Heaven on Earth

Heaven on Earth (2015)

IMDb
4.6 / 10 557
Pers
30% 5
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Komedie, Muziek, Romantiek
Regie: Kay Pollak
Cast: Frida Hallgren, Jakob Oftebro, meer »
Lengte: 144 minuten
Land: Zweden
Taal: Zweeds
Kijk nu

Vervolg op de Zweedse arthousehit As It Is in Heaven, waarin de leden van het zangkoor Ljusåker doorploeteren na de dood van hun dirigent

Na de dood van dirigent Daniel Daréus vormen de leden van zijn zangkoor in het Zweedse dorpje Ljusåker nog altijd een hechte groep. Pastoor Stig kampt met een alcoholprobleem en dreigt uit zijn ambt gezet te worden omdat zijn kerk leeg blijft. Stig roept de hulp in van zangeres Lena, die nog altijd treurt om het verlies van haar geliefde Daniel. Ze gaat echter moedig verder, al is het maar vanwege hun zoontje Jakob. Vol passie stort ze zich op haar nieuwe taak als dirigent om zo met de hulp van een nieuw koor de kerk weer vol te krijgen. In de hoop dat hemelse muziek verbindt en in het dorp voor een wonder zal zorgen.

In 2004 scoorde de Zweedse regisseur Kay Pollak een grote filmhuishit met het voor een Oscar genomineerde As It Is in Heaven (Så som i himmelen) waarin een succesvolle dirigent terugkeerde naar zijn geboortedorpje. Dit vervolg schreef Pollak opnieuw samen met zijn vrouw Carin. Verschillende castleden hervatten hun rol voor deze sequel, onder wie Frida Hallgren als Lena, Niklas Falk als Stig, Lennart Jähkel als Arne en André Sjöberg als Tore. • Pers - 30%  
  50

  Alle subtiliteit gaat overboord

  "Was die kerngedachte in de eerste film nog aardig verpakt in het verhaal; in Heaven on Earth is alle subtiliteit overboord gegooid. Eigenlijk gaat Pollak met alle aspecten een stuk korter door de bocht in deze vervolgfilm."

  Patricia Smagge - Cinemagazine
  40

  Vervolg Zweedse arthousehit valt tegen

  "De afwisselende en overdreven emoties en de voorspelbare verhaallijn maken de film langdradig. Wie As It Is in Heaven gezien heeft en hetzelfde verwacht van Heaven on Earth, zal teleurgesteld de bioscoop uit komen."

  Martijn Schenk - Filmvandaag.nl
  20

  Al te dicht bij slechte klucht

  "Het levert een vermoeiende film op die ondanks een paar melodramatische momenten gevaarlijk dicht tegen een slechte klucht aanzit."

  André Waardenburg - NRC Handelsblad
  20

  Alleen maar geschreeuw in Heaven on Earth

  "In dit ergerniswekkende vervolg op publiekslieveling As it is in Heaven stapelen de dramatische verwikkelingen zich op terwijl de niet ingevoerde kijker geen idee heeft wie al die absurd handelende personages precies zijn."

  Floortje Smit - De Volkskrant
  20

  Amechtig op zoek naar de sfeer van de originele succesfilm

  "Ruim twee uur duurt het gestuntel waarin scènes plots afbreken, drama en komedie amateuristisch worden gelijmd, en Händels 'Hallelujah' niet klinkt als een hoogtepunt maar als de fletse echo van een oude triomf."

  Belinda van de Graaf - Trouw
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 21 juli 2016
  Distributeur: September Film Distribution
  Alternatieve titel: Så ock på jorden