Our Kind of Traitor

Our Kind of Traitor (2016)

Film1
6.2 / 10
13
Pers
60% 5
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Thriller
Regie: Susanna White
Cast: Ewan McGregor, Damian Lewis, meer »
Lengte: 107 minuten
Land: Groot-Brittannië
Taal: Engels
Kijk nu

Spionagethriller naar het boek van John le Carré waarin Ewan McGregor tijdens zijn vakantie betrokken wordt in een complot van de Russische maffia

Tijdens een vakantie in Marokko worden academicus Perry MacKendrick en zijn vrouw Gail schoorvoetend vrienden met de Russische miljonair Dima. Hij vraagt ze een kleine gunst; bij thuiskomst een usb-stick af te leveren bij de Britse geheime dienst. Het verzoek klinkt verdacht maar Dima beweert dat zijn gezin gevaar loopt als de informatie niet bij MI6 terechtkomt. Voor ze het weten zijn Perry en Gail betrokken bij een zenuwslopend complot met de Russische maffia.

De spionagethriller Our Kind of Traitor is gebaseerd op de bestseller van veteraan John le Carré, van wie onlangs de boeken Tinker Tailor Soldier Spy en A Most Wanted Man werden verfilmd. • Pers - 60%  
  80

  Bloedstollende kijkervaring

  "Aangezien Our Kind of Traitor de regels van het genre trouw volgt, zijn de absolute protagonisten vrij van al te groot gevaar. Maar alle andere personages moeten met recht elk moment vrezen voor hun leven. Ondanks enkele geloofwaardigheidspuntjes is Our Kind of Traitor daardoor een bloedstollende kijkervaring."

  Wouter Los - Cinemagazine
  60

  Onverslijtbaar formulewerk

  "Onderhoudend, goedgemaakt formulewerk."

  Peter de Bruijn - NRC Handelsblad
  60

  Our Kind of Traitor is een luchtige Le Carré-verfilming

  "Stellan Skarsgård is aanstekelijk, maar de John le Carré verfilming Our Kind of Traitor is eerder vermakelijk dan spannend. Een flard relatiedrama wordt gemengd met wat groteske spionagethrilleractiviteiten."

  Bor Beekman - De Volkskrant
  50

  Dertien-in-een-dozijn thriller

  "De beweegruimte van de cast is door een aantal flauwe plotelementen, het gebrek aan karakterverdieping en de veilige regiekeuzes redelijk beperkt. Ze moeten ook nog eens zien te opereren in een scenario waarin de schrijver heeft geprobeerd een intrigerende, duistere wereld neer te zetten, maar door een overdreven uitlegdrang de plank misslaat."

  Arjan Welles - Filmtotaal
  50

  Spannende thriller is weinig verrassend

  "Met meer dan tien van zijn boeken verfilmd is voormalig Britse MI6-agent John le Carré inmiddels verantwoordelijk voor heel wat series en speelfilms. Het kan zijn dat hij decennia na zijn diensttijd om materiaal verlegen zit, want Our Kind of Traitor is hoewel spannend ook voorspelbaar."

  Maaike Tol - Filmvandaag.nl
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 2 juni 2016
  Distributeur: Entertainment One Benelux
 • Reacties (3)  
   • etmmazu
   • zondag 5 maart 2017
   • 13:03

   Toevallig het boek ook gelezen en dat was al niet bijster spannend. De film is dat ook niet en de karakters zijn niet erg aansprekend. Verder wel vakkundig uitgevoerd en de film verveelt niet, mede door de goede cast.

   • Quentin
   • zondag 5 maart 2017
   • 23:54

   Onderhoudende thriller, mits je kunt leven met wat ongeloofwaardigheden. Dat is sowieso wel aan te raden, want anders kun je tachtig procent van de actiefilms wel vergeten. Een strikte realiteitszin is nu eenmaal niet het sterkste punt van dit genre. Dat telt óók voor de meeste Le Carré verfilmingen. Want laten we wel wezen, "The Night Manager" rammelde ook van de ongeloofwaardigheden en onaannemelijkheden, wat ten dele werd goedgemaakt door fraaie beelden en exotische locaties. Hetzelfde geldt voor "Our Kind of Traitor", maar wie terwille van een uurtje of anderhalf vermaak kan leven met de notie dat particulieren gezellig mogen meedoen met de secret service heeft er best een aardige film aan.

   Net als in "The Night Manager" zijn de acteerprestaties van de hoofdrolspelers vrij matig en ongeinspireerd, met uitzondering van een briljante Stellan Skarsgård, die in z'n eentje de hele film naar een hoger niveau tilt. Ewan McGregor is zoals hij altijd is. Dat is best aangenaam om naar te kijken, maar je houdt het gevoel dat hij wel iets beter z'n best had kunnen doen. Hetzelfde geldt min of meer voor Naomie Harris. Damian Lewis als oddball secret agent is een keuze die lichtelijk schuurt. Hij is bij vlagen best grappig, maar of hij nou echt goed gecast is blijft de vraag.

   Het cliché van de Russische bad guys is inmiddels ook wel behoorlijk sleets. Veel filmmakers en schrijvers volgen veel te braaf de ongeschreven richtlijnen van de overheid in de VS en het VK. Een buitenlandse 'vijand' is altijd afkomstig uit Rusland, Servië oid, en zelden of nooit uit Afrikaanse of Arabische landen. Net zo weinig origineel als het gegeven dat de vijanden van vroeger altijd uit Duitsland kwamen. Een beetje meer lef zou hier wenselijk zijn. Dat gezegd hebbende, Skarsgård zet wel een heerlijke Russische gangster neer.

   Grappig gegeven is dat de film over dubieuze buitenlandse investeerders zo ongeveer begint in een stadion genaamd "Emirates" in Londen. Ho hum. Waar is de tijd dat een stadion nog gewoon naar de club of de buurt genoemd werd. Dus actueel is het onderwerp wel, zeker als we het wat breder trekken dan de clichématige 'foute Russen'.


   De fotografie en locaties zijn prachtig. Van schitterende feesten tot fraaie bergwegen, hier valt niets te klagen.

   Al met al is het best aangenaam verpozen bij deze film.

   • nieuwsfilm1dct
   • zondag 2 april 2017
   • 15:38

   Een goede misdaad/drama/thriller film...
   Spannend verhaal...
   Prima acteerwerk...
   Bekende acteurs Stellan Skarsgård, Ewan McGregor en
   Damian Lewis...
   Af en toe onrustige camerabeweging...
   Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
   Prima achtergrond geluid/muziek
   (Dolby Digital)...

  Lees alle reacties

  Geef jouw mening


  Reageer