The Divergent Series: Allegiant

The Divergent Series: Allegiant (2016)

Film1
6.7 / 10
32
Pers
53% 9
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Avontuur, Sciencefiction
Regie: Robert Schwentke
Cast: Shailene Woodley, Theo James, meer »
Lengte: 121 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Derde deel in de Divergent-reeks, waarin Tris en Four buiten de hekken treden en gevangen worden genomen door een mysterieuze organisatie

Tris en Four proberen te ontsnappen aan de muur die hen scheidt van Chicago. Het is de eerste keer dat ze buiten de muur komen en ze laten de enige stad achter die ze ooit hebben gekend. Ze maken kennis met een heel nieuwe wereld die veel meer risico met zich meebrengt dan ooit tevoren.

De Divergent-films zijn gebaseerd op de trilogie van schrijfster Veronica Roth. Na Divergent en Insurgent wordt - in de traditie van verfilmingen van Harry Potter, Twilight en The Hunger Games - het laatste boek in de reeks in twee delen verfilmd, te weten Allegiant en Ascendant. • Pers - 53%  
  80

  Realistisch toekomstbeeld

  "Het ontbreken van een maatschappelijke boodschap is hetgeen de eerste twee films aan de oppervlakte hield. In de derde film wordt deze echter steeds duidelijker."

  Joli Deitz - Filmvandaag.nl
  60

  Allegiant kleurt behoorlijk braaf binnen de lijntjes

  "Er zijn aldus voldoende plotontwikkelingen en degelijk gefilmde actiescènes om de kijker twee uur aangenaam te vermaken. Dat kan echter moeilijk verhullen dat ook Allegiant behoorlijk braaf binnen de lijntjes kleurt."

  Thierry Verhoeven - FilmTotaal
  60

  Inhoudelijk een wat simplistisch ratjetoe van dystopische elementen en mierzoete kalverliefde

  "Gelukkig doet Allegiant (de eerste helft van de finale) er een schepje bovenop. Vanaf de stevige opening, waarin de nieuwe leiders van Chicago dezelfde fouten maken als het regime dat de vorige keer werd verslagen, gaat de voet vol op het gas."

  Mike Peek - Het Parool
  60

  Strijd pas halverwege

  "Personages blijven hangen in dezelfde karakteristieken terwijl het verhaal te veel lijkt op eerdere delen om te kunnen verrassen. Gelukkig oogt de onbekende maatschappij wel fris, dankzij nieuwe vondsten als een geavanceerd surveillance-systeem. Zo wordt deze sf-film nog net op de been gehouden."

  Fabian Melchers - De Telegraaf
  60

  Van groei is nauwelijks sprake

  "Simpel gezegd hergebruikt 'Allegiant' precies dezelfde plotlijnen als zijn voorganger. Van groei is daardoor nauwelijks sprake. (..) Daartegenover staat dat er meer aandacht voor de bijrollen is."

  Wouter Los - Cinemagazine
  40

  Bizarre eugenetische nachtmerrie

  "Er worden zoveel elementen uit andere en betere films op een hoopje gegooid dat je het alleen maar frappant kan vinden hoe snel dat clichés zijn geworden."

  Dana Linssen - NRC Handelsblad
  40

  Derde Divergent komt nooit van de grond

  "De revoluties en contrarevoluties zijn inwisselbaar, de settings ontdaan van inspiratie en klinisch doorgedigitaliseerd, het spel houterig, personages blijven sjablonen."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
  40

  Passionele tongzoenen zonder eerdere scherpte

  "Tris, 100% puur bevonden, is haar eerdere scherpte kwijt. Hoe meer ze haar donkere ­Onverschrokken-outfit verruilt voor witte pakjes en hoge hakken, hoe minder kritische vragen ze stelt."

  Tisha Eetgerink - AD
  40

  Tien stomkoms voor de prijs van één

  "De dubbelhartigheid van Rokjesdag is adembenemend. Mannen moeten respect hebben voor vrouwen, stelt de film. Alleen voor hun vleeswaar, toont de film.."

  André Waardenburg - NRC Handelsblad
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 9 maart 2016
  Distributeur: Independent Films