Dark Places

Dark Places (2015)

Film1
7 / 10
30
Pers
49% 9
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Mysterie, Thriller
Regie: Gilles Paquet-Brenner
Cast: Charlize Theron, Nicholas Hoult, meer »
Lengte: 113 minuten
Land: Frankrijk
Taal: Engels

Thriller waarin Charlize Theron jaren nadat haar getuigenis ervoor zorgde dat haar broer werd veroordeeld voor moord, de waarheid ontrafelt

Libby Day was zeven toen haar moeder en zusjes werden vermoord. Zij overleefde en getuigde tegen haar broer Ben, die werd veroordeeld voor de moorden en levenslang kreeg. Wanneer een groep misdaad enthousiastelingen genaamd 'The Kill Club' Libby vijfentwintig jaar later vindt, vragen zij haar om bewijzen en details die Ben zullen vrijpleiten. Stukje bij beetje komt de duistere waarheid naar boven.

Dark Places is het tweede boek van schrijfster Gillian Flynn dat is verfilmd. Eerder werd haar thriller Gone Girl naar het witte doek gebracht.********

Film1 Recensie: Niets is wat het lijkt in het donker

Dark Places is een intrigerende thriller met een aantal sterke personages waaronder in de eerste plaats de hoofdrol van Charlize Theron. De gelaagdheid van het verhaal moet af en toe plaatsmaken voor oppervlakkigheid in cruciale bijrollen maar weet zich snel te herpakken.

Lees verder
 • Pers - 49%  
  80

  Niets is wat het lijkt in het donker

  Dark Places is een intrigerende thriller met een aantal sterke personages waaronder in de eerste plaats de hoofdrol van Charlize Theron. De gelaagdheid van het verhaal moet af en toe plaatsmaken voor oppervlakkigheid in cruciale bijrollen maar weet zich snel te herpakken.

  Evelien van Baekel - Poodt - Film1
  60

  Linke Libby stelt niet teleur

  "De ontknoping is wat vergezocht en de bonte stoet personages komt niet overal even geweldig uit de verf. Maar Theron stelt als linke Libby niet teleur: soms stoer en afhoudend, dan weer kwetsbaar en direct. Een complexe, aanvankelijk tragische heldin die door haar zoektocht naar de ware toedracht de regie over haar leven hervindt."

  Karin Wolfs - Cinema.nl
  50

  Dark Places verbleekt bij Gone Girl

  "De logische vergelijking met Finchers Gone Girl laat zien dat het wel degelijk mogelijk is om Flynns boeken, die precies vanwege die ironie maar ook vanwege de gecondenseerde hoeveelheid aan informatie moeilijk te verfilmen lijken, op een mooie manier in beeld te brengen. Het is jammer voor Paquet-Brenner, maar Dark Places verbleekt helaas bij zijn voorganger."

  Esca van Blarikom - Cinemagazine
  50

  Geen bevredigend plot

  "Als alle plotelementen samenkomen voel je je toch wat bekocht. Dark Places is nu eenmaal niet een verhaal dat prachtig rond wordt gemaakt en geniaal in elkaar steekt. Bovendien blijven er wat vragen overeind die niet het bevredigende antwoord krijgen dat ze verdienen."

  Arjan Welles - FilmTotaal
  40

  Bizarre parade van seriemoord, fraude en misdaadporno

  "Paquet-Brenner snijdt voortdurend heen en weer tussen haar nieuwe onderzoek en de aanloop naar de moorden in 1985, maar laat in het midden of we naar Therons jeugdherinneringen, de leugens van haar broer of een objectieve versie kijken. Dat is nodeloos verwarrend en frustrerend, tot in het laatste kwartier wat konijnen uit hoge hoeden worden getrokken."

  Bart van der Put - Het Parool
  40

  Boekverfilming stelt hevig teleur

  "Dark Places loopt niet over van empathie voor het hoofdpersonage. Theron slaagt er niet in om van Libby een boeiende vertolking te maken. De plotwendingen blinken niet uit door geloofwaardigheid, waardoor de film steeds minder verteerbaar wordt."

  Ab Zagt - AD
  40

  Een wel heel holle thriller

  "Veel van de kwesties die worden aangesneden worden na de zoveelste plottwist ongeloofwaardig en dan rest een wel heel holle thriller, hoezeer de cast ook zijn best doet er iets te van maken."

  Andrť Waardenburg - NRC Handelsblad
  40

  Oogt als een goedkope televisieproductie

  "Regisseur Gilles Paquet-Brenner (Haar naam was Sarah) bakt er weinig van. Regelmatig verwacht je dat het als een goedkope televisieproductie ogende geheel wordt onderbroken door reclames."

  Kevin Toma - De Volkskrant
  40

  Slachtoffer met fanschare

  "Dark places wil spannend en aangrijpend zijn, maar wordt niet meer dan een middelmatig drama met een mysterie dat wordt uitgeblazen door een olifant met een lange snuit."

  Fabian Melchers - De Telegraaf
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 6 augustus 2015
  Distributeur: A-Film Benelux