Mike and Dave Need Wedding Dates

Mike and Dave Need Wedding Dates (2016)

Film1
5.5 / 10
15
IMDb
6 / 10 62661
Pers
57% 7
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie
Regie: Jake Szymanski
Cast: Adam DeVine, Zac Efron, meer »
Lengte: 99 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Komedie waarin Zac Efron dates probeert te vinden voor hem en zijn broer maar dan blijkt dat de dames grotere feestbeesten zijn dan zijzelf

Feestende broers Mike en Dave gaan tijdens elk familiefeestje compleet los waardoor de bijeenkomsten meestal aardig uit de hand lopen. Dus wanneer hun zusje gaat trouwen eisen hun ouders dat de jongens een afspraakje regelen waardoor ze zich hopelijk inhouden. De twee lieftallige dames waar de keus uiteindelijk op valt lijken perfect. Maar eenmaal ter plekke blijkt dat de dames zich iets netter hebben voorgedaan en nog grotere feestbeesten zijn dan Mike en Dave.

Het verhaal waarop deze komedie is gebaseerd is even knettergek als de film zelf. Single broers Mike en Dave Stangle kregen van hun ouders de opdracht dates te zoeken voor de bruiloft van hun zus zodat ze niet het hele feest lang de bruidsmeisjes lastig zouden vallen. De broers besloten dit te doen middels een ludieke actie. Ze maakten een komische advertentie waarin ze aangaven te zoeken naar een meisje dat knap genoeg was om hun tantes niets te roddelen te geven, maar niet zo knap dat hun ooms ze zouden betasten. Met hun actie haalden de broers de media, tot aan talkshows als Good Morning America en The Today Show.*******

Film1 Recensie: Marktplaats als vleesmarkt

Het is verbazingwekkend dat Mike and Dave Need Wedding Dates een leeftijdskeuring van twaalf jaar heeft want soms gaat de - echt - hilarische komedie aardig ver. Devine en Efron scheppen de perfecte hysterische bromance terwijl Plaza en Kendrick hier als sluwe schoffies omheen rennen.

Lees verder
 • Pers - 57%  
  70

  Marktplaats als vleesmarkt

  Het is verbazingwekkend dat Mike and Dave Need Wedding Dates een leeftijdskeuring van twaalf jaar heeft want soms gaat de - echt - hilarische komedie aardig ver. Devine en Efron scheppen de perfecte hysterische bromance terwijl Plaza en Kendrick hier als sluwe schoffies omheen rennen.

  Evelien van Baekel - Poodt - Film1
  60

  Extreme feestbeesten

  "De komedie zit vol geinige filmverwijzingen en frisse personages, zoals een met Mike rivaliserende lesbienne."

  Maricke Nieuwdorp - AD
  60

  Gezocht: date voor bruiloft op Hawaii

  "Weinig nieuws misschien, maar de vier hoofdrolspelers hebben zichtbaar plezier in hun rollen en dat maakt veel goed."

  Fabian Melchers - De Telegraaf
  60

  Komedie verdeelt ranzigheid keurig over de seksen

  "In Mike and Dave Need Wedding Dates gaan beide seksen zich te buiten aan drank, drugs, grof taalgebruik en allerlei onhandige acties. Of je dit als bevrijdend of puberaal ziet, hangt af van de bril waarmee je dit soort komedies aanschouwt."

  Andr Waardenburg - NRC Handelsblad
  60

  Meesterlijke timing in Mike and Dave need wedding dates

  "Twee mislukkelingen van broers krijgen de opdracht om twee keurige meisjes mee te nemen naar het huwelijk van hun zus, zodat het feest een keertje niet eindigt met een dode opa of afgebrande feestlocatie. Maar ze slagen erin vrouwen te kiezen die zo mogelijk nog grotere 'fuck ups' zijn."

  Floortje Smit - De Volkskrant
  50

  Voorspelbaar verhaalverloop

  "De makers verzanden dan ook in individuele sketches, zoals een quadbiketour op de filmlocatie van Jurassic Park om de boel te rekken en in te kleuren Toch is het niet helemaal een verloren zaak. Filmbroertjes Zac Efron en Adam Devine hebben duidelijk lol in hun vet aangezette personages en hun tegenspelers Anna Kendrick en Aubrey Plaza (ook in het echt hartsvriendinnen) gaan er lekker in mee."

  Arjan Welles - Filmtotaal
  40

  Zac, drugs en rock-'n-roll

  "Mike and Dave Need Wedding Dates is een aaneenschakeling van gorigheid, puur en alleen geschikt voor jongeren rond de twintig, die na het bekijken van deze film lekker even los kunnen gaan in de kroeg en kopieergedrag kunnen toepassen."

  Josta Tessers - FilmVandaag.nl
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 28 juli 2016
  Distributeur: 20th Century Fox