The 9th Life of Louis Drax

The 9th Life of Louis Drax (2016)

Film1
6.1 / 10
12
IMDb
6.3 / 10 9437
Pers
45% 6
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Thriller
Regie: Alexandre Aja
Cast: Jamie Dornan, Sarah Gadon, meer »
Lengte: 108 minuten
Land: Groot-Brittannië
Taal: Engels
Kijk nu

Thriller met Jamie Dornan waarin een jongen na een zoveelste ongeluk in een coma belandt en de mysteries van het zesde zintuig opzoekt

De kleine Louis overleeft wonder boven wonder een val van een hoge rots. Terwijl hij in coma ligt, blijkt de toedracht tot zijn val een waar mysterie. De vader van Louis is spoorloos verdwenen en moeder staat voor een groot raadsel. De charmante kinderneuroloog Allan Pascal ontfermt zich met grote zorg over Louis die in zijn coma signalen blijkt uit te zenden.

De mysterieuze thriller The 9th Life of Louis Drax is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van de Britse schrijfster Liz Jensen. De regie is in handen van Alexandre Aja (Horns). • Pers - 45%  
  70

  Een magisch realistisch mysterie

  "Hoewel de negenjarige Louis het verhaal inkadert met zijn vertelstem, is dit allesbehalve een gezellige familiefilm. Wat het dan wel is, is moeilijk te duiden, maar dat is wellicht ook niet noodzakelijk om de film te waarderen."

  Maaike Tol - FilmVandaag.nl
  60

  Valt een tikkeltje tegen

  "The 9th Life of Louis Drax valt een tikkeltje tegen door zijn onevenwichtigheid, het matige spel van Dornan en het uitblijven van een beklijvende climax. Qua sfeer slaat Aja met stijlvolle, schaduwrijke shots en rijke en duidelijk aanwezige score, wél de spijker op z'n kop en ook de toon is verfrissend, met een slachtoffer dat met humor toeziet hoe het noodlot hem te grazen neemt."

  Patricia Smagge - Cinemagazine
  40

  Balans wordt node gemist

  "Aja jongleert losjes met allerhande genres, maar balans wordt node gemist in het uiteindelijk allerminst luchtige geval Louis Drax."

  Jan Roselaar - Filmtotaal
  40

  Duwde zijn plots verdwenen vader Louis van de klif?

  "De bewerking van Liz Jensens roman over Louis Drax koppelt het gezwabber aan een drakerige sentimentaliteit en een plot waarin het grootste cliché over brekebeentjes met rare moeders als een mysterie wordt gepresenteerd."

  Bart van der Put - Het Parool
  40

  Voorspelbaar mysterie

  "In het gunstigste geval levert zo'n mix van elementen een fantastisch mysterie op, zoals in het Oscarwinnende Pan's labyrinth. Regisseur Alejandre Aja (Horns) haalt dat niveau hier nergens."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  20

  Stoperige bewerking duwt The 9th Life afgrond in

  "Thriller, romantiek, coming of age-verhaal: de in horror gespecialiseerde Aja en scenarist Max Minghella maken er een janboel van, en duwen zo hun stroperige bewerking van Liz Jensens roman langzaam de afgrond in."

  Kevin Toma - De Volkskrant
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 10 november 2016
  Distributeur: Entertainment One Benelux