Equals

Equals (2015)

Film1
6.4 / 10
16
IMDb
6 / 10 19374
Pers
53% 9
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Romantiek, Sciencefiction
Regie: Drake Doremus
Cast: Nicholas Hoult, Kristen Stewart, meer »
Lengte: 102 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Romantisch futuristisch drama over een verboden romance tussen twee mensen in een samenleving die vrij is van elke vorm van menselijke emotie

In een wereld waar emotie verboden is, maken de zware straffen die staan op het tonen van affectie het leven van de bewoners ondragelijk. Wanneer Nia en Silas elkaar ontmoeten ontstaan er gevoelens voor elkaar die per dag sterker worden waardoor het verbergen van deze liefde steeds moeilijker wordt. Met gevaar voor eigen leven proberen ze bij elkaar te zijn, maar wanneer de angst om opgesloten te worden zo groot wordt, zien ze nog maar één uitweg, eentje die fatale gevolgen kan hebben.

Equals is een romantisch sciencefictiondrama van Drake Doremus, regisseur van Like Crazy, met in de hoofdrollen Nicholas Hoult en Kristen Stewart. • Pers - 53%  
  70

  Emotie als slopende ziekte

  "Met het overheersende gebrek aan emoties en de steriel ogende setting, weet regisseur Drake Doremus (Like crazy) vooral in de eerste helft van Equals niet te voorkomen dat zijn film eentonig gaat kabbelen. Gelukkig zijn Nicholas Hoult en Kristen Stewart goed in vorm, zodat dit drama uiteindelijk toch ontroert als hypermoderne Romeo & Julia-variant."

  Fabian Melchers - De Telegraaf
  60

  Ernstig pleidooi voor meer menselijke warmte

  "Visueel weet Doremus met zijn in Tokio en Singapore opgenomen film met gemak te overtuigen, ook door zijn prima hoofdrolspelers, die met koele blikken en mechanische bewegingen hun menselijkheid lijken te hebben afgelegd. Maar als gedachte-experiment blijft 'Equals' aan de oppervlakte van een futuristische Romeo & Julia-vertelling."

  Remke de Lange - Trouw
  60

  Film voor de zintuigen

  "een voortreffelijk in beeld gebracht liefdesrelaas, waarin de camera zich via extreme close-ups focust op verliefdheid in het kleinste detail (...) Een film voor de zintuigen, die je laat ondervinden hoe het is om nuances en kleur te voelen in een vlakke, grijze wereld."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
  60

  Simpel, elegant, en onorigineel

  "Regisseur Drake Doremus bedacht het verhaal voor Equals, een dystopische toekomstfilm die niet bijster origineel te noemen is. Maar dankzij de bewerking van Moon-schrijver Nathan Parker, een ijzersterke cast, en de esthetische aankleding is de film met haar nieuwe blik op dit thema toch de moeite waard."

  Maaike Tol - FilmVandaag.nl
  60

  Verliefd in de witte hel

  "De loeistrakke vormgeving en cleane filmlocaties passen perfect in het beeldig gefilmde plaatje. En het spel is prima. Maar op de talloze betekenisvolle blikken raakt men uiteindelijk een petit peu uitgekeken. Door het trage tempo en het bij vlagen magere verhaal, valt de spanning soms weg."

  Maricke Nieuwdorp - AD
  50

  Te simplistisch

  "Equals is te simplistisch om de doorgewinterde sci-fi liefhebber uit te dagen, maar wellicht weer een tikje te serieus en weinig romantisch voor een tienerdoelgroep. En zo lijkt het bijna onvermijdelijke lot van deze film om te zinken tussen wal en schip."

  Elise van Dam - Filmpjekijken.com
  40

  Als dit passie is, laat dan maar zitten

  "Aanvankelijk overheersen koele, klinische kleuren en strakke composities maar zodra Silas iets gaat voelen, wordt de cameravoering losser en de kleuren warmer. De romance tussen Silas en Nia is vooral slaapverwekkend"

  André Waardenburg - NRC Handelsblad
  40

  In Equals is een spoedig einde onafwendbaar

  "Doremus onderneemt geen enkele poging om een eigen draai aan de verboden liefde in een grimmige toekomst te geven. De melkwitte stilering oogt even steriel als de futuristische, betonnen lokaties in Japan en Singapore, en het ministerie van propaganda draait voortdurend overuren om de achtergronden en regels van Het Collectief uit de doeken te doen."

  Bart van der Put - Het Parool
  40

  Zo traag dat het brein als vanzelf aan de wandel gaat

  "(..) Hoult en Stewart werken prima als setje. Maar voor de sciencefictionliefhebber is het de zoveelste film die het genre misbruikt en de clichés bij elkaar raapt als achtergrond."

  Karina Meerman - Schokkend Nieuws
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 11 augustus 2016
  Distributeur: Entertainment One Benelux