Bon Bini Holland

Bon Bini Holland (2015)

Film1
5.8 / 10
21
IMDb
5.6 / 10 515
Pers
40% 6
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie
Regie: Jelle de Jonge
Cast: Jandino Asporaat, Martin van Waardenberg, meer »
Lengte: 88 minuten
Land: Nederland
Taal: Nederlands

Komedie met Jandino Asporaat als oplichter die per ongeluk een zware crimineel achter zich aan krijgt

Robertico Florentina is een brutale, maar charmante oplichter van Curaçao. Hij verdient zijn geld met Bon Bini Bungalows, een zogenaamd bureau dat toeristen onderbrengt in vakantiehuizen zonder dat de eigenaar hier iets van af weet. Als hij per ongeluk een gevaarlijke crimineel belazert, vlucht hij naar Nederland. Als Robertico de mooie Noëlla Maduro ontmoet en ontdekt dat haar vader Ken Maduro een rijke zakenman is, krijgt Robertico een idee. Als hij Ken weet te overtuigen om te investeren in Bon Bini Bungalows, is hij in één klap uit de problemen. Zijn plan lijkt te slagen maar wordt ingewikkeld als Robertico verliefd wordt op Noëlla.

Komiek Jandino Asporaat neemt in Bon Bini Holland meerdere rollen voor zijn rekening. Sommige van deze personages komen rechtstreeks uit zijn eigen Dino Show. • Pers - 40%  
  60

  Verliest punten in sketchachtige scènes

  "Ook sterk zijn de momenten waarop de komiek de multiculturele samenleving en de vele stigma's en vooroordelen rondom de allochtone medemens gewetenloos inkopt. (..) Bon Bini Holland verliest echter punten in enkele sketchachtige scènes.."

  Arjan Welles - FilmTotaal
  40

  De valkuil zijn alle typetjes

  "Als kijker moet je echter wel van de humor van Asporaat houden, het is bij tijd en wijlen erg flauw en het wordt niet heel grof. (..) De valkuil voor deze film waren alle typetjes die Asporaat de afgelopen jaren heeft bedacht."

  Louke Kreemers - Filmpjekijken.com
  40

  Lach of ik schiet bij Asporaat

  "Bon Bini Holland stelt racisme aan de kaak, maar subtiliteit is niet de forte van Asporaat. Iedereen van Curaçao is oké, de rest suspect. (..) Lach of ik schiet-humor die de naam satire niet verdient, daarvoor is de film te plat en te lui."

  André Waardenburg - NRC Handelsblad
  40

  Niet zo onbeschaamd als gehoopt

  "..ongetwijfeld komische, maar ongeïnspireerd in elkaar gezette komedie. (..) ..pas met de moddervette finale komt de schwung er goed in."

  Kevin Toma - De Volkskrant
  40

  Schreeuwerige verkleedpartij

  "Wat overblijft is een verzameling van scènes met schreeuwerige typetjes, die feitelijk niet veel meer doen dan schreeuwerige typetjes zijn."

  Fabian Melchers - De Telegraaf
  20

  Als ponskaarten in een draaiorgel

  "Humberto Tan blijkt ook niet te beroerd om zichzelf in een korte cameo op de hak te nemen. Maar verder worden de scènes afgewerkt als de ponskaarten in een draaiorgel. Met hetzelfde uitgewoonde deuntje."

  Ronald Rovers - Trouw
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 10 december 2015
  Distributeur: Entertainment One Benelux