Me Before You

Me Before You (2016)

Film1
7.7 / 10
29
Pers
59% 7
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama
Regie: Thea Sharrock
Cast: Sam Claflin, Emilia Clarke, meer »
Lengte: 110 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Drama met Emilia Clarke als een jongedame uit een klein dorp die een band krijgt met de onlangs verlamd geraakte man voor wie ze zorgt

Louisa 'Lou' Clark woont in een afgelegen dorpje op het Engelse platteland. De eigenzinnige en creatieve twintiger hopt van baan naar baan. Haar vrolijke voorkomen wordt op de proef gesteld wanneer ze wordt ingehuurd om de zorg op zich te nemen van Will Traynor, een welgestelde jonge bankier wiens leven na een ongeluk compleet is veranderd. Hij was een echte avonturier, maar zijn handicap heeft hem cynisch gemaakt en zijn levenslust is verdwenen. Lou is vastberaden hem ervan te overtuigen dat het leven zeker nog zin heeft. Samen brengen ze veel tijd door en langzaamaan merken ze dat, door al hun belevenissen, zowel hun leven als hart een richting heeft gekozen waarvan ze beiden niet wisten dat deze bestond.

Me Before You is gebaseerd op de roman Voor jou van Jojo Moyes. Emilia Clarke (Game of Thrones, Terminator Genisys) en Sam Claflin (Snow White and the Huntsman, The Hunger Games: Catching Fire) spelen de hoofdrollen in dit regiedebuut van Thea Sharrock. • Pers - 59%  
  80

  Onweerstaanbare tranentrekker

  "Sam Claflin (The Hunger Games) imponeert door vrijwel alleen met zijn gelaatsuitdrukkingen te acteren, terwijl Emilia Clarke als een tintelfrisse natuurkracht rondstuitert in deze nieuwe, instant klassieker binnen het tranentrekker-genre. Mag ik nog een tissue?"

  Eric le Duc - De Telegraaf
  70

  Acteurs schitteren in onverwacht aangrijpende romance

  "Hoewel je vraagtekens kan zetten bij dit dramatische aspect van de film, zorgt de chemie tussen Clarke en Claflin voor ontroerende momenten. Het oprechte spel van de twee acteurs tilt Me Before You onverwacht boven de gemiddelde romcom uit."

  Lucas Versantvoort - Filmvandaag.nl
  60

  Let niet op haar wenkbrauwen

  "Lou wordt gespeeld door Emilia Clarke. Zij is de drijvende kracht van Me Before You. Met haar uitstekende gevoel voor komische timing haalt Clarke het beste uit haar rol. Ze is zowel ontwapenend als onhandig."

  Ab Zagt - AD
  60

  Sharrock maakt de belofte waar: de kijker zal huilen

  "Het is knap dat de overdaad aan grote gebaren en hemeltergende jankballades op de geluidsband de werking van de film niet compleet teniet doet, maar fraai is anders. Desondanks: drie zakdoeken uit vijf."

  Bart van der Put - Het Parool
  60

  Zelfs grootste cynicus niet bestand tegen Me Before You

  "Me Before You is een formulefilm, een goed geoliede machine die recht op zijn doel afgaat: de kijker ten minste een brok in de keel bezorgen, zo niet de tranen laten lopen."

  André Waardenburg - NRC Handelsblad
  40

  Me Before You werkt, qua chemie

  "Maar de romantiek gaat voor alles en geen moment durft Me Before You, geregisseerd door Thea Sharrock, het de kijker lastig te maken. (..) Dit is meteen het grote probleem: het weglaten van misère zorgt er ook voor dat Wills doodswens nooit echt begrijpelijk wordt."

  Floortje Smit - De Volkskrant
  40

  Mist de emotionele dreun

  "Wanneer puntje bij paaltje komt en de film kans ziet daadwerkelijk aangrijpend te worden, houdt Sharrock echter onnodig in. Alle inspanningen van de cast ten spijt, mist Me Before You daarmee de emotionele dreun waar de kijker in een film als deze op zit te wachten."

  Jelle Fastenau - Filmtotaal
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 16 juni 2016
  Distributeur: Warner Bros