La isla mínima

La isla mínima (2014)

Film1
6.7 / 10
22
Pers
80% 9
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Misdaad, Thriller
Regie: Alberto Rodríguez
Cast: Javier Gutiérrez, Raúl Arévalo, meer »
Lengte: 105 minuten
Land: Spanje
Taal: Spaans

Spaanse thriller over twee rechercheurs die hun verschillen opzij moeten zetten om een moordenaar van tienermeisjes op te sporen

Spanje, 1980. Twee tienerzussen verdwijnen onder verdachte omstandigheden in een verlaten dorp in de diepe moeraslanden van Zuid-Spanje. Twee politieagenten die elkaars tegenpolen zijn vertrekken vanuit Madrid naar de getroffen regio. Wanneer ze op twee lijken stuiten, moeten de agenten hun verschillen opzij zetten om de moordenaar te vinden die het dorp al jaren in de ban houdt.

Scenarist Rafael Cobos en regisseur Alberto Rodr guez werkten al meerdere keren samen aan onder meer de thriller After, het drama Grupo 7 en het misdaaddrama 7 vírgenes. • Pers - 80%  
  100

  True Detective in Andalusië

  "Hij fungeerde als openingsfilm van het eerste Amsterdam Spanish Film Festival, afgelopen mei, en draait nu, midden in de vakantieperiode, in de Nederlandse bioscoop. Daardoor is de kans groot dat de liefhebber een van de beste films die er dit jaar zal verschijnen, door omstandigheden misloopt. Dat zou spijtig zijn, want veel beter dan La Isla Mínima worden ze niet gemaakt: het is in feite de perfecte film."

  Alfred Bos - Indebioscoop.com
  80

  Dilemma's

  "Natuurlijk blijft het opsporen van de gewetenloze dader een belangrijke motor van de plot, maar het is Rodríguez veel meer te doen om al het gekonkel en de dilemma's om de missie van Suárez en Robles heen."

  Arjan Welles - FilmTotaal
  80

  Indrukwekkende thriller

  "Al is het verhaal volledig fictie, toch zou het zó op waarheid berust kunnen zijn. Ook voor mensen die niet van thrillers houden is deze film prima om te kijken. Een freakshow wordt het niet, La Isla Minima is een indrukwekkende thriller met een goed verhaal."

  Marjolein Vos - Filmpjekijken.com
  80

  Moordend moeras

  "Regisseur Alberto Rodriguez verweeft die verschillende spanningsvelden met het fotogenieke decor van de moerassen van Guadalquivir en z'n kleurrijke bewoners. Met als resultaat een prachtige, gelaagde 'film noir' vol morele grijstinten, goed voor maar liefst tien Goya Awards, het Spaanse equivalent van de Oscars."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  80

  Seriemoorden onder de Spaanse zon

  "Het is allemaal sferisch en donker gefilmd, verborgen voor de septemberzon. Aan het einde komt de regen, ter ondersteuning van de ontluisterende slotwending."

  Omar Larabi - De Filmkrant
  80

  Sterk realistisch

  "Het komt niet vaak voor dat een kunstzinnige film zo spannend en onderhoudend is. Het sterke realistische karakter draagt daar zeker in bij, want er is oog voor fijne details. Zoals de lokale keuken en het type deux chevaux dat is gespot."

  Bart Boersma - Cinemagazine
  80

  True Detective in het Spaanse moeras

  "La isla mínima is geen feelgoodfilm. Er is geen poëtische gerechtigheid, of hoogstens genoeg om de schijn op te houden. Het ergste kwaad wordt niet bestraft. Het woekert voort onder de intrigerende schoonheid van het moeras."

  Ger Groot - NRC Handelsblad
  80

  Vrijwel alles klopt aan La isla mínima

  "Twee politiemannen worden vanuit Madrid naar Andalusië gestuurd om de verdwijning van twee tienerzusjes te onderzoeken. IJzingwekkende spanning, een sterke plot en een scherpe blik op Spanjes recente verleden."

  Pauline Kleijer - De Volkskrant
  60

  Een speurtocht, geen schaakpartij

  "De zwakste schakel is de plot, die zich stap voor stap ontrafelt als bij een speurtocht, en wat veel op toevalligheden leunt. Waardoor het niveau van Fincher en Capote - uitblinkers in strategisch-psychologische schaakpartijen tussen personages - ondanks de aardige poging daartoe niet wordt geëvenaard."

  Karin Wolffs - Cinema.nl
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 9 juli 2015
  Distributeur: Cinéart
  Alternatieve titel: Marhsland