MeesterSpion

MeesterSpion (2016)

IMDb
6.7 / 10 63
Pers
60% 5
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Avontuur, Familie, Komedie
Regie: Pieter van Rijn
Cast: Stijn van der Plas, Beau Schneider, meer »
Lengte: 77 minuten
Land: Nederland
Taal: Nederlands
Kijk nu

Komische familiefilm waarin de tienjarige Tim een spannend avontuur beleeft met een spion die uit het jaar 1973 is ontwaakt

De tienjarige Tim verhuist samen met zijn ouders en zusje naar een hotel aan de kust. In het begin voelt Tim zich niet helemaal niet thuis, tot hij Simon ontmoet. Simon is net ontwaakt uit het jaar 1973 en moet erg wennen aan de nieuwe tijd. Daarnaast moet hij als oud-spion nog een oude misdaadzaak oplossen. Tim besluit Simon te helpen en dit is het begin van een zeer spannend avontuur.

Het verhaal van de familiefilm MeesterSpion werd geschreven door Tijs van Marle, die eerder meeschreef aan Code M en ook de boeken van Mees Kees op de planken en Dummie de Mummie bewerkte tot filmscenario's. • Pers - 60%  
  80

  Kinderfilm die ook voor vader en moeder leuk is

  "De plot heeft weinig om het lijf en de spanningsboog zakt soms in, maar de vrolijkheid en de lol zijn er niet minder om. Kinderen zien een spannend avontuur, maar de met ironie overgoten bizarre ontwikkelingen en de op James Bondfilms geïnspireerde muziek maken de film ook leuk voor hun vader en moeder of opa en oma."

  Jos van der Burg - Het Parool
  60

  Conventies, breedsprakige dialogen en belegen grappen

  "Toch kan niet voorkomen worden dat 'MeesterSpion', ook voor een jeugdfilm, wel heel weinig om het lijf heeft. Na die attractieve opening zakt het tempo grotendeels in. De scènes die er voor in de plaats komen, zijn weinig hoogdravend."

  Wouter Los - Cinemagazine
  60

  Kleurrijk opstapje tot grote-mensen-spionnenfilms

  "Ondanks een soms inzakkende spanningsboog, wordt Meesterspion fris geacteerd en is de aankleding een feest. Een grappig en kleurrijk opstapje tot grote-mensen-spionnenfilms."

  Floortje Smit - De Volkskrant
  60

  Nederlandse 007 kan wel jonge assistent gebruiken

  "Scènes waarin spion Simon met zijn 'allernieuwste' middelen aan het werk is en Tim stomverbaasd toekijkt (en andersom!), vormen daarom de aardigste momenten in deze komische kinderspionagefilm."

  Maricke Nieuwdorp - AD
  40

  James Bond voor kinderen

  "Meesterspion is een goedmoedige en een tikje oubollige film met een cartoonesk kartonnen production design. De kinderen voor wie hij bedoeld is zouden hem wel eens te kinderachtig kunnen vinden."

  Dana Linssen - NRC Handelsblad
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 5 oktober 2016
  Distributeur: Entertainment One Benelux