X-Men: Apocalypse

X-Men: Apocalypse (2016)

Film1
7.4 / 10
32
IMDb
7 / 10 301532
Pers
55% 8
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Avontuur, Sciencefiction
Regie: Bryan Singer
Cast: Oscar Isaac, Jennifer Lawrence, meer »
Lengte: 144 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Derde X-Men prequel met Oscar Isaac als Apocalypse, de allereerste mutant die na duizenden jaren ontwaakt en teleurgesteld is in de wereld

De allereerste mutant op aarde heeft vele namen gekend maar altijd werd hij aanbeden als een god. Apocalypse vergaarde in zijn lange leven veel krachten van andere mutanten en werd onsterfelijk dankzij zijn superieure technologische kennis. Hij ontwaakt na een slaap van duizenden jaren en is teleurgesteld in de staat van de wereld. Hij rekruteert een ontmoedigde Magneto en drie andere machtige mutanten als zijn 'Horsemen' om hem te helpen de aarde te zuiveren. Raven moet samen met Professor X en een groep jonge, ongetrainde mutanten het einde der tijden zien te voorkomen.

Dit is de vierde film over de X-Men van de hand van regisseur Bryan Singer. Alleen voor X-Men: The Last Stand en X-Men: First Class was hij afwezig.*******

Film1 Recensie: Genoeg om van te genieten

X-Men: Apocalypse haalt het net niet bij zijn voorgangers maar heeft genoeg om van te genieten. De topcast doet het gebrek aan spanningsboog ietwat vergeten en de nieuwelingen zullen ongetwijfeld als Feniksen herrijzen in een nieuwe trilogie.

Lees verder
 • Pers - 55%  
  70

  Genoeg om van te genieten

  X-Men: Apocalypse haalt het net niet bij zijn voorgangers maar heeft genoeg om van te genieten. De topcast doet het gebrek aan spanningsboog ietwat vergeten en de nieuwelingen zullen ongetwijfeld als Feniksen herrijzen in een nieuwe trilogie.

  Evelien van Baekel - Poodt - Film1
  70

  Serieuze thema's

  "Door de serieuze thema's, het spel van Fassbender en Turner is X-Men: Apocalyse zeker de moeite waard."

  Quirijn Foeken - biosagenda
  70

  Spetterende actie en humoristische terzijdes

  "Dat zowel de oude garde als de nieuwkomers zich sterk weten te handhaven in wat feitelijk herkauwd materiaal is, mag als Singers verdienste worden afgeschreven. Want ondanks de thematische herhaling en de gemiste kansen die X-Men: Apocalypse kenmerken, staat Singer garant voor blockbustervermaak vol spetterende actie en humoristische terzijdes."

  Jan Roselaar - Filmtotaal
  60

  Jongleren met verhaallijnen, maar waar is de menselijkheid?

  "Slecht is het niet: er wordt vakkundig gejongleerd met de (te) grote hoeveelheid personages en verhaallijnen. En de wereldvernietigende actie die uit de effectencomputers rolt is indrukwekkend."

  Joost Broeren - Het Parool
  50

  X-Meh

  "Met veel personages waar geen aandacht aan gegeven wordt en een derde akte die onorigineel en als een anticlimax aanvoelt heeft Fox Studios na het fantastische Deadpool een grote stap teruggedaan."

  Erwin Mendes - FilmVandaag.nl
  40

  Auschwitz met popcorn

  "Dit soort ideologische interpretaties zijn altijd leuk om te maken, al was het maar om niet in slaap te vallen bij dit soort gelijkvormige superheldenfilms: ingenieus bedacht, prima acteurs, maar de banaliteit is hersendodend."

  Andr Waardenburg - NRC Handelsblad
  40

  De gebruikelijke global destruction

  "Het is op zichzelf genomen geen vreselijk slechte film, maar wel totaal overbodig. Een film die verveelt, omdat je het allemaal al eens gezien heb. Er zijn ongetwijfeld test screenings geweest en ik vermoed dat de verschillende focus groups allemaal satisfactory hebben ingevuld op hun enqueteformulier. Maar als iedereen 'wel tevreden' is, lieve mede-mutanten, waar blijft dan nog de opwinding over het unieke?"

  Barend de Voogd - Schokkend Nieuws
  40

  Gelukkig is daar nog Magneto

  "Gelukkig is daar nog Magneto. Hoewel zijn relatie met de X-mannen, Professor Xavier voorop, evenmin vernieuwend is, blijft hij eigenhandig tentoonspreiden dat de wereld nog zo zwart-wit niet is. Ergens halverwege 'X-Men: Apocalypse' wordt gegrapt dat het derde deel van een trilogie vaak de minste is. Zonder de meerduidigheid van Magneto was die ironie wrange werkelijkheid geworden."

  Wouter Los - Cinemagazine
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 19 mei 2016
  Distributeur: 20th Century Fox