The Sea of Trees

The Sea of Trees (2015)

Film1
6.2 / 10
10
IMDb
5.9 / 10 8636
Pers
44% 8
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama
Regie: Gus Van Sant
Cast: Matthew McConaughey, Naomi Watts, meer »
Lengte: 110 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels, Japans
Kijk nu

Drama van Gus Van Sant waarin een suÔcidale Matthew McConaughey naar een mysterieus Japans bos reist en daar vriendschap sluit met een verdwaalde man

Het eens zo gelukkige huwelijk van Arthur Brennan en zijn vrouw Joan is op een dieptepunt beland wanneer het noodlot toeslaat. Verdoofd door verdriet reist Arthur af naar een mysterieus bos aan de voet van de Japanse berg Fuji, beter bekend als The Sea of Trees, waar men komt om na te denken over het leven en de dood. Hier ontmoet hij de letterlijk en figuurlijk verdwaalde Takumi Nakamura. Niet in staat om Takumi aan zijn lot over te laten begint Arthur met zijn laatste energie aan een tocht om hem veilig naar de bewoonde wereld terug te laten keren. Hun zoektocht naar een uitweg wordt een reis van reflectie en overleving waarin Arthur opnieuw verbinding vindt met zijn vrouw.

Het zelfmoordbos aan de basis van de berg Fuji in Japan speelt ook de hoofdrol in de horrorfilm The Forest met Natalie Dormer. • Pers - 44%  
  60

  Het bos door de bomen

  "The Sea of Trees creŽert met momenten een haast kafkaŽsk gevoel van verwarring maar doet nog het meeste aan als een donkere Miyazaki-film (Spirited Away, Howl's Moving Castle). De sprookjesachtige motieven gecombineerd met prachtige shots en sentimentele muziek maken het een mooie film voor dramaliefhebbers."

  Yoni van Hees - FilmVandaag.nl
  60

  Melodrama in een Japans woud, met een vleugje magie

  "Toch zorgt Ken Watanabe ('The Last Samurai') als een kantoorman met heldere levensfilosofieŽn voor de betovering die leven en dood aan elkaar verbindt."

  Remke de Lange - Trouw
  40

  De opzet van The Sea of Trees heeft iets hypocriets

  "Er kleeft iets hypocriets aan de opzet van The Sea of Trees: de film wendt voor dat de Amerikaan persoonlijke groei kan vinden in de Japanse cultuur, maar geeft het enige Japanse personage nauwelijks persoonlijkheid."

  Bor Beekman - De Volkskrant
  40

  Het mystieke zelfmoordbos blijkt toch erg Hollywood

  "Van dat mystieke begin blijft echter weinig over. In sentimentele flashbacks zien we de ruzies tussen Arthur en zijn vrouw Joan (Naomi Watts), die zijn zelfmoordplannen moeten verklaren. Ze zijn een beetje plat, die scŤnes, een beetje alledaags. En vooral heel erg Hollywood."

  Mike Peek - Het Parool
  40

  Jankerig verdwalen in een Japans zelfmoordbos

  "Op dat moment gaat het helemaal mis met The Sea of Trees. De fraaie sfeerbeelden worden om zeep geholpen door jankerige momenten met als resultaat een melodramatische overlevingstocht."

  Ab Zagt - AD
  40

  Survival in het zelfmoordbos

  "The Sea of Trees doet je beseffen wat een delicaat ding een speelfilm is. (..) Dan hebben we het niet eens over de tenenkrommend finale, zo uit The Twilight Zone , die alles verwoest dat nog overeind stond. Als u gaat, vertrek dan vijf minuten voor het eind."

  Coen van Zwol - NRC Handelsblad
  40

  Van Sant neemt te veel hooi op zijn vork

  "Van Sant neemt te veel hooi op zijn vork om ook maar ťťn enkel element een volwaardige behandeling te geven, maar ruilt het allemaal in voor een tranentrekkend geachte overlevingsstrijd en een voorspelbare plotwending. Op alle filosofische fronten laat The Sea of Trees ons intussen koud."

  Jan Roselaar - FilmTotaal
  30

  Hopen op een snel einde

  "Toch mislukt dit melodrama op vrijwel alle fronten, door een opeenstapeling van voorspelbare verwikkelingen, tranentrekkende ellende en pseudo-spirituele dialogen."

  Marco Weijers - De Telegraaf
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 12 mei 2016
  Distributeur: Independent Films