook het enige doel lijkt te zijn."

  Lennart Kooijman - Moviescene.nl
  40

  Gods of Egypt verzuipt in eigen chaos

  "Gods of Egypt is nauwelijks begonnen of er ligt al een volledige Egyptische tempel tegen de vlakte. Regisseur Alex Proyas (die de filmwereld in de jaren negentig nog zo voortvarend betrad met de fraaie duisternis van The Crow en Dark City) schetst een dol en vol universum, dat weinig van doen heeft met de oudheid en zich meer laat dicteren door de regels van het superheldengenre - of computergames."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
  40

  Hollen van effect naar effect

  "Zwakke dialogen, weinig opbouw, tikkeltje suf moraliserend slot. Maar soms aardige actiescènes, ook in het Egyptische rijk van de doden."

  Peter de Bruijn - NRC Handelsblad
  40

  Regisseur ziet door de visuele bomen het bos niet meer

  "Dat resulteert er bovenal in dat Gods of Egypt een doods bordkartonnen voorkomen heeft. De acteurs weten het niveau niet meer omhoog te trekken. Dat is vooral op het conto van regisseur Alex Proyas (I, Robot, The Crow) te schrijven, die door de visuele bomen het bos niet meer lijkt te zien."

  Wouter Los - Cinemagazine
  30

  Orgie van effecten

  "Twee uur lang beukt de regisseur van I, robot zijn publiek murw met een oorverdovende stortvloed aan (vaak matige) special-effects. Het wordt nog bedenkelijker als na een uur Oscarwinnaar(!) Geoffrey Rush het godenrijk betreedt. Zijn potsierlijke zonnegod Ra (compleet met vlammend kroontje en witte paardenstaart) maakt de film reddeloos verloren waarna we tot de goden bidden dat deze platte orgie van bombastische effecten snel voorbij is. Heel snel."

  Eric le Duc - De Telegraaf
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 25 februari 2016
  Distributeur: Independent Films