100% Coco

100% Coco (2017)

Pers
58% 6
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama
Regie: Tessa Schram
Cast: Nola Kemper, Valentijn Avé, meer »
Lengte: 88 minuten
Land: Nederland
Taal: Nederlands

Nederlandse familiefilm naar het boek van Niki Smit waarin de dertienjarige Coco onder het pseudoniem Style Tiger een succesvol modevlog begint

De dertienjarige Coco is gek op mode en draagt haar eigen excentrieke stijl. Ze droomt ervan een beroemd stijlicoon te worden. Maar als ze op de eerste schooldag door haar kleding uitgemaakt wordt voor Coco de Clown besluit ze haar vintage jurkjes, panterlaarzen en streepjessokken thuis te laten en als 'grijze muis' door het schoolleven te gaan. Anoniem houdt ze een modevlog bij als de 'Style Tiger', wat een grote hit wordt. Zou ze dan toch een beroemd stijlicoon worden? En zou Bruno, die eigenzinnige jongen van school, haar dan eindelijk zien staan? Langzaam maar zeker leert Coco dat ze gewoon 100% zichzelf moet zijn! • Pers - 58%  
  70

  Fris portret van onzekere fashionista

  "Tussen alle visuele grapjes door heeft Schram ook nog een boodschap voor alle doelgroepmeiden van 100% Coco. Het hoofdpersonage (een fruitige en oorspronkelijke Nola Kemper) mag dan Eiffeltorenhoge modeambities hebben., van binnen is zij ook een onzeker meisje dat in de brugklas maar moeilijk haar draait vindt."

  Eric le Duc - De Telegraaf
  60

  100% talent, 100% onzekerheid

  "het is moeilijk om niet voor Coco te vallen; haar kledingkast is onweerstaanbaar en de jonge Nola Kemper heeft precies de juiste mix van schuchterheid en zelfverzekerdheid om binnen de springerige stijl van de film geloofwaardig te maken dat iemand met 100% talent ook 100% onzeker kan zijn."

  Dana Linssen - NRC Handelsblad
  60

  Geen grijze muis, maar een stijltijger

  "Waar het format van bijvoorbeeld een Slee-verfilming realistisch en herkenbaar is, blijkt 100% Coco uitgesprokener, komischer en ietwat uitvergroot. En zo hoort het ook: je moet je kop boven het maaiveld uitsteken als ware fashionista."

  Maricke Nieuwdorp - AD
  60

  Kan best eens tot een reeks uitgroeien

  "de film vinkt weinig origineel, maar wel vaardig alle elementen, met als belangrijkste onzekerheid en verliefdheid, van het genre van de meisjesfilm af. Ook fijn voor de makers: er is een eeuwige doelgroep, want onzekere dertienjarige meisjes zullen er altijd zijn."

  Jos van der Burg - Het Parool
  60

  Vlotte komedie, vol met clichés uit het jeugdgenre

  "100% Coco een vrolijke, vlot geregisseerde romantische komedie, met overtuigende rollen van de debutanten. Het scenario gebruikt volop uit het jeugdgenre, maar dat heeft ook wel iets geruststellends."

  Pauline Kleijer - De Volkskrant
  40

  Slaat vooral aan bij jonge meisjes

  "Natuurlijk heeft de doelgroep behoefte aan lekker duidelijk omlijnde rollen, maar het valt te betwijfelen of hier nou echt niets originelers mee uit te halen viel. Daar komt bij dat de titelfiguur weliswaar dertien is, maar te maken heeft met verhaallijnen die toch net iets te kinderachtig zijn aangezet."

  Arjan Welles - Filmtotaal
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 6 juli 2017
  Distributeur: Dutch FilmWorks