Phantom Boy

Phantom Boy (2015)

IMDb
6.6 / 10 820
Pers
70% 5
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Animatie
Regie: Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol
Cast: Arne Decock, Geert Van Rampelberg, meer »
Lengte: 84 minuten
Land: Frankrijk, BelgiŽ
Taal: Nederlands nagesynchroniseerd
Kijk nu

Nederlands gesproken Franse animatiefilm over een jonge superheld die een politieagent in een rolstoel helpt bij het stoppen van een maffiabaas

De elfjarige Leo uit New York is een phantom boy: hij kan onzichtbaar worden en door muren vliegen. Hij raakt bevriend met Alex, een politieagent die in een rolstoel zit. Alex werd verwond door een mysterieuze bandiet die de stad bedreigt met een gevaarlijk computervirus. Samen vormen ze een buitengewoon superduo, met Leo in de lucht en Alex op de grond. Ze ontfermen zich over Marie, een moedige journaliste op wie Alex een oogje heeft. Wanneer Marie in de handen van de gangster valt, moet het duo al hun krachten bundelen om haar terug te vinden en New York van de ondergang te redden.

Phantom Boy is geregisseerd Jean-Loup Felicioli en Alain Gagnol. Zij waren eerder verantwoordelijk voor de animatiefilm Une vie de chat (Van de kat geen kwaad), waarvoor het duo een Oscarnominatie kreeg.



 • Pers - 70%  
  80

  Leo's geest vliegt door prachtig New York

  "Razend knap is het hoe Felicioli en Gagnol uiteindelijk toch de perfecte balans tussen het kinderlijke detective-avontuur en het serieuzere drama rondom Leo's ziekte weten te vinden. Waardoor hun film uiteindelijk meer is dan enkel een grappige en avontuurlijke cartoon."

  Jelle Schot - Cinema.nl
  80

  Retro-tekenfilm om te koesteren

  "Gagnol en Felicioli wentelen zich in warme herinneringen aan de comics (vooral van Stan Lee) en films uit hun jeugd in een film die speelt met de archetypen uit lang vervlogen tijden. Hun New York bestaat alleen in de verbeelding."

  Peter de Bruijn - NRC Handelsblad
  70

  Fraaie composities en elegante stripfiguurtjes

  "Deze animatiefilm is vooral heel erg mooi gemaakt: elegante stripfiguurtjes met expressieve ogen, fraaie composities in waskrijttinten en de charmante trilling van elk schaduw die bewijst dat Phantom Boy voor het grootste deel ambachtelijk handwerk is."

  Barend de Voogd - Schokkend Nieuws
  70

  Sympathieke animatiefilm van Frans-Belgische makelij

  "De kracht van deze sympathieke animatiefilm van Frans-Belgische makelij zit hem in de volwassen thema's die op creatieve wijze aan de jeugd worden overgebracht. Dit wordt gegoten in de vorm van een spannend misdaadverhaal waarin een kind de hoofdrol speelt."

  Arjan Welles - FilmTotaal
  50

  Je gaat weer even terug in de tijd

  "We zijn inmiddels zo gewend aan alle mooi vormgegeven animaties van Pixar en Disney met de laatste computertechnieken, dat we bij deze film weer even terug in de tijd gaan. Je merkt dat je verwend bent."

  Amy Schellius - Filmpjekijken.com
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 14 oktober 2015
  Distributeur: LumiŤre