The Forbidden Room

The Forbidden Room (2015)

IMDb
6.2 / 10 2248
Pers
75% 6
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie, Mysterie
Regie: Evan Johnson, Guy Maddin
Cast: Maria de Medeiros, Charlotte Rampling, meer »
Lengte: 130 minuten
Land: Canada
Taal: Engels

Allesbehalve alledaagse ode aan de vergeten cinema van regisseur Guy Maddin

Deze matroesjka van een film begint met de bemanningsleden van een onderzeeŽr die haverkoekjes kauwen in een wanhoopspoging om zuurstof binnen te krijgen. Plotseling wandelt een verdwaalde bosbewoner hun compagnie binnen die vertelt hoe hij is ontsnapt aan een angstaanjagende groep holbewoners. Vanaf dit punt nemen Maddin en co-regisseur Evan Johnson ons nog verder mee de hoogte in, naar droomlandschappen, verhalen van geheugenverlies, gevangenschap, bedrog en moord, skeletvrouwen en vampierbananen.

Deze wonderbaarlijke film van de kunstzinnige regisseur Guy Maddin kent bijrollen van onder anderen Mathieu Amalric (The Diving Bell and the Butterfly), Charlotte Rampling (45 Years) en Udo Kier (Blade). • Pers - 75%  
  80

  Badderen in de diepe poel van het onderbewuste

  "Uiteindelijk wordt The Forbidden Room gevoed door een onverzadigbare heimwee naar de ongrijpbare sensualiteit van oude cinema. De film zal je bekoren als je ontvankelijk bent voor de verborgen en verleidelijke krachten van de magische lantaarn."

  George Vermij - Indebioscoop.com
  80

  Droomlogica

  "Met The Forbidden Room doet Maddin iets aan zijn kwelling door verloren films en gesneuvelde filmprojecten van onder anderen Ernst Lubitsch en Erich von Stroheim tot leven te wekken."

  Jos van der Burg - De Filmkrant
  80

  Een verrukkelijk mateloos, maar ook desoriŽnterend avontuur

  "Een rariteitenkabinet van steracteurs en charmant kunstmatige rekwisieten spoelt samen tot een flikkerende, uitstulpende hommage aan de zwijgende cinema (..)"

  Kevin Toma - De Volkskrant
  80

  Overrompelende trompe l'oeil

  "Alle toewijding waarmee dit overrompelende trompe l'oeil in elkaar is geknutseld zou natuurlijk vergeefs zijn geweest als je niet toch het gevoel zou hebben dat er een method to the madness is. Ja, The Forbidden Room is een postmoderne stijlexercitie voor een cinefiel geÔnformeerd publiek, en Maddin maakt het zelfs hťn niet gemakkelijk."

  Phil van Tongeren - Schokkend Nieuws
  80

  The Forbidden Room schittert van extase

  "Het eerste digitaal gedraaide werk van de filmtovenaar Guy Maddin, The Forbidden Room, is een trip door een alternatieve filmgeschiedenis, en is doordrongen van een intens gevoel van verlies."

  Joost Broeren - Het Parool
  50

  Voelt steeds meer als een flauwe, geforceerde truc

  "Maar wat aan het begin nog allemaal leuk en interessant is, gaat na verloop van tijd vervelen. Steeds meer voelt de opeenstapeling van verhalen als een flauwe, geforceerde truc, daar kunnen geen hilarisch verhalen over Udo Kier die iedereen nepsnorren opplakt of over skeletvrouwen die een dokter verleiden en vergiftigen tegenop."

  Kaj van Zoelen - Filmtotaal
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 4 augustus 2016
  Distributeur: Eye Film Instituut Nederland