Run All Night

Run All Night (2015)

Film1
6.5 / 10
23
Pers
54% 8
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Misdaad, Thriller
Regie: Jaume Collet-Serra
Cast: Liam Neeson, Ed Harris, meer »
Lengte: 114 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Actiethriller met Liam Neeson als een gangster die slechts één nacht de tijd heeft om te voorkomen dat zijn zoon vermoord wordt

Gangster en huurmoordenaar Jimmy Conlon is nu 55 en wordt achtervolgd door zijn zonden uit zijn verleden. De laatste jaren zoekt hij vooral zijn heil in een whiskyglas. Maar als zijn zoon Mike een doelwit wordt, moet Jimmy een keuze maken tussen de maffiafamilie waar hij ooit voor koos en zijn echte familie waar hij al heel lang geen contact meer mee heeft. Mike slaat op de vlucht en Jimmy doet er alles aan om te voorkomen dat zijn zoon niet vermoord wordt. Hij heeft slechts één nacht om erachter te komen aan welke wereld hij trouw is, en om alles weer recht te zetten.

Run All Night is de derde samenwerking tussen Liam Neeson en regisseur Jaume Collet-Serra. Ze maakten eerder samen de actiethrillers Non-Stop en Unknown. • Pers - 54%  
  60

  Als een roofdier dat zijn jong verdedigt

  "Regisseur Jaume Collet-Serra, die eerder met Neeson samenwerkte, verpakt in zijn film voldoende diepgang - vooral wat betreft de zielenroerselen van de beproefde Conlon, die zijn verleden probeert weg te drinken - om tot het enigszins voorspelbare einde te boeien."

  Ab Zagt - AD
  60

  Een hele nacht rennen lijkt te veel gevraagd

  "Run All Night is dynamisch gemonteerd, intens geacteerd en stijlvol gefotografeerd, met een camera die als een kruisraket door nachtelijk New York googlemapt. Wat niet wegneemt dat script en actiescènes te derivaat zijn en niet altijd overtuigen. Neeson rent, of laten we zeggen, stommelt en sjokt, wel erg gemakkelijk uit politiefuiken. Een hele nacht rennen lijkt echt te veel gevraagd."

  Coen van Zwol - NRC Handelsblad
  60

  Opgejaagd door verleden

  "Van dit type film zijn er talloze gemaakt en deze nachtelijke thriller voegt daar vrijwel niets aan toe. Maar intussen werkt alles verder wel zoals het zou moeten werken, inclusief hoofdrolspeler Liam Neeson, die inmiddels zo ongeveer het Hollywood-monopolie heeft op de rol van gekwelde vechtveteraan. Kortom: prima geschikt voor een avondje pretentieloos vermaak."

  Fabian Melchers - De Telegraaf
  60

  Oude, vermoeide gangsters

  "De film levert verder keurig wat je van dit niche-genre mag verwachten: rake klappen, rondvliegende kogels, gierende autobanden, wat geinige cameratrucs en een vlotte montage. Die melancholie is gewoon een prettige bonus."

  Rick de Gier - Cinema.nl
  60

  Platte rivaliteit en vechtscènes voor échte mannen

  "Run All Night is dus bepaald geen verfijnde cinema, maar pretendeert dat gelukkig ook niet te zijn. De sfeer is goed duister en Neeson en Harris zijn acteur genoeg om hun rivaliteit, hoe plat ook, spannend te houden. Krankzinnige camerabewegingen brengen New York dynamisch in beeld. Alsof je naar een actiefilm kijkt die zich afspeelt in Google Earth."

  Mike Peek - Het Parool
  50

  Logica wordt aan de actie opgeofferd

  "Jaume Collet-Serra laat de camera als een drone vanuit de lucht op de stad neerduiken en houdt ook elders de vaart erin. Maar zelfs met een drone-camera weet hij de vele actieclichés niet te ontwijken. Waarbij Neeson zelf, met zijn verbeten kop en uit marmer gehouwen rechtvaardigheidsgevoel zelf ook een wandelend cliché is geworden, in zijn zoveelste actiefilm."

  André Nientied - Nu.nl
  40

  Neeson redt zijn familie wéér van wrede criminelen

  "Dit is schieten tot er niets meer te schieten valt. Nog een geluk dat Collet-Serra van fraaie beeldovergangen houdt, en oude rotten als Ed Harris en een met gezichtshaar nauwelijks herkenbare Nick Nolte voor een gastrol wist te strikken. Verder is Run All Night een dertien-in-een-dozijn-film die een halve nacht te lang duurt."

  Remke de Lange - Trouw
  40

  Plezier is in dit type cash-in-film niet te bekennen

  "Wat volgt oogt even vermoeid en verfomfaaid als Neesons personage; plezier is in dit gewelddadige type cash-in-film helaas niet te bekennen. Treffend verwoordt Neeson de malaise: 'Doe wat extra suiker in je koffie, dit wordt een lange nacht.'"

  Berend Jan Bockting - De Volkskant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 16 april 2015
  Distributeur: Warner Bros