Uilenbal

Uilenbal (2016)

IMDb
6.5 / 10 47
Pers
68% 4
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Familie
Regie: Simone van Dusseldorp
Cast: Hiba Ghafry, Matheu Hinzen, meer »
Lengte: 80 minuten
Land: Nederland
Taal: Nederlands
Kijk nu

Nederlandse jeugdfilm waarin de achtjarige Meral met haar nieuwe vriendjes op zoek gaat naar de uil die haar muisje Piepiep heeft gegrepen

De achtjarige Meral is net verhuisd en wil graag met de kinderen uit haar nieuwe buurt spelen, maar het maken van nieuwe vrienden valt niet mee. Op haar kamer ontdekt ze de muis Piepiep en ze neemt hem mee op schoolkamp. Dankzij Piepiep sluit Meral onverwachts vriendschap met het populaire meisje Desi, de stoere Jason en de verlegen Vito. Wanneer Piepiep echter in een onbewaakt moment door een uil gegrepen wordt, lijkt Meral ontroostbaar en geeft haar nieuwe vrienden de schuld. Tijdens een spannende tocht om de uilenbal met Piepieps botjes te zoeken, ontdekt Meral hoe belangrijk vriendschap kan zijn.

Uilenbal is een Nederlandse jeugdfilm die geschreven en geregisseerd werd door Simone van Dusseldorp, onder meer bekend van de film Kikkerdril. • Pers - 68%  
  80

  Geen zoete Disneyfilm

  "Met Uilenbal neemt Simone van Dusseldorp kinderen serieus en brengt hen op een speelse manier in aanraking met de wrede kanten van de natuur."

  Jos van der Burg - Het Parool
  70

  De natuur komt goed tot zijn recht

  "Als iemand zich goed in de belevingswereld van kinderen weet te verplaatsen, dan is het scenarioschrijver en regisseur Simone van Dusseldorp wel. (...) Zo origineel als 'Kikkerdril' is 'Uilenbal' niet, maar ook deze film biedt meer dan genoeg vermaak voor een regenachtige middag."

  Patricia Smagge - Cinemagazine
  60

  Sympathiek maar braaf verhaal over wreedheid van de natuur

  "Het is een film die je kunt kenschetsen als sympathiek en leerzaam maar ook als uiterst braaf en wel heel politiek correct."

  André Waardenburg - NRC Handelsblad
  60

  Uilenbal is braaf avontuur

  "De titel van deze weinig geraffineerde kindermusical verraadt dat het geen goed idee was van de 8-jarige Meral om die wilde huismuis mee te nemen op schoolkamp."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 12 oktober 2016
  Distributeur: Just Film Distribution