Whiskey Tango Foxtrot

Whiskey Tango Foxtrot (2016)

Film1
6.3 / 10
18
Pers
70% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie, Oorlog
Regie: Glenn Ficarra, John Requa
Cast: Tina Fey, Margot Robbie, meer »
Lengte: 112 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Zwartkomische oorlogsfilm met Tina Fey als onervaren oorlogscorrespondent die haar vuurdoop krijgt in Afghanistan

In 2002 is nieuwsproducent Kim Baker de doorsnee en nauwelijks nieuwswaardige verhalen die ze brengt meer dan zat. Net op dat moment zoekt haar baas iemand die wil afreizen naar het door oorlog verscheurde Afghanistan om daar verslag te doen. Barker stemt toe maar voelt zich al snel compleet verloren zo ver weg van haar comfortabele bestaan. Gelukkig ontmoet ze collega-journalist Tanya Vanderpoel die haar onder haar vleugel neemt. Tussen de militanten, krijgsheren en feestbeesten ontdekt Barker precies hoe ze een succesvolle oorlogscorrespondent moet worden.

Gebaseerd op de memoires van Kim Barker (met extra r) met de titel The Taliban Shuffle. Ze wordt in deze film vertolkt door Tina Fey en de regie is in handen van het duo Glenn Ficarra en John Requa die eerder het script schreven voor Bad Santa en de films I Love You Phillip Morris en Crazy, Stupid, Love. regisseerden.*******

Film1 Recensie: Even the Dutch army don't wear orange!

Gewapend met de juiste komische kwaliteiten, staat Tina Fey haar mannetje als een journaliste die gepokt en gemazeld wordt als oorlogscorrespondent. Hoewel de toon van de film in feite synchroon loopt met de (on)ervarenheid van het hoofdpersonage, heeft Whiskey Tango Foxtrot wel de tijd nodig alvorens erin te slagen een goede balans te vinden tussen humor en drama.

Lees verder