Burnt

Burnt (2015)

Film1
6.6 / 10
28
Pers
59% 8
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Komedie
Regie: John Wells
Cast: Bradley Cooper, Sienna Miller, meer »
Lengte: 101 minuten
Land: Verenigde Staten, Groot-Brittannië
Taal: Engels

Komisch drama met Bradley Cooper als een chefkok die een carrière in Parijs heeft verpest door drugs en terug naar de top wil met een nieuw restaurant

Adam Jones had ooit de culinaire wereld aan zijn voeten met zijn ingenieuze gerechten, maar verloor alles door zijn wilde leven vol drank en drugs. Nu is hij klaar om het succes terug te pakken met een nieuw restaurant in Londen. Hiervoor heeft hij het beste team aan zijn zijde nodig, onder wie de beeldschone Helene. Zal het hem lukken om opnieuw aan de top te komen en die derde Michelinster te verdienen en behouden?

Bradley Cooper heeft verklaard dat alle acteurs zelf de keukentechnieken uitvoerden in een werkende keuken met alle risico's van dien. Echte koks werden ingehuurd als figuranten om op de achtergrond de cast scherp te houden. • Pers - 59%  
  80

  Over de kook

  "Burnt is aldus een geslaagd recept met een fijne cast. Fraaie bijrollen zijn er voor Emma Thompson en Daniel Brühl. En ook Fransman Omar Sy (Intouchables), die is ontdekt door Hollywood, duikt weer op, hoewel hij hier geen verpletterende indruk maakt."

  Annet de Jong - Telegraaf
  60

  Burnt blijft boeien

  "Als het gaat om de grote lijnen, hebben scenarioschrijver Steven Knight en regisseur John Wells het zich met Burnt niet al te moeilijk gemaakt. (..) Bradley Cooper speelt de rol met zichtbaar genoegen, alsof hij altijd al een rockster-achtige topkok met sadomasochistische trekjes heeft willen zijn."

  Pauline Kleijer - De Volkskrant
  60

  Chef-kok in de goot

  "Drie sterren dus. Maar in tegenstelling tot de drie sterren van de keurmeesters van Michelin betekent dat niet onovertroffen en voortreffelijk. Bij ons betekenen die drie sterren: degelijke doorsnee."

  Gerhard Busch - Cinema.nl
  60

  Petje af voor de montage

  "Spanning, energie en intensiteit heeft 'Burnt' volop. Daar staat echter tegenover dat de film ook vluchtig, gladjes en oppervlakkig is. Petje af voor de montage die er in feite meer van weet te maken dan het werkelijk is."

  Patricia Smagge - Cinemagazine
  60

  Spanning ontbreekt

  "Burnt is geen echt culinair drama, omdat de spanning in de film ontbreekt. Het is wel een film die goed wegkijkt en waarbij veel gebeurt op het scherm. Geen must see, maar ook zeker geen straf om naar te moeten kijken."

  Louke Kreemers - Filmpjekijken.com
  60

  Vermakelijk

  "Wat volgt is een vermakelijke film die het vooral moet hebben van het spel van Bradley Cooper: hij speelt zijn Adam Jones als een soort mix van House en Gordon Ramsey: een genie die met veel gevloek en gesmijt door de keuken loopt."

  Quirijn Foeken - Biosagenda.nl
  50

  Lichtvoetig drama

  "Van een innovatief plot moet dit lichtvoetige drama het overduidelijk niet hebben. Wells trekt de ontelbare makken nog recht door een geweldige cast (..) De personages van Burnt zijn zo schematisch ingevuld dat hun functie en doel van meet af aan duidelijk zijn."

  Arjan Welles - FilmTotaal
  40

  Te matig voor haute cuisine

  "In het van voedselporno - zie de sauzen druipen! - en romkomclichés aan elkaar hangende Burnt speelt Bradley Cooper chef Adam Jones met nerveuze charme, wat niet volstaat om dit routinescript te overstijgen: in de derde akte zakt Burnt in als een mislukte soufflé."

  Coen van Zwol - NRC Handelsblad
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 26 november 2015
  Distributeur: Paradiso Entertainment
  Alternatieve titel: Adam Jones, Chef