Rings

Rings (2017)

Pers
35% 4
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Horror
Regie: F. Javier Gutiérrez, F. Javier Gutiérrez
Cast: Matilda Lutz, Alex Roe, meer »
Lengte: 102 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Derde deel in reeks Ring-horrorfilms waarin een jonge vrouw de beruchte mysterieuze videoband bekijkt, waarna ze nog maar zeven dagen te leven heeft

Julia's vriendje Holt is geobsedeerd door de Ring-legende over de mysterieuze videoband met een behekst meisje dat de kijker zeven dagen na het afspelen komt doden. Holt heeft de beelden gezien en om de vloek die op hem rust over te nemen, offert de wanhopige Julia zich op door de afgrijselijke video ook te bekijken. Vanaf dat moment is Julia haar leven niet meer zeker. Maar haar tape blijkt extra beelden te bevatten die nog niemand eerder heeft gezien. En de gevolgen hiervan blijken zo mogelijk nog huiveringwekkender te zijn.

In 2002 regisseerde Gore Verbinski de succesvolle horrorfilm The Ring - een remake van het Japanse Ringu - met in de hoofdrol Naomi Watts. Watts speelde drie jaar later ook in het vervolg The Ring Two. Rings is het derde deel in de reeks, met naast hoofdrolspeelster Matilda Lutz bijrollen voor Johnny Galecki en Vincent D'Onofrio. • Pers - 35%  
  40

  Recycling zonder mysterie of suspense

  "Na een vrij sterk eerste uur met een bewonderenswaardig kalme, klassieke cameravoering en sterke suspense-opbouw gaat het in het laatste half uur mis."

  André Waardenburg - NRC Handelsblad
  40

  Rings leunt volledig op lompe schrikmomenten

  "Vrij onzinnig geheel, dat nauwelijks moeite doet het Ring-gegeven aan te passen aan het youtubetijdperk en, uitgezonderd enkele enge taferelen zoals een uit een sigaret kruipende vlieg, volledig op lompe schrikeffecten leunt."

  Kevin Toma - De Volkskrant
  30

  Regisseur heeft duidelijk geen idee wat eng is

  "Rings komt nergens ook maar in de buurt van de kwaliteit van zijn voorganger The Ring. Sterker nog, zelfs het niveau van het magere The Ring Two wordt nergens gehaald."

  Jasper ten Hoor - Schokkend Nieuws
  30

  Samara had beter in haar put kunnen blijven liggen

  "Rings voegt bitter weinig toe aan een reeks die met het tweede deel al een zachte dood was gestorven. (..) Dit derde deel is prima te zien zonder enige kennis van de voorgangers. De vraag is of je dat wilt."

  Arjan Welles - FilmTotaal
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 9 februari 2017
  Distributeur: Universal Pictures International
  Alternatieve titel: The Ring 3