Dark Places

Dark Places (2015)

Film1
7 / 10
30
Pers
49% 9
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Mysterie, Thriller
Regie: Gilles Paquet-Brenner
Cast: Charlize Theron, Nicholas Hoult, meer »
Lengte: 113 minuten
Land: Frankrijk
Taal: Engels

Thriller waarin Charlize Theron jaren nadat haar getuigenis ervoor zorgde dat haar broer werd veroordeeld voor moord, de waarheid ontrafelt

Libby Day was zeven toen haar moeder en zusjes werden vermoord. Zij overleefde en getuigde tegen haar broer Ben, die werd veroordeeld voor de moorden en levenslang kreeg. Wanneer een groep misdaad enthousiastelingen genaamd 'The Kill Club' Libby vijfentwintig jaar later vindt, vragen zij haar om bewijzen en details die Ben zullen vrijpleiten. Stukje bij beetje komt de duistere waarheid naar boven.

Dark Places is het tweede boek van schrijfster Gillian Flynn dat is verfilmd. Eerder werd haar thriller Gone Girl naar het witte doek gebracht.********

Film1 Recensie: Niets is wat het lijkt in het donker

Dark Places is een intrigerende thriller met een aantal sterke personages waaronder in de eerste plaats de hoofdrol van Charlize Theron. De gelaagdheid van het verhaal moet af en toe plaatsmaken voor oppervlakkigheid in cruciale bijrollen maar weet zich snel te herpakken.

Lees verder
 • Pers - 49%  
  80

  Niets is wat het lijkt in het donker

  Dark Places is een intrigerende thriller met een aantal sterke personages waaronder in de eerste plaats de hoofdrol van Charlize Theron. De gelaagdheid van het verhaal moet af en toe plaatsmaken voor oppervlakkigheid in cruciale bijrollen maar weet zich snel te herpakken.

  Evelien van Baekel - Poodt - Film1
  60

  Linke Libby stelt niet teleur

  "De ontknoping is wat vergezocht en de bonte stoet personages komt niet overal even geweldig uit de verf. Maar Theron stelt als linke Libby niet teleur: soms stoer en afhoudend, dan weer kwetsbaar en direct. Een complexe, aanvankelijk tragische heldin die door haar zoektocht naar de ware toedracht de regie over haar leven hervindt."

  Karin Wolfs - Cinema.nl
  50

  Dark Places verbleekt bij Gone Girl

  "De logische vergelijking met Finchers Gone Girl laat zien dat het wel degelijk mogelijk is om Flynns boeken, die precies vanwege die ironie maar ook vanwege de gecondenseerde hoeveelheid aan informatie moeilijk te verfilmen lijken, op een mooie manier in beeld te brengen. Het is jammer voor Paquet-Brenner, maar Dark Places verbleekt helaas bij zijn voorganger."

  Esca van Blarikom - Cinemagazine
  50

  Geen bevredigend plot

  "Als alle plotelementen samenkomen voel je je toch wat bekocht. Dark Places is nu eenmaal niet een verhaal dat prachtig rond wordt gemaakt en geniaal in elkaar steekt. Bovendien blijven er wat vragen overeind die niet het bevredigende antwoord krijgen dat ze verdienen."

  Arjan Welles - FilmTotaal
  40

  Bizarre parade van seriemoord, fraude en misdaadporno

  "Paquet-Brenner snijdt voortdurend heen en weer tussen haar nieuwe onderzoek en de aanloop naar de moorden in 1985, maar laat in het midden of we naar Therons jeugdherinneringen, de leugens van haar broer of een objectieve versie kijken. Dat is nodeloos verwarrend en frustrerend, tot in het laatste kwartier wat konijnen uit hoge hoeden worden getrokken."

  Bart van der Put - Het Parool
  40

  Boekverfilming stelt hevig teleur

  "Dark Places loopt niet over van empathie voor het hoofdpersonage. Theron slaagt er niet in om van Libby een boeiende vertolking te maken. De plotwendingen blinken niet uit door geloofwaardigheid, waardoor de film steeds minder verteerbaar wordt."

  Ab Zagt - AD
  40

  Een wel heel holle thriller

  "Veel van de kwesties die worden aangesneden worden na de zoveelste plottwist ongeloofwaardig en dan rest een wel heel holle thriller, hoezeer de cast ook zijn best doet er iets te van maken."

  André Waardenburg - NRC Handelsblad
  40

  Oogt als een goedkope televisieproductie

  "Regisseur Gilles Paquet-Brenner (Haar naam was Sarah) bakt er weinig van. Regelmatig verwacht je dat het als een goedkope televisieproductie ogende geheel wordt onderbroken door reclames."

  Kevin Toma - De Volkskrant
  40

  Slachtoffer met fanschare

  "Dark places wil spannend en aangrijpend zijn, maar wordt niet meer dan een middelmatig drama met een mysterie dat wordt uitgeblazen door een olifant met een lange snuit."

  Fabian Melchers - De Telegraaf
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 6 augustus 2015
  Distributeur: A-Film Benelux
 • Reacties (5)  
   • etmmazu
   • zaterdag 9 april 2016
   • 15:31

   Ondanks de overwegend slechte perskritieken viel ie mij niet tegen.
   Charlize speelt gewoon goed en inderdaad het is mss niet allemaal even geloofwaardig, maar het verhaal intrigeert wel en het is toch ook weer niet onmogelijk.

   • nieuwsfilm1dct
   • zaterdag 9 april 2016
   • 23:55

   Een goede drama/mysterie/thriller film...
   Spannend verhaal...
   Prima acteerwerk...
   Bekende actrice Chloë Grace Moretz...
   Uitstekend achtergrond geluid/muziek
   (Dolby Digital)...
   Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
   Heel goed!

   • MGM
   • donderdag 21 april 2016
   • 18:23

   En Theron flikt het wéér!!Ze speelt de sterren van de hemel en laat nogmaals zien dat ze een ster van wereldformaat is en écht kan acteren.De enige die zoveel verschillende (moeilijke) rollen uitstekend kan vertolken is Madame Streep.Natuurlijk verdient de regie en rest van de cast ook complimenten.
   Camerawerk,script,muziek: Allemaal dik in orde.Geen vrolijke film
   (Theron lacht volgens mij één keer) maar wel boeiend.Ongewoon sfeertje en
   onvoorspelbaar verhaal.Zeer genietbare Thriller.Waarom het grootste deel van de pers de film neersabelt is me wederom een raadsel.
   4* cijfer 8

   • Sobek
   • maandag 25 april 2016
   • 08:13

   Bijzondere film is deze Dark Places.
   Meestal denk je precies uit hoe de vork in de steel zit, maar nu blijf je tot het einde bezig hoe en wat de situatie zit. Knap gedaan.
   Desalniettemin is het geen topper van een film. Wel onderhoudend, maar niet super spannend, wat ik wellicht wel verwachtte...
   Verdict: 3 sterren

   • Tarkus
   • vrijdag 15 juli 2016
   • 19:29

   Charlize Theron is altijd wel goed, in gelijk welk genre. En is ook altijd leuk om zien.
   Maar dit vind ik toch wel een van haar minder geslaagde films.
   Vond het niet echt een thriller, was een traag verhaal met weinig boeiende scènes.
   Voor mij is dit dus een beetje een tegenvaller.
   Vond 'Gone Girl' van dezelfde auteur als het verhaal in deze film trouwens veel beter, maar over de boeken zelf kan ik niet oordelen, heb ze niet gelezen, maar de eerste verfilming is beter dan deze.

  Lees alle reacties

  Geef jouw mening


  Reageer