Robinson Crusoe

Robinson Crusoe (2016)

IMDb
5.3 / 10 3602
Pers
57% 3
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Animatie, Avontuur, Komedie
Regie: Vincent Kesteloot, Ben Stassen
Cast: Tim Douwsma, Lies Visschedijk, meer »
Lengte: 91 minuten
Land: BelgiŽ, Frankrijk
Taal: Nederlands nagesynchroniseerd
Kijk nu

Nederlands gesproken animatiefilm naar het beroemde verhaal van Robinson Crusoe die op een onbewoond eiland vriendschap sluit met de dieren

Papegaai Dinsdag woont met zijn dierenvrienden op een paradijselijk eiland waar het ze aan niks ontbreekt. Toch droomt hij er van om de rest van de wereld te ontdekken. Na een hevige storm spoelt een merkwaardig wezen aan op het eiland: Robinson Crusoe. Dinsdag is dolblij met de nieuwkomer en Robinson heeft de dieren hard nodig om te overleven op het eiland. Langzaam maar zeker leren Robinson en de dieren met elkaar te leven tot op een dag twee gemene katten het eiland willen overnemen. Er ontstaat een spannende strijd waarin Robinson en zijn vrienden zullen ontdekken hoe groot de kracht van vriendschap is.



 • Pers - 57%  
  60

  Ondanks horrorkatten blijft het gezellig op het eiland

  "Het blijft uiteindelijk braafjes: verzorgde, maar nergens noodzakelijke 3D, stijl en kleurenpalet hebben zich in een gulden midden genesteld."

  Dana Linssen - NRC Handelsblad
  60

  Vermakelijke film

  "De animatie is van hoge kwaliteit en zelden is er een film geweest waar 3D zo goed in is gebruikt. Nogmaals, het voelt als een rit van anderhalf uur in de Pandadroom. Hoewel ie niet alle leeftijden zal aanspreken, is dit zeker voor de jongste generatie een De animatie is van hoge kwaliteit en zelden is er een film geweest waar 3D zo goed in is gebruikt. Nogmaals, het voelt als een rit van anderhalf uur in de Pandadroom. Hoewel ie niet alle leeftijden zal aanspreken, is dit zeker voor de jongste

  Ellen van den Braak - Filmpjekijken.com
  50

  Gekunstelde aanpak

  "Voor het oog ziet het er uitstekend uit, maar het mist de inventiviteit en magie van de grote jongens in Hollywood. En dat is toch vooral te wijten aan het simpele verhaaltje en de gekunstelde aanpak, niet aan het veel lagere budget."

  Arjan Welles - FilmTotaal
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 17 februari 2016
  Distributeur: Independent Films
 • Reacties (1)  
   • Quentin
   • maandag 17 april 2017
   • 15:39

   De animatie is dik in orde, maar daarmee heb je het ook gelijk gehad. Het flinterdunne verhaaltje moet het vooral van (chaotische) actie hebben, want inhoud heeft het nauwelijks. Behalve dat de auteur een pesthekel aan katten heeft en de gratuite boodschap dat samenwerking beter is dan dat ieder voor zich gaat lopen klooien steek je er weinig van op.

   Of het erg geschikt is voor jonge kinderen is zeer de vraag. Een hond die levend verbrandt onder de brokstukken van een scheepswrak is niet echt leuk om te zien (zoiets geldt of gold niet voor niets als doodzonde in de filmindustrie).

   Toch lijken de kleintjes duidelijk de doelgroep. Voor volwassenen en grotere kinderen valt er bitter weinig te beleven. Het is vooral een 'sugar rush', opgehangen aan een flinterdunne kapstok die waarschijnlijk om publicitaire redenen de naam Robinson Crusoe heeft gekregen. Het speelt zich af op een eiland, verder heeft het nagenoeg niets te maken met de roman van Daniel Defoe. Puur een commerciŽle truc dus.

   Verder kun je je afvragen wat kinderen ervan opsteken als een hele soort wordt weggezet als lelijk en slecht. Als je de parallel doortrekt naar de mensenwereld zou dit racistisch gevonden worden. Al met al is het een weinig doordacht en vrij gemakzuchtig gemaakt commercieel product, wat alleen inspeelt op de meest basale emoties.

  Lees alle reacties

  Geef jouw mening


  Reageer