My Big Fat Greek Wedding

My Big Fat Greek Wedding (2002)

Film1
6.6 / 10
58
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie
Regie: Joel Zwick
Cast: Nia Vardalos, John Corbett, meer »
Lengte: 96 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels, Grieks
Kijk nu

Komedie waarin de Griekse Toula Portokalos wordt verliefd op Ian Miller en hij meteen te kampen krijgt met haar enorme familie

Toula is de grijze muis van de familie. Een Griekse familie welteverstaan, waar van de Griekse vrouwen wordt verwacht dat ze met Griekse mannen trouwen en veel Griekse kinderen krijgen. Maar daar heeft Toula niet zoveel zin in. Of beter gezegd: ze houdt zich er gewoon niet zo mee bezig. Alles verandert als Toula op een dag de knappe Ian ontmoet. Een absoluut niet-Griekse man, maar wel zeer aantrekkelijk. Ze begaat de ene na de andere blunder voor zijn neus en kan hem maar niet uit haar hoofd zetten.

Nia Vardalos wist mensen om haar heen altijd te amuseren met haar absurde verhalen over haar Griekse familie. Hun ideeën en gewoonten vormden een rijke bron voor Nia om uit te putten. Toen een vriend haar aanmoedigde er iets mee te gaan doen, besloot ze er een one-woman show van te schrijven die ze zelf uiteindelijk succesvol opvoerde in Los Angeles. Het stuk werd tot een film bewerkt en ook op het grote doek neemt Vardalos de rol van Toula, die ze op zichzelf baseerde, voor haar rekening.