The Gallows

The Gallows (2015)

Pers
20% 3
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Horror, Thriller
Regie: Travis Cluff, Chris Lofing
Cast: Pfeifer Brown, Mackie Burt, meer »
Lengte: 81 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Horrorfilm waarin hel losbreekt wanneer een groep scholieren een ode brengt aan een tragedie die twintig jaar eerder op hun school plaatsvond

Twintig jaar na een dodelijk ongeval waarbij de hoofdrolspeler van een uitvoering op een middelbare school is omgekomen, doen scholieren van hetzelfde stadje een poging het mislukte toneelstuk weer nieuw leven in te blazen. Hiermee trachten de studenten de vreselijke tragedie te herdenken, maar hun actie blijkt niet helemaal doordacht. Ze komen tot de ontdekking dat je sommige zaken beter met rust kunt laten.

The Gallows is door onafhankelijke partijen geproduceerd en werd pas na afronding opgepikt en gedistribueerd door filmstudio Warner. Er was hierdoor weinig budget dus werd er bijna geen dure CGI gebruikt. • Pers - 20%  
  20

  Het einde komt als een bevrijding

  "Jaag wat tieners door een verduisterd schoolgebouw, zwiep de camera af en toe langs een spookverschijning en roep boe, dat was hun plan. Wat een armoede."

  Bart van der Put - Het Parool
  20

  Niets nieuws

  "Zolang de bioscoopbezoeker steeds in hetzelfde trucje blijft trappen, zal de industrie voorlopig niet stoppen met het produceren van foundfootagefilms. Nergens hebben de makers (van The Gallows) de intentie iets nieuws aan het genre toe te voegen."

  Jelle Fastenau - FilmTotaal
  20

  Slaapverwekkende amateurvoorstelling

  "The Gallows is een slaapverwekkende amateurvoorstelling. Een dikke onvoldoende dus voor deze film, maar ik mag hangen als er geen grappen over te maken zijn."

  Barend de Voogd - Schokkend Nieuws
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 16 juli 2015
  Distributeur: Warner Bros