Ballerina

Ballerina (2016)

Pers
60% 5
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Animatie, Avontuur, Familie, Musical
Regie: Eric Summer, Éric Warin
Cast: Pip Pellens, Pim Wessels, meer »
Lengte: 89 minuten
Land: Frankrijk, Canada
Taal: Nederlands nagesynchroniseerd
Kijk nu

Animatiefilm waarin het elfjarige weesmeisje Félicie ervan droomt om prima ballerina te worden in het negentiende-eeuwse Parijs

Parijs, 1884. Het elfjarige weesmeisje Félicie heeft maar één droom: sterdanseres worden aan de Parijse Opera. Samen met haar beste vriend Victor ontsnapt ze uit het weeshuis en vertrekt zonder een cent op zak naar Parijs. Terwijl Victor zijn best doet om uitvinder te worden probeert Félicie te worden toegelaten tot de audities van de dansschool. Hiervoor moet ze de identiteit aannemen van haar rivale, de verwende danseres Camille. Om haar droom uit te laten komen zal Félicie haar mannetje moeten staan in een wereld vol valkuilen en moordende concurrentie. Met haar vriend Vicor en mentor Odette aan haar zijde zet ze alles op alles om haar droom te bereiken. • Pers - 60%  
  80

  Entertaint negentig minuten lang

  "Ballerina entertaint negentig minuten lang en is de ideale film wanneer je niet teveel wil nadenken, maar met een goed gevoel de bioscoop weer wil uitlopen."

  Jochem Geerdink - Filmpjekijken.com
  60

  Ballerina is ouderwetsig, maar uiterst charmant

  "Het is een ouderwetsig, voorspelbaar, maar uiterst charmant avontuur. Aspirant-ballerina Felicie is een pittig, leuk vormgegeven personage en Parijs ligt er prachtig bij."

  Floortje Smit - De Volkskrant
  60

  Dromen worden werkelijkheid

  "Ondanks dat de makers flink hun best hebben gedaan om het nostalgische Parijs en de dansbewegingen er zo realistisch mogelijk uit te laten zien, overheerst het sprookjesgevoel. Ook is het plot redelijk voorspelbaar en af en toe lijkt het verhaal sprekend veel op het welbekende sprookje Assepoester. Zodoende is Ballerina een echte familiefilm en leert de film ons om, ondanks de dieptepunten, nooit onze dromen op te geven."

  Zoë Heijke - FilmVandaag.nl
  60

  Voorspelbaar, maar zwierig tutu-avontuur

  "Het verhaal mag dan voorspelbaar zijn en de boodschap belegen, toch kijkt Ballerina fijn weg. Het Parijs van rond 1880 ziet er prachtig uit en de wervelende balletscènes zijn levensecht. Geen wonder: speciaal voor deze film bedacht en danste het wereldberoemde balletechtpaar Aurélie Dupont en Jérémie Bélingard alle choreografieën, waarna deze met motion capture in de computer werden vastgelegd. Een knap en zwierig staaltje animatietechniek."

  Eric le Duc - De Telegraaf
  40

  Gebrek aan focus

  "Op het visuele vlak ziet het er, op wat houterige bewegingen na, uitstekend uit, al is dat met de knowhow en technieken van tegenwoordig nauwelijks nog een verdienste. Er is alleen meer nodig om een enerverend animatieavontuur af te leveren. Het gaat naast de personages en gebrek aan focus vooral mis met het tempo."

  Arjan Welles - Filmtotaal
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 21 december 2016
  Distributeur: Independent Films
  Alternatieve titel: Leap! (NL)