The Forest

The Forest (2016)

Film1
5.1 / 10
15
Pers
40% 7
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Horror
Regie: Jason Zada
Cast: Natalie Dormer, Eoin Macken, meer »
Lengte: 94 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Horrorfilm met Natalie Dormer als een jonge Amerikaanse vrouw die in een mysterieus Japans 'zelfmoordbos' op zoek gaat naar haar vermiste tweelingzus

De jonge Amerikaanse Sara gaat in de bossen van Aokigahara, aan de voet van de Japanse berg Fuji, op zoek naar haar verdwenen tweelingzus. Iedereen waarschuwt Sara dat ze op het pad moet blijven, maar daar trekt ze zich niets van aan; ze is vastbesloten erachter te komen wat er met haar zus is gebeurd. Al gauw ontdekt ze dat de bossen het domein zijn van de gekwelde zielen van overledenen. En de confrontaties met deze doden worden steeds angstaanjagender.

De horror-thriller The Forest markeert het regiedebuut van de Amerikaan Jason Zada. Voor de hoofdrol van Sara werd actrice Natalie Dormer gecast, bekend uit The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 en The Riot Club. • Pers - 40%  
  60

  Griezelprent vervalt in oudbakken clichés

  "Hoewel regisseur Jason Zada aanvankelijk kiest voor een tamelijk minimalistische aanpak en zuinig is met de overspannen deuntjes en overdadige schrikeffecten, wordt The Forest wel langzaamaan voorspelbaar naarmate de tijd vordert."

  Frank Heinen - Cinemagazine
  40

  Een wandeling op zondagmiddag in het stadspark is griezeliger

  "Zelfs voor de doorgewinterde horrorliefhebber valt er maar bar weinig te halen bij het magere en rammelende plot. En dan dat laatste shot."

  Frank Stol - FilmTotaal
  40

  Natalie Dormer is één van de weinige lichtpuntjes

  "De eerste 45 minuten weet de film ook te boeien en zelfs af en toe te betoveren met prachtige natuurshots. Het is daardoor extra jammer dat de film daarna verzand in clichés die de kijker de nodige keren met de ogen doet rollen."

  Sonny Kempes - Filmpjekijken.com
  40

  Oakigahara bos is inspiratiebron voor slechte films

  "Alleen werkt haar paranoia totaal niet aanstekelijk. Daarvoor zijn de schrikeffecten te voorspelbaar en rammelt het script teveel."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  40

  Rondhangen in Japans suïcidebos

  "Het had best eng kunnen worden in dat donkere bos vol hongerige geesten en dode Japanners die aan bomen bungelen met jute zakken over het hoofd (..) De dreiging blijft zo vormloos dat je al snel hoopt dat de regisseur er een eind aan maakt."

  Coen van Zwol - NRC Handelsblad
  40

  Vol oudbakken clichés

  "Lovenswaardig dat debuterend regisseur Jason Zada er veel aan doet om het verhaal een psychologische onderbouw te geven. (..) Maar evengoed zit The Forest vol oudbakken clichés."

  Hans Dewijngaert - Schokkend Nieuws
  20

  Onkunde gemaskeerd met trucjes in The Forest

  "Aangekomen in Japan, vervalt The Forest onmiddellijk in slap effectbejag - bij iedere verschijning van een slechtgeschminkte demon schiet het volume van de soundtrack omhoog - die de onkunde om echte horror en sfeer te creëren dient te maskeren."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 17 maart 2016
  Distributeur: Just Film Distribution