Moonwalkers

Moonwalkers (2015)

Film1
4.8 / 10
10
IMDb
6.1 / 10 6669
Pers
42% 6
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie
Regie: Antoine Bardou-Jacquet
Cast: Rupert Grint, Ron Perlman, meer »
Lengte: 107 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Komedie met Ron Perlman als een CIA-agent die regisseur Stanley Kubrick moet inhuren om de maanlanding in een filmstudio na te bootsen

In opdracht van de Amerikaanse CIA wordt de koppige agent Kidman naar Londen gestuurd met een duidelijke missie: de grootste zwendel aller tijden op poten zetten. De wereldberoemde regisseur Stanley Kubrick moet worden overgehaald om in het diepste geheim de maanlanding na te bootsen in een studio voor het geval de missie van Apollo 11 mislukt. Maar in het Londen van de swinging sixties loopt alles anders dan gepland en moet Kidman de klus zien te klaren met Jonny; de belabberde manager van een sjofele rockgroep, zijn drugsverslaafde vriend, een omhooggevallen leadzanger en een bende artistiekelingen met veel ideeën maar weinig talent.

De komedie Moonwalkers is de eerste speelfilm van regisseur Antoine Bardou-Jacquet. • Pers - 42%  
  60

  Even humoristisch als stilistisch

  "Het tijdsframe van de film is zowel humoristisch als stilistisch neergezet, wat gevoelsmatig zorgt voor een erg goede beleving. (..) Het plot is niet bepaald origineel, want ideeën dat de maanlanding in scène is gezet bestaan al jaren."

  Ellen van den Braak - Filmpjekijken.com
  40

  Broodjeaapverhaal met knipoog naar Kubrick

  "Heel erg leuk wordt het nergens, al is de voorspelbare scène waarin Perlman, die constant flashbacks naar Vietnamgruwelen heeft, per ongeluk lsd krijgt toegediend en een trip heeft aardig in beeld gebracht."

  André Waardenburg - NRC Handelsblad
  40

  Flauwigheid

  "De afwisseling veroorzaakt door een nieuw personage is hartstikke welkom, maar het toont op pijnlijke wijze het onvermogen van scenarist en regisseur om van al deze flauwigheid echt iets leuks en wezenlijks te brouwen."

  Arjan Welles - FilmTotaal
  40

  Moonwalkers is melig, langgerekt en rommelig

  "Het lijkt alsof er niet alleen voor, maar ook achter de camera nogal wat joints werden geconsumeerd in Moonwalkers, zo melig, langgerekt en rommelig zijn de meeste scènes"

  Pauline Kleijer - De Volkskrant
  40

  Rammelende pulpfictie van de onderste plank

  "Is Moonwalkers bedoeld als een zwarte komedie? Moeilijk te zeggen. De film rammelt als een oude koffiepot en wordt steeds gewelddadiger. Het is pulpfictie van de onderste plank."

  Ab Zagt - AD
  30

  Grillige komedie is het net niet

  "Qua productie zit het dan ook goed in elkaar. De sets zijn extravagant en de kostuums roepen precies het juiste tijdperk op met een paar karikaturale uitschieters die het beste en lelijkste van de mode van die tijd vertolken. (..) Verder weet Moonwalkers nooit echt boven het niveau van slapstick uit te stijgen."

  Maaike Tol - Filmvandaag.nl
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 31 maart 2016
  Distributeur: Independent Films