De noodkreet in de fles

De noodkreet in de fles (2016)

Film1
7.1 / 10
22
IMDb
7 / 10 8822
Pers
62% 6
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Thriller
Regie: Hans Petter Moland
Cast: Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, meer »
Lengte: 112 minuten
Land: Denemarken
Taal: Deens
Kijk nu

Derde Deense thriller uit de Serie Q waarin rechercheur Mørck met hulp van een acht jaar oude boodschap twee verdwenen kinderen probeert te redden

Wanneer een fles met een briefje aanspoelt op Jutland dient Afdeling Q de boodschap te ontcijferen. Het briefje is een acht jaar oude noodkreet van een jongetje in gevangenschap. Op hetzelfde moment verdwijnen er twee kinderen, Samuel en zijn zus Magdalena, uit een religieuze gemeenschap in Denemarken. Inspecteur Carl Mørck en zijn rechterhand Assad ontdekken een connectie tussen de twee zaken. Ze slagen erin de gemeenschap te infiltreren en raken op het spoor van een barbaarse man die al meerdere ontvoeringen van kinderen van religieuze ouders op zijn geweten heeft. Als de tijd voor de ontvoerde kinderen begint te dringen beseft de cynische Mørck dat het geloof dicht bij leven en dood staat.

Na De vrouw in de kooi (The Keeper of Lost Causes) en De Fazantenmoordenaars (The Absent One) is De noodkreet in de fles (A Conspiracy of Faith) de derde verfilming in de Serie Q, naar de boeken van Jussi Adler-Olsen met Nikolaj Lie Kaas als inspecteur Carl Mørck en Fares Fares als zijn rechterhand Assad. • Pers - 62%  
  70

  Een aardig drama

  "Het eindproduct is een aardig drama, dat zonder al te veel onnodige opsmuk een probleem aankaart waar veel tieners zich mee kunnen identificeren."

  Jelle Fastenau - FilmTotaal
  70

  Spannende jacht op duivelszoon

  "De speurder is boos op de wereld, schurkt tegen een burn-out aan en voert als atheïst stevige religieuze discussies met moslimpartner Assad. Het geeft dit spannende en sfeervol gefilmde misdaaddrama een interessante en actuele ondertoon mee die nu al doet verheugen op de verfilming van de andere drie boeken uit Serie Q."

  Eric le Duc - De Telegraaf
  60

  Avondje nagelbijten

  "Discussies tussen atheïst Mørck, die religie 'een ziekte' vindt en Assad, praktiserend moslim, moeten het tv-thrillerscenario wat geforceerd van een extra laag voorzien. De acteerprestaties en het vakkundig opgebouwde plot zorgen voor een (...) overstijgend avondje nagelbijten."

  Sabeth Snijders - NRC Handelsblad
  60

  Degelijke thriller

  "Waren de eerste twee films (The Keeper of Lost Causes en De fazantenmoordenaars) bijna sadistisch van toon, deel 3 is, hoewel nog steeds naargeestig, minder onplezierig. De sterke acteurs en het slimme scenario maken de film tot een degelijke thriller."

  Pauline Kleijer - De Volkskrant
  60

  Scandithriller volgens het boekje

  "In de regiestoel nam dit keer een nieuw gezicht plaats: de ervaren regisseur Hans Petter Moland neemt het stokje over van Mikkel Nørgaard. Hij kiest een zonniger palet dan zijn voorganger, maar verder is De noodkreet in de fles vooral een Scandithriller volgens het boekje."

  Joost Broeren - Het Parool
  50

  Gemakzuchtig politieverhaaltje

  "Het acteerwerk is door de degelijke cast wederom van hoog niveau, maar deel drie uit de Afdeling Q-reeks is een wat gemakzuchtig politieverhaaltje dat lijdt aan een overmatige uitlegdrang van de scenarist."

  Arjan Welles - FilmTotaal
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 25 augustus 2016
  Distributeur: Lumière
  Alternatieve titel: A Conspiracy of Faith, Flaskepost fra P