Suburra

Suburra (2015)

Film1
6.9 / 10
17
Pers
72% 6
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Misdaad, Thriller
Regie: Stefano Sollima
Cast: Pierfrancesco Favino, Elio Germano, meer »
Lengte: 130 minuten
Land: ItaliŽ, Frankrijk
Taal: Italiaans
Kijk nu

Misdaadfilm waarin verschillende maffia-families en corrupte politici strijden om de macht over een gebied dat het Las Vegas van ItaliŽ moet worden

In Ostia, een deelgemeente van Rome aan de kust, zijn er plannen om "het Las Vegas van ItaliŽ" te bouwen. In een kluwen van corrupte belangen zijn verschillende partijen betrokken: de staat, van hoge ambtenaren tot parlementariŽrs en zelfs ministers, het Vaticaan, en natuurlijk de alomtegenwoordige maffia. Verschillende families zelfs. Allen cirkelen ze als aasgieren boven het grootse vastgoedproject om een zo groot mogelijk stuk van de taart voor zich te claimen. Een brute confrontatie tussen de verschillende geÔnteresseerden is onvermijdelijk. In een periode van acht dodelijke novemberdagen stort het kaartenhuis in elkaar, met enkele genadeloze afrekeningen tot gevolg.

Deze Italiaanse misdaadfilm van Stefano Sollima (bekend van de serie Gomorra en Romanzo criminale) is gebaseerd op het gelijknamige boek van Carlo Bonini en Giancarlo De Cataldo, geÔnspireerd op ware gebeurtenissen. • Pers - 72%  
  80

  Achterkamertjesdeal tussen maffia, politiek en kerk

  "Sollima bouwt spannend op naar een apotheose van geweld waarin het monster dat Rome (en eigenlijk ItaliŽ) in zijn greep houdt zichzelf begint op te vreten."

  Kaj van Zoelen - Filmtotaal
  80

  Esthetische thriller ook meeslepend drama

  "Een minder vaardige filmer zou de personages in 'Suburra' laten verzuipen, maar regisseur Stefano Sollima maakt er een meeslepend drama van. Het valt knap in elkaar, al die plotlijnen en personages."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
  80

  Riool aan het Romeinse strand

  "Suburra is een eigentijdse thriller uit ItaliŽ, waarin politiek en misdaad in hetzelfde bed slapen."

  Alfred Bos - Indebioscoop.com
  80

  Sterk Romeins maffiadrama

  "Knap hoe economisch Sollima zoveel personages profileert, hoe dwingend de aanvankelijk fladderende verhaallijnen samenkomen in een grote opruiming die, met al zijn verrassende wendingen, toch de bevredigende noodlottigheid heeft van een rij omvallende dominostenen."

  Coen van Zwol - NRC Handelsblad
  60

  Dreigende film Suburra slaat soms door

  "Alle mannen zijn macho's en alle vrouwen hoeren in deze wat kitscherige thriller over wijdverspreide corruptie in Rome."

  Mike Peek - Het Parool
  50

  All form, no content

  "Suburra blijft 130 langdradige minuten non-stop ellende, met een nadrukkelijke filmstijl die diepgang suggereert maar totaal niet biedt. Een complexe verhaallijn zonder complexe personages."

  Lucas Versantvoort - Filmvandaag.nl
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 21 juli 2016
  Distributeur: LumiŤre