Spectre

Spectre (2015)

Film1
7.6 / 10
59
Pers
77% 10
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Avontuur
Regie: Sam Mendes
Cast: Daniel Craig, Léa Seydoux, meer »
Lengte: 148 minuten
Land: Groot-Brittannië, Verenigde Staten
Taal: Engels

Daniel Craig keert terug als geheim agent 007 in deze 24e Bond-film, waarin een duistere organisatie moet worden ontmaskerd

Door een mysterieus bericht wordt Bond geconfronteerd met zijn verleden en moet hij een duistere organisatie ontmaskeren. Terwijl M verwikkeld raakt in een politieke strijd om de Britse geheime dienst te behouden, ontrafelt Bond gaandeweg de verschrikkelijke waarheid achter Spectre.

Drie jaar na Skyfall is Sam Mendes terug als regisseur van deze 24e Bond-film, waarin Daniel Craig voor de vierde keer als 007 te zien is.********

Film1 Recensie: Klassieker en gelikter dan ooit

Ondanks klassieke elementen in positieve en negatieve zin bevat Spectre ook vernieuwende aspecten zoals een toegankelijke Bond en een vrouwelijke hoofdrol die niet enkel dient als decoratie en red-materiaal. De humoristische momenten geven de film een verrassend lichtere toon terwijl Bonds persoonlijke ontwikkeling zijn personage een nieuwe laag geeft. En dan is er natuurlijk nog die weergaloze actie en een korte maar memorabele rol van Monica Bellucci.

Lees verder
 • Pers - 77%  
  90

  Alle hokjes worden aangekruist

  "Spectre grijpt veel terug op bronmateriaal uit het verleden en dat maakt het in veel opzichten de ultieme bondfilm. De fenomenale actie, de megalomane schurk (gespeeld door Christoph Waltz) en de mooie vrouwen. Alle hokjes worden weer netjes aangekruist."

  Sonny Kempes - Filmpjekijken.com
  80

  'Spectreculaire' Bond-film

  "Hij heeft echter één onmiskenbaar Brits medicijn tegen al zijn tegenslag: humor. Gortdroge humor. Dat zit doorspekt doorheen Spectre. De overdreven actiescènes, de coole one-liners en de interactie tussen alle allianties van Bond met hun demonen. Het zijn de ingrediënten die de Bond-film zo aantrekkelijk maken."

  Ralph Evers - Indebioscoop.com
  80

  Alles wat je nodig hebt

  "Met een verhaal als dit wordt er eigenlijk teruggegrepen op de klassieke Bond-films. (..) Daarmee maakt Spectre een hele solide indruk. De film is zo'n film waar je de volle 142 minuten lekker achterovergeleund van kan genieten."

  Quirijn Foeken - Biosagenda.nl
  80

  Chic filmentertainment

  "In handen van Mendes, Van Hoytema, Craig en Waltz biedt Spectre uiterst chic filmentertainment, dat voorzien van een stevige scheut bewustzijn van de Bondhistorie ook nog voelt als een fraaie afscheidsfilm, maar de frisse wind die opstak met Skyfall is weer wat gaan liggen."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
  80

  Entertainend maar overvol en soms onevenwichtig

  "Entertainend is het zeker, maar toch roept het de vraag op of en klein deel van dat budget misschien niet beter besteed had kunnen worden aan het bijschaven van het script. Met een flinke poetsbeurt hadden sommige mankementen nog weggewerkt kunnen worden, zoals de overvolle finale, doorzichtige plottwisten en de soms wat onevenwichtige toon."

  Jelle Fastenau - FilmTotaal
  80

  Klassieker en gelikter dan ooit

  Ondanks klassieke elementen in positieve en negatieve zin bevat Spectre ook vernieuwende aspecten zoals een toegankelijke Bond en een vrouwelijke hoofdrol die niet enkel dient als decoratie en red-materiaal. De humoristische momenten geven de film een verrassend lichtere toon terwijl Bonds persoonlijke ontwikkeling zijn personage een nieuwe laag geeft. En dan is er natuurlijk nog die weergaloze actie en een korte maar memorabele rol van Monica Bellucci.

  Evelien van Baekel - Poodt - Film1
  80

  Meest spectaculaire Bondfilm ooit

  "Spectre mag dan niet zo'n perfecte Bond zijn als Skyfall, dat drie jaar terug 5 sterren kreeg van NU.nl, maar er valt weer genoeg te beleven. Zelfs de nerdy Q krijgt dit keer meer dan ooit te doen. Geen wonder, want deze hacker is met het actuele thema - big data - helemaal op zijn plek."

  Andre Nientied - Nu.nl
  80

  Spectre doet denken aan de James Bondfilms met Connery en Moore

  "De zwabberende toonzetting is overkomelijk, want met een reeks bijzonder enerverende actiescenes, een grote variatie aan exotische lokaties en een uitstekende Bondvertolker is de amusementswaarde hoog. Het maakt Spectre tot een goede Bondfilm, en een geslaagd Brits alternatief voor de Amerikaanse spektakelcinema."

  Bart van der Put - Het Parool
  60

  Klassieke Bond is vaardig gemaakt, maar mist humor

  "Regisseur Sam Mendes, die voor de tweede keer aan zet is, weet dat gemis (aan humor) niet op te heffen. Hij geeft Spectre wel een klassieker uiterlijk, met veel vintage snufjes die blijde herinneringen oproepen aan de Bond-films uit de jaren zestig en zeventig."

  Belinda van de Graaf - Trouw
  60

  Na de spectaculaire intro gaat het achteruit

  "Maar als Bond voor een tweede maal volledig onvoorbereid het hol van de leeuw binnenwandelt, en vervolgens de onvermijdelijke rode cijfers van een tikkende tijdbom in beeld verschijnen, rest weinig anders dan te concluderen dat Spectre door zijn gebrek aan originaliteit en inventiviteit behoorlijk teleurstelt."

  Jelle Schot - Cinema.nl
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 29 oktober 2015
  Distributeur: Sony Pictures Releasing
  Alternatieve titel: James Bond 24