A Street Cat Named Bob

A Street Cat Named Bob (2016)

Film1
7.5 / 10
15
Pers
57% 7
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Biografie, Drama, Familie, Komedie
Regie: Roger Spottiswoode
Cast: Luke Treadaway, Bob the Cat, meer »
Lengte: 103 minuten
Land: Groot-Brittannië
Taal: Engels
Kijk nu

Feelgoodfilm naar de autobiografie van straatmuzikant James Bowen die dankzij een rode kater zijn leven weer op de rails krijgt

Na een moeilijke jeugd heeft straatmuzikant James Bowen een leven als dakloze achter zich gelaten en probeert hij af te kicken van zijn heroïneverslaving. Als hij in de hal van zijn flat een gewonde rode kater vindt, verandert dat zijn leven. Hij kan geen eigenaar ontdekken en besluit het dier te verzorgen tot hij beter is. Wanneer Bob echter weer op eigen pootjes kan staan, blijft hij trouw aan James en wijkt niet meer van zijn zijde. Bob vergezelt hem naar zijn werk als straatmuzikant en verkoper van de daklozenkrant en via YouTube filmpjes worden de twee beroemd. Dankzij Bob lukt het Bowen uiteindelijk af te kicken en zijn leven terug op de rit te krijgen.

Van het door James Bowen en Garry Jenkins geschreven autobiografische boek A Street Cat Named Bob werden sinds het in 2012 uitkwam meer dan een miljoen exemplaren verkocht en het werd vertaald in meer dan 25 talen, waaronder in het Nederlands onder de titel Bob de straatkat - hoe ik het leven van een kat redde en hij dat van mij. In deze verfilming speelt Bob de kat zichzelf. • Pers - 57%  
  70

  A furry feelgood film

  "Hoewel A Street Cat Named Bob qua verhaal toch een stuk zwaarder is dan de gemiddelde feelgoodfilm mogen we deze film toch echt zien als een aanrader voor deze feestdagen. Ook voor de niet kattenfan is de film erg leuk, zodat iedereen de bioscoop met een goed gevoel zal verlaten."

  Reyer Krikke - FilmVandaag.nl
  60

  De charme van Bob

  "A Street Cat Named Bob is geen opzienbarende film en overtuigt niet helemaal in de verbeelding van James' ontworsteling aan drugs en de straat. In plaats daarvan leunt de film slim op wat James Bowen zijn bekendheid bezorgde, eerst via YouTube en later via boeken: de charme van Bob."

  Elise van Dam - Biosagenda
  60

  Kat redt man

  "A Street Cat Named Bob is de moeite waard voor wie van huisdieren houdt. Met de lieve singer-songwriter-deuntjes en het sympathieke spel van Treadaway en Ruta Gedmintas is het toch een schat van een kerstfilm."

  Laura van Zuylen - De Filmkrant
  60

  Over een rode kater en een berooide muzikant

  "Het waargebeurde verhaal, opgetekend in de gelijknamige bestseller uit 2012, wekt sympathie als alternatieve kerstfilm. Maar voormalig Bond-regisseur Roger Spottiswoode werkt het eind goed, al goed-verhaaltje ook wat plichtmatig af, zonder veel verrassingen."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
  60

  Rode zwerfkat zorgt voor lach en traan

  "Dé ster van de film is natuurlijk de rode kater, gespeeld door Bob zelf en zeven invalkatten. Met zijn high fives en een gebreid sjaaltje om de hals trakteert hij op een bevredigende kerstfilm die u laat spinnen van tevredenheid."

  Eric le Duc - De Telegraaf
  50

  Wil niet echt beklijven

  "De verplichte verzoening tussen James en zijn vader levert in elk geval nog best een aardige scène op. Zulke momenten tonen aan dat Spottiswoodes film een hartverwarmende boodschap in zich meedraagt, ook al wil het geheel niet echt beklijven."

  Frank Stol - Filmtotaal
  40

  Merkwaardig, grimmig en tergend braaf

  "A Street Cat Named Bob is een merkwaardige feelgoodfilm, grimmig als dat nodig is, maar ook tergend braaf. Het waargebeurde verhaal achter de film is hartverwarmend, de verfilming is minder geslaagd."

  Pauline Kleijer - De Volkskrant
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 22 december 2016
  Distributeur: Entertainment One Benelux