Shut In

Shut In (2016)

IMDb
4.7 / 10 7833
Pers
20% 6
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Thriller
Regie: Farren Blackburn
Cast: Naomi Watts, Oliver Platt, meer »
Lengte: 91 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Thriller met Naomi Watts als een kinderpsychologe die nachtmerries heeft over een doof jongetje dat vlak voor een sneeuwstorm verdween in het bos

Kinderpsychologe Mary Portman woont op het afgelegen platteland van New England. Hier draagt ze de zorg voor haar zoon die zwaar gehandicapt raakte bij een auto-ongeluk waarbij haar man is omgekomen. Wanneer haar nieuwe cliënt Tom, een doof jongetje, vlak voor een sneeuwstorm in het bos verdwijnt, is iedereen er van overtuigd dat hij dit onmogelijk kan hebben overleefd maar in haar nachtmerries blijft hij Mary achtervolgen. Zijn de nachtelijke verschijningen van het jongetje echt of zijn het illusies veroorzaakt door Mary's slaapgebrek? • Pers - 20%  
  20

  Deze bespottelijke thriller gaat Razzies winnen

  "Een groter mysterie dan het verdwenen jongetje, is hoe deze film ooit in de Nederlandse bioscopen terecht is gekomen. En hoe Naomi Watts hierin verzeild is geraakt."

  Fabian Melchers - FilmTotaal
  20

  Horrorfilm als schuifpuzzel

  "Thriller Shut In anticipeert op onze 'suspension of disbelief', onze goede wil om negentig minuten lang niet te denken dat hij het allemaal al eens eerder zag."

  Dana Linssen - NRC Handelsblad
  20

  Lachwekkend-potsierlijke plotwendingen en clichés

  "Shut In ontaardt in een volslagen mislukte herinterpretatie van The Shining, inclusief ingeslagen deur, aangevuld met snufjes Psycho (een moederobsessie), Evil Dead (de camera beweegt snel vanuit het bos naar het huis en symboliseert zo dreigend gevaar) en The Omen (iets met een griezelig jongetje)."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
  20

  Shut In, Shut Up

  "Shut In is in elk opzicht een teleurstelling: verwarrend verhaal, oninteressante personages, onoriginele horror."

  Lucas Versantvoort - FilmVandaag.nl
  20

  Vooral spanning is ver te zoeken

  "Het Frans-Canadese Shut In begint als een woensdagavonddrama van RTL4, verandert langzaam in een oervervelende thriller en eindigt als de meest knullige rip-off van The Shining ooit."

  Jasper ten Hoor - Schokkend Nieuws
  20

  Zeldzaam slechte thriller

  "De zeldzaam ongeloofwaardige en hysterisch geacteerde verklaringen buitelen over elkaar heen, in een ontknoping die knipoogt naar The shining maar vooral mallotig uitpakt. Spannend? Absoluut niet. Grappig wel, maar dat zal Blackburns bedoeling niet zijn geweest."

  Fabian Melchers - De Telegraaf
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 1 december 2016
  Distributeur: Independent Films