10.000 Km

10.000 Km (2014)

IMDb
6.8 / 10 1423
Pers
72% 5
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Komedie, Romantiek
Regie: Carlos Marques-Marcet
Cast: Natalia Tena, David Verdaguer, meer »
Lengte: 99 minuten
Land: Spanje
Taal: Spaans, Catalaans, Engels

Spaans drama waarin de liefde tussen Alex en Sergi onder druk komt te staan, wanneer een van hen naar Los Angeles vertrekt om daar een jaar te werken

Dertigers Alex en Sergi zijn heel gelukkig samen. Dolverliefd wonen ze samen in Barcelona en hopen dat Alex snel zwanger wordt. Dan krijgt Alex een uitnodiging om een jaar naar Los Angeles te komen om aan haar fotografie-carrière te werken. Allebei gaan ze ervan uit dat hun liefde sterk genoeg is, het geplande kind wel een jaar kan wachten en Skype de fysieke afstand te overzien makat. Maar dan ontstaan de eerste scheurtjes. De vraag is dan of hun laptoprelatie wel 10.000 kilometer kan overbruggen.

Voor hun hoofddrollen hebben Natalia Tena en David Verdaguer, meerdere prijzen gewonnen, onder andere op het SXSW-festival in Austin. • Pers - 72%  
  80

  Acteursduo draagt 10.000 Km

  "Na de lange openingsscène versnijdt regisseur Carlos Marques-Marcet zijn mooie speelfilmdebuut tot snippers van scènes ('dag 5', 'dag 59', 'dag 101'), waarin het contact tussen Alex en Sergi steeds verder bekoelt. Hoe houdbaar blijkt dan de herinnering aan lichamelijke intimiteit? Hoe blijf je op zo'n afstand intiem en vertrouwd? Interessante, relevante vragen, die door het fantastische spel van David Verdaguer en Natalia Tena een menselijk gezicht krijgen."

  Kevin Toma - De Volkskrant
  80

  Intieme kijk op de langeafstandsrelatie

  "De handelswijze en dialogen van Marques-Marcet doen denken aan de natuurlijke aanblik van het werk van collega-filmmaker Richard Linklater. De Spanjaard en zijn uitmuntende cast laten zien dat de liefde mooi is, maar vooral ook heel veel pijn kan doen."

  Arjan Welles - FilmTotaal
  80

  Kan technologie de liefde op afstand laten overleven?

  "Door de beheersing van de regisseur en de twee voortreffelijke acteurs is 10.000 km veel meer dan een conceptueel slim uitgevoerd betoog over de liefde in tijden van beeldschermen."

  Mark Moorman - Het Parool
  60

  Liefde tussen Barcelona en LA

  "10.000 KM is een charmante, goed geobserveerde kleine film over iets waarmee veel leden van de kosmopolitische klasse te maken krijgen. Herkenbaar, die onwennigheid als je opeens weer in levenden lijve voor elkaar staat. Elkaars geur opsnuift. En het gevoel knaagt dat er in de tussentijd iets onherstelbaar is beschadigd. Een knap speelfilmdebuut."

  Coen van Zwol - NRC Handelsblad
  60

  Mensen van vlees en bloed

  "De twee acteurs, er spelen geen andere personages mee, dragen de film. Vooral op de woordeloze momenten zijn hun emoties levensecht. Hoewel een tikkeltje saai, zijn de personages daadwerkelijk mensen van vlees en bloed. De film is daardoor evengoed meeslepend genoeg."

  Wouter Los - Cinemagazine
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 22 januari 2015
  Distributeur: De Filmfreak Distributie
  Alternatieve titel: 10.000 Km (Diez Mil Kilometros), 10.000 Km (Long Distance)