Our Kind of Traitor

Our Kind of Traitor (2016)

Film1
6.6 / 10
26
Pers
60% 5
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Thriller
Regie: Susanna White
Cast: Ewan McGregor, Damian Lewis, meer »
Lengte: 107 minuten
Land: Groot-Brittannië
Taal: Engels
Kijk nu

Spionagethriller naar het boek van John le Carré waarin Ewan McGregor tijdens zijn vakantie betrokken wordt in een complot van de Russische maffia

Tijdens een vakantie in Marokko worden academicus Perry MacKendrick en zijn vrouw Gail schoorvoetend vrienden met de Russische miljonair Dima. Hij vraagt ze een kleine gunst; bij thuiskomst een usb-stick af te leveren bij de Britse geheime dienst. Het verzoek klinkt verdacht maar Dima beweert dat zijn gezin gevaar loopt als de informatie niet bij MI6 terechtkomt. Voor ze het weten zijn Perry en Gail betrokken bij een zenuwslopend complot met de Russische maffia.

De spionagethriller Our Kind of Traitor is gebaseerd op de bestseller van veteraan John le Carré, van wie onlangs de boeken Tinker Tailor Soldier Spy en A Most Wanted Man werden verfilmd. • Pers - 60%  
  80

  Bloedstollende kijkervaring

  "Aangezien Our Kind of Traitor de regels van het genre trouw volgt, zijn de absolute protagonisten vrij van al te groot gevaar. Maar alle andere personages moeten met recht elk moment vrezen voor hun leven. Ondanks enkele geloofwaardigheidspuntjes is Our Kind of Traitor daardoor een bloedstollende kijkervaring."

  Wouter Los - Cinemagazine
  60

  Onverslijtbaar formulewerk

  "Onderhoudend, goedgemaakt formulewerk."

  Peter de Bruijn - NRC Handelsblad
  60

  Our Kind of Traitor is een luchtige Le Carré-verfilming

  "Stellan Skarsgård is aanstekelijk, maar de John le Carré verfilming Our Kind of Traitor is eerder vermakelijk dan spannend. Een flard relatiedrama wordt gemengd met wat groteske spionagethrilleractiviteiten."

  Bor Beekman - De Volkskrant
  50

  Dertien-in-een-dozijn thriller

  "De beweegruimte van de cast is door een aantal flauwe plotelementen, het gebrek aan karakterverdieping en de veilige regiekeuzes redelijk beperkt. Ze moeten ook nog eens zien te opereren in een scenario waarin de schrijver heeft geprobeerd een intrigerende, duistere wereld neer te zetten, maar door een overdreven uitlegdrang de plank misslaat."

  Arjan Welles - Filmtotaal
  50

  Spannende thriller is weinig verrassend

  "Met meer dan tien van zijn boeken verfilmd is voormalig Britse MI6-agent John le Carré inmiddels verantwoordelijk voor heel wat series en speelfilms. Het kan zijn dat hij decennia na zijn diensttijd om materiaal verlegen zit, want Our Kind of Traitor is hoewel spannend ook voorspelbaar."

  Maaike Tol - Filmvandaag.nl
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 2 juni 2016
  Distributeur: Entertainment One Benelux