Triple 9

Triple 9 (2016)

Film1
6 / 10
31
Pers
59% 7
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Misdaad
Regie: John Hillcoat
Cast: Casey Affleck, Chiwetel Ejiofor, meer »
Lengte: 115 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Actiethriller waarin corrupte agenten in opdracht van de Russische maffia een overval plegen en een gruwelijk plan bedenken om de politie af te leiden

Onder leiding van ex-militair Mike pleegt een groepje corrupte agenten uit Los Angeles een gewaagde bankroof in opdracht van de Russische maffia. Na een zenuwslopende maar geslaagde missie wordt het team echter gedwongen tot een tweede, meer gecompliceerde kraak. De verwachte responstijd van de politie is echter veel te kort om de klus te kunnen klaren. Hierop bedenken ze een gruwelijk plan: teamlid Marcus krijgt de opdracht om zijn nieuwe partner Chris neer te schieten. Hierdoor zal code 999 worden omgeroepen - 'officer down' - en wordt alle aandacht afgeleid van de overval. Een levensgevaarlijk idee met een bloedstollend kat-en-muisspel als gevolg.

Triple 9 is een politiethriller van John Hillcoat, de regisseur van The Road en Lawless, naar een scenario van debutant Matt Cook. De sterrencast bestaat uit onder anderen Casey Affleck, Chiwetel Ejiofor, Anthony Mackie, Kate Winslet, Woody Harrelson en Aaron Paul.*******

Film1 Recensie: Corrupte bloedbroeders

Binnen het verontrustende kader van corrupte agenten die zich laten inhuren door de maffia, is Triple 9 een pakkende politiethriller met een topcast. Hoewel de onderlinge relaties slim in elkaar steken, is er te weinig tijd om alle personages voldoende aandacht te geven. En het verpauperde Atlanta vormt een dreigende setting, maar zowel de actie als de ontknoping hadden nog wat grimmiger gemogen.

Lees verder
 • Pers - 59%  
  70

  B-film met A-cast

  "Spannende verwikkelingen te over dus in deze genre-oefening zonder pretenties, welbeschouwd een B- film met een A-cast. (..) Ze hebben er - net als de rest - duidelijk plezier in. Dat werkt aanstekelijk."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  70

  Corrupte bloedbroeders

  Binnen het verontrustende kader van corrupte agenten die zich laten inhuren door de maffia, is Triple 9 een pakkende politiethriller met een topcast. Hoewel de onderlinge relaties slim in elkaar steken, is er te weinig tijd om alle personages voldoende aandacht te geven. En het verpauperde Atlanta vormt een dreigende setting, maar zowel de actie als de ontknoping hadden nog wat grimmiger gemogen.

  Jasper van Oosten - Film1
  60

  Een chaotisch potje politiekwartetten in Triple 9

  "Een origineel uitgangspunt en je vraagt je af of het echt zou werken, omdat de film vrij realistisch aandoet. Jammer genoeg - of expres want éxtra realistisch? - ontbreekt het grote plaatje en blijft het bij losse actiescènes."

  Tisha Eetgerink - AD
  60

  NY-noir wordt geen Scorsese

  "Maar Scorsese wordt het niet, omdat de film zichzelf forceert in zijn streven naar New York noir."

  Coen van Zwol - NRC Handelsblad
  60

  Vergezocht en sporadisch opwindend

  "Regisseur Hillcoat en cameraman Nicolas Karakatsanis maken er een sporadisch opwindend, in bloedrood gedrenkt avontuur van; ook de sterrenbezetting - onder wie Casey Affleck, Woody Harrelson en een schmierende Kate Winslet als Russische boevenbazin - doet zijn best. Maar het blijft een vergezochte, kille bedoening en uiteindelijk rest het gevoel dat je dit allemaal al eens eerder hebt gezien, en beter."

  Kevin Toma - De Volkskrant
  50

  Hillcoat heeft moeite om tot de kern te komen

  "Hillcoat draait lang om de hete brij heen en heeft moeite om tot de kern te komen. (..) Een andere kwalijke makke is de veel te kleine rol van Kate Winslet, die lekker op dreef lijkt als een pittige maffiadame die letterlijk over lijken gaat."

  Arjan Welles - FilmTotaal
  40

  Sterren maken geen hemel

  "Wanneer je namen als Chiwetel Ejifor, Kate Winslet en Woody Harrelson in de cast ziet staan, krijg je een bepaalde verwachting. Maar de sterrencast in Triple 9 moet met zo weinig werken dat zelfs zij de kwaliteit van het script niet naar een hoger niveau kunnen tillen."

  Erwin Mendes - Filmvandaag.nl
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 7 april 2016
  Distributeur: Entertainment One Benelux
  Alternatieve titel: Triple Nine (999)