A Bigger Splash

A Bigger Splash (2015)

Film1
5.6 / 10
13
Pers
68% 12
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Thriller
Regie: Luca Guadagnino
Cast: Ralph Fiennes, Dakota Johnson, meer »
Lengte: 120 minuten
Land: Italië, Frankrijk
Taal: Engels, Italiaans
Kijk nu

Spannend drama waarin de zonvakantie van een rockster en zijn regisserende vrouw wordt verstoord door het bezoek van een oude bekende en diens dochter

De zorgeloze vakantie van het celebritykoppel Paul en Marianne op het zonovergoten Italiaanse eiland Pantelleria wordt opgeschud door het plotse opduiken van Harry en zijn dochter Penelope. Harry is een luidruchtige driftkikker. Bovendien is hij de ex van Marianne. Wat volgt is een broeierige wervelwind van jaloezie, passie en uiteindelijk ook gevaar voor alle betrokken partijen.

A Bigger Splash is een zomerse thriller van de Italiaanse filmmaker Luca Guadagnino, die eerder hoofdrolspeelster Tilda Swinton regisseerde in Io sono l'amore. Swinton tegenspelers zijn Ralph Fiennes, Matthias Schoenaerts en Dakota Johnson.*******

Film1 Recensie: Zongebakken hipsters met first world problems

Met vier zelfzuchtige hoofdpersonen en hun onbelangrijke problemen is dit mooi gemaakte hipsterdrama een tegenstrijdige zit. Inleven is bijkans onmogelijk maar het prachtige Pantelleria en de onweerstaanbare Fiennes maken het toch de moeite waard.

Lees verder
 • Pers - 68%  
  80

  Fiennes steelt de show

  "Swinton, al jarenlang de muze van regisseur Guadagnino, en Vlaamse trots Schoenaerts zijn geweldig goed op dreef. Maar het is Fiennes die de show steelt. De Brit speelt een van zijn beste rollen als de onuitstaanbare en onweerstaanbare Harry."

  Danitsa Linders - FilmTotaal
  80

  Opera met stomme zangeres

  "Aan A Bigger Splash valt veel te genieten. Gelaagde personages, afwendbaar noodlot met geraffineerd opgezette twist, schitterende locaties en, bovenal, sterke acteerprestaties."

  Alfred Bos - Indebioscoop.com
  80

  Spectaculair schouwspel over succesvol leven

  "A Bigger Splash stelt de vraag wat succesvol leven eigenlijk is. Overrompelen, manipuleren, verleiden: Ralph Fiennes maakt er een spectaculair schouwspel van, en is net te fascinerend om echt irritant te zijn."

  Floortje Smit - De Volkskrant
  70

  Einde voelt als opluchting

  "Het zwijgen voelt geforceerd en ronduit irritant aan. Gelukkig maakt Ralph Fiennes veel goed als de energieke spraakwaterval die onophoudelijk vermakelijke anekdotes op zijn omgeving afvuurt. Scènes zonder hem zijn pijnlijk stil."

  Yvonne Nijenhuis - The Cult Corner
  70

  Zinderende zomerfilm

  "A Bigger Splash is een zinderende zomerfilm met topacteurs in de hoofdrol. Tilda Swinton toont voor de zoveelste keer waarom ze een van de beste actrices van haar generatie is."

  Shelley Eimers - Cinemagazine.com
  70

  Zongebakken hipsters met first world problems

  Met vier zelfzuchtige hoofdpersonen en hun onbelangrijke problemen is dit mooi gemaakte hipsterdrama een tegenstrijdige zit. Inleven is bijkans onmogelijk maar het prachtige Pantelleria en de onweerstaanbare Fiennes maken het toch de moeite waard.

  Jan-Peter Rook - Film1
  70

  Zonovergoten broeierigheid

  "De politieke accenten die Guadagnino aanbrengt, doen soms nogal bedacht aan. Intussen weet hij wel de spanning vakkundig op te bouwen, en wordt al snel duidelijk wordt dat deze idyllische vakantie spetterend zal eindigen."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  60

  A Bigger Splash: te lang op een verkeerd feestje

  "Aan het einde zakt A Bigger Splash helemaal in. De kijker voelt zich als een gast die te lang op een verkeerd feestje is blijven hangen."

  Ab Zagt - AD
  60

  Een grotere plons met weinig spetters

  "Behalve genoeg naakt, mooie cinematografie en prachtige Italiaanse landschappen en cultuur weet A Bigger Splash er niet in te slagen om veel te laten zien en de aandacht van de kijker erbij te houden."

  Daan de Vries - Filmvandaag.nl
  60

  Fiennes redt al te landerige remake

  "Het is niet eenvoudig om mee te leven met personages die zo in een cocon zitten als de 'beautiful people' van A Bigger Splash. (..) Maar A Bigger Splash is daarvoor te stuurloos, al valt er wel veel lol te beleven aan Ralph Fiennes, als de losgeslagen lefgozer Harry."

  Peter de Bruijn - NRC Handelsblad
  60

  Sfeervol lanterfanten in Italië

  "Alsof ze zelf ook beseffen dat een gebrek aan spanning en diepgang hun variatie op de Franse klassieker opbreekt, gooien regisseur Luca Guadagnino en scenarist David Kajganich in het laatste half uur het roer om."

  Bart van der Put - Het Parool
  50

  Ondanks sterke cast geen goede film

  "Maar ondanks de sterke cast is A Bigger Splash net geen goede film. Het broeit wel daar op dat eiland maar er lijkt wel geen apotheose te komen."

  Quirijn Foeken - Biosagenda.nl
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 7 april 2016
  Distributeur: Lumière