Complete Unknown

Complete Unknown (2016)

Film1
5.1 / 10
10
IMDb
5.4 / 10 4187
Pers
54% 5
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Mysterie, Thriller
Regie: Joshua Marston
Cast: Rachel Weisz, Michael Shannon, meer »
Lengte: 92 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Drama over een man die tijdens zijn verjaardag wordt geconfronteerd met een oude vlam die vijftien jaar eerder plotseling uit z'n leven verdween

Tom leeft gelukkig met zijn vrouw in Brooklyn. Voor zijn verjaardag organiseert hij een intiem diner voor zijn beste vrienden. En dan duikt Alice op, als date van Toms collega. Ze charmeert alle gasten met haar fascinerende verhalen, maar de gastheer lijkt ergens mee te zitten. Wie is die mysterieuze Alice? Tom weet zeker dat hij haar kent, ook al heeft ze een andere naam en geeft ze geen enkel teken van herkenning wanneer ze naar hem kijkt. Naarmate de avond vordert onthult ze een schokkend geheim, waarna ze plotseling vertrekt. Tom volgt haar in een nachtelijke zwerftocht, waarbij de een op zoek is naar verandering in zijn leven terwijl de ander zich juist afvraagt hoe ze haar oude leven weer op kan pakken. • Pers - 54%  
  60

  Haar naam was niemand

  "De acteursfilm Complete Unknown lijkt in beginsel te draaien om de vraag of je jezelf kunt veranderen en hoe groot je keuzevrijheid eigenlijk is. Maar Joshua Marston (Maria Full of Grace) laat die vragen langzaam uitdoven door de moeizame vertelvorm die iets spannends suggereert maar eigenlijk alleen vage contouren schetst."

  Mariska Graveland - De Filmkrant
  60

  Mengen van fictie en werkelijkheid is verslavend

  "Goede acteurs kunnen niet verhelpen dat Complete Unknown krampachtig aanvoelt en het mysterie snel verdwijnt."

  Nanda Aris - indebioscoop.com
  50

  Kabbelt teveel aan het oppervlak

  "Het kabbelt allemaal teveel aan het oppervlak en ondanks dat Shannon en Weisz er alles aan doen, kunnen zij niet voorkomen dat de film langzaam inzakt. Wat een prikkelende film had kunnen zijn die thema's en vragen opwerpt om nog lang over na te praten, dooft uit met de slaperigheid van de lange nacht."

  Elise van Dam - Filmpjekijken.com
  50

  Langdradig

  "Maar hoe boeiend het ook begint, zo langdradig is het laatste deel. Hoe meer Alice loslaat over haar leven, hoe minder haar personage intrigeert. De montage in de tweede helft lijkt uit een andere film te komen. Alsof Marston er zeker van wilde zijn dat het publiek alles zou begrijpen."

  Michelle Iwema - Filmtotaal
  50

  Onbekend zal het blijven

  "Joshua Marstons Complete Unknown presenteert een zeer interessant concept, dat zich echter verbergt onder een veel minder interessant plot. Met deze teleurstellende keuze voor vertelling, blijft Complete Unknown eigenlijk steeds een beetje te lief, en uiteindelijk is het een onbevredigende film met hier en daar een vluchtige blik naar wat echt belangrijk zou moeten zijn in het plot."

  Jorn Beuzekom - FilmVandaag.nl
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 24 november 2016
  Distributeur: The Searchers