My Big Fat Greek Wedding 2

My Big Fat Greek Wedding 2 (2016)

Film1
6.4 / 10
14
IMDb
6 / 10 22527
Pers
28% 6
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie
Regie: Kirk Jones
Cast: Nia Vardalos, John Corbett, meer »
Lengte: 95 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Vervolg op de komedie My Big Fat Greek Wedding waarin blijkt dat de ouders van Toula nooit getrouwd zijn

De inmiddels getrouwde Toula en Ian blijken niet anders te zijn dan de rest van de bemoeizuchtige Griekse familie. Ten koste van hun eigen huwelijk hebben ze alleen nog aandacht voor puberdochter Paris, die het liefst naar een universiteit gaat zo ver mogelijk bij haar familie vandaan. Ondertussen proberen Toula en Ian hun huwelijk te redden en blijkt ook nog dat de ouders van Toula nooit officieel getrouwd zijn. Dat geeft de familie genoeg reden voor een nog grotere, extremere maar bovenal over de top Griekse bruiloft.

Net als My Big Fat Greek Wedding uit 2002 is dit vervolg geschreven door hoofdrolspeelster Nia Vardalos. Zij baseerde de scenario's op haar eigen ervaringen met een bemoeizuchtige en luidruchtige Griekse familie. • Pers - 28%  
  40

  Brave anekdotes op Grieks familiefeestje

  "De acteurs zijn stuk voor stuk goed gekozen, maar met het script van Vardalos verzanden ze in een serie brave anekdotes die scherpte missen, ongeloofwaardig zijn en niet de ambitie hebben echte familiefricties te laten zien."

  Remke de Lange - Trouw
  40

  Vervolg Big Fat Greek Wedding is als oude baklava

  "De humor in het vervolg op de hitkomedie My Big Fat Greek Wedding uit 2002 is ver over datum. (..) Reden om dit Griekse clichécircus nog eens over te doen is het in elk geval niet."

  Tisha Eetgerink - AD
  30

  Doet nog het meest aan als een televisieklucht

  "De charme van het eerste deel is ver te zoeken. My Big Fat Greek Wedding 2 doet nog het meest aan als een televisieklucht. De tweede helft is overigens beduidend beter, omdat Vardalos hier in ieder geval haar positie heeft bepaald."

  Arjan Welles - FilmTotaal
  20

  Charme ontbreekt in clichématig vervolg

  "Het langverwachte vervolg op de onverwachte romcom hit uit 2002. My Big Fat Greek Wedding 2 heeft een paar leuke ideeën op verhaalniveau, maar deze raken bedolven onder de vermoeiende 'grappen' en de karikaturale personages. Een klap in het gezicht van de eerste film."

  Lucas Versantvoort - filmvandaag.nl
  20

  Flauw spel met stereotypen in slap vervolg op hitfilm

  "Middels tamelijk belegen grappen en situaties wordt met al die stereotypen een beetje gespeeld, maar tegelijkertijd worden ze simpelweg bekrachtigd. Resultaat is een film die aanvoelt als een langgerekte aflevering van een slechte sitcom."

  André Waardenburg - NRC Handelsblad
  20

  My Big Fat Greek Wedding 2 is een pijnlijke misser

  "Heeft u warme herinneringen aan de originele onverwachte succesfilm uit 2002, ook geschreven door Nia Vardalos? Dan moet u dit zéker links laten liggen. Luid, grote gebaren: de acteurs spelen 'Grieks' op het racistische af."

  Floortje Smit - De Volkskrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 14 april 2016
  Distributeur: Entertainment One Benelux