The Neon Demon

The Neon Demon (2016)

Film1
5 / 10
21
Pers
68% 10
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Horror, Thriller
Regie: Nicolas Winding Refn
Cast: Elle Fanning, Karl Glusman, meer »
Lengte: 110 minuten
Land: Verenigde Staten, Frankrijk, Denemarken
Taal: Engels
Kijk nu

Horrorsprookje van Nicolas Winding Refn (Drive) met Elle Fanning als een fotomodel dat door de gevestigde orde wordt gehaat om haar schoonheid

Het jonge, ambitieuze fotomodel Jesse verhuist naar Los Angeles en weet alle aandacht op zich te vestigen met haar ongrijpbare 'X-factor'. Haar schoonheid en vitaliteit worden verslonden door de gevestigde modellen, die koste wat het kost willen wat Jesse heeft.*********

Film1 Recensie: Cosmetisch bloedbad

The Neon Demon is narigheid pur sang, maar zo stijl- en sfeervol dat het simpelweg onweerstaanbaar is. De houdbaarheidsdatum van de personages is dan misschien wel beperkt, maar regisseur Winding Refn heeft een tijdloze film gemaakt.

Lees verder
 • Pers - 68%  
  90

  Cosmetisch bloedbad

  The Neon Demon is narigheid pur sang, maar zo stijl- en sfeervol dat het simpelweg onweerstaanbaar is. De houdbaarheidsdatum van de personages is dan misschien wel beperkt, maar regisseur Winding Refn heeft een tijdloze film gemaakt.

  Jan-Peter Rook - Film1
  90

  Met jouw lasso om mijn nek

  "Doorbreek de monotonie en neem na een lange werkdag, als je even je kooi uit mag, een dosis Neon Bull."

  Omar Larabi - De Filmkrant
  80

  De zucht naar nep

  "Je kunt de film walgelijk vinden, of briljant, zelfs geniaal. Dat is hij geen van beiden, het is een zedenpreek over verdorven deugd. Deze spiegel toont een zwart gat, de aars van de duivel. Lars von Trier zal aan het banket van de Deense Oscars een stoel moeten opschuiven."

  Alfred Bos - Indebioscoop.com
  80

  Duistere schoonheid

  "The Neon Demon is een schitterend gefilmde film met een geweldige soundtrack en een bijzonder goede cast. Refn is echter nooit subtiel geweest met zijn bedoelingen en er is voor hem geen middenweg, daarom zal de controverse in het script er wel voor zorgen dat de film bij de kijker alleen maar liefde of haat opwekt."

  Erwin Mendes - Filmvandaag.nl
  80

  Leegheid valt The Neon Demon niet te verwijten

  "Ja, de film maakt het de kijker niet altijd makkelijk met zijn vele stiltes, zeker die gecombineerd met de meest expliciete aangelegenheden. Maar het gaat ook om de daad van het kijken. Leegheid valt The Neon Demon niet te verwijten. Nihilisme wel."

  Danitsa Linders - Filmtotaal
  80

  Verraderlijk en verleidelijk

  "Schrijven over film doe je vanuit herinnering en herinnering is een verraderlijk iets. Zoals ook The Neon Demon zelf verraderlijk is. Verraderlijk en verleidelijk."

  Elise van Dam - Filmpjekijken.com
  60

  Neon Demon is apathisch verleidelijk

  "Als toeschouwer weet je in The Neon Demon al snel niet meer wat echt is en wat niet. Jesse heeft aan één catwalk genoeg om van wiebelig, fris meisje te transformeren tot narcistische diva."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
  40

  Beeldschoon model proeft de wraak van haar collega's

  "Als het de bedoeling van Refn was om de valsheid van het modellenmilieu te schetsen heeft zijn visueel verleidelijke film enige reden van bestaan. Diepgang is er niet."

  Ab Zagt - AD
  40

  Niet meer dan een fraaie buitenkant

  "De boodschap ligt er te dik bovenop: de modewereld en zijn obsessie voor uiterlijkheden en jeugdigheid is ziek. (..) de beelden zijn prachtig, de acteurs zijn knap, de landschappen en locaties schitterend, maar meer dan een fraaie buitenkant biedt de film niet."

  Yvonne Nijenhuis - The Cult Corner
  40

  Prachtig ingepakte nietsigheid in de modewereld van Los Angeles

  "Het had kunnen werken, zeker met zulke goede casting en cameo's van onder meer Keanu Reeves. Maar dan had Refn alle stilering en verwijzingen naar populaire cultuur tot een soort van geheel moeten smeden."

  Sabeth Snijders - NRC Handelsblad
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 14 juli 2016
  Distributeur: Cinéart