Operatie Noordpool

Operatie Noordpool (2014)

IMDb
6.1 / 10 503
Pers
70% 3
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Avontuur, Familie
Regie: Grethe Bøe-Waal
Cast: Kaisa Gurine Antonsen, Ida Leonora Valestrand Eike, meer »
Lengte: 89 minuten
Land: Noorwegen
Taal: Nederlands nagesynchroniseerd
Kijk nu

Nederlands gesproken avonturenfilm uit Noorwegen, waarin drie kinderen op een verlaten eiland in de Noordelijke IJszee belanden

Door een misverstand belanden dertienjarige Julia en de achtjarige tweeling Ida en Sindre op een verlaten eiland in de Noordelijke IJszee. Hun verdwijning wordt snel opgemerkt, maar niemand heeft enig idee waar de kinderen zijn gebleven. De dagen verstrijken terwijl de kinderen moeten zien te overleven. Het is oktober; de winterstormen komen er aan en de zon laat zich nauwelijks nog zien. Wat doe je als er plotseling een hongerige ijsbeer voor je staat? Hoe maak je contact met de bewoonde wereld en hoe kom je aan eten?

Operatie Noordpool (Operasjon Arktis) is een avontuurlijke Noorse familiefilm naar een boek van Leif Hamre. In de Nederlands gesproken versie zijn de stemmen de horen van onder anderen Lorenza Kok, Tom Bohmer, Tove Schröder, Jannemien Cnossen en Ruben Lürsen. • Pers - 70%  
  80

  Spannende familiefilm knap gemaakt

  "The Revenant voor kinderen, zo zou je Operatie Noordpool kunnen omschrijven - inclusief confrontatie met een (ijs)beer. Knap uitgevoerd en voor een jong publiek behoorlijk spannend, deze fraaie Noorse familiefilm (naar een boek van Leif Hamre), die al meerdere prijzen won."

  Pauline Kleijer - De Volkskrant
  70

  Geslaagd, spannend survivalverhaal

  "De grote kracht van 'Operatie Noordpool' ligt in het effectieve scenario, dat de aandacht volop bij de drie kinderen houdt. (..) De soundtrack ondersteunt de beelden met een omineuze lading. 'Operatie Noordpool' is een geslaagd, spannend survivalverhaal."

  Monica Meijer - Cinemagazine
  60

  Alleen op de wereld in Spitsbergen

  "een ongecompliceerd spannend survivalavontuur (...) zo'n 'Alleen op de wereld'-avontuur waarop kinderen - dit kind vroeger althans - dol zijn."

  Coen van Zwol - NRC Handelsblad
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 10 februari 2016
  Distributeur: Twin Film
  Alternatieve titel: Operasjon Arktis, Operation Arctic