Finding Forrester

Finding Forrester (2000)

Film1
7.4 / 10
34
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama
Regie: Gus Van Sant
Cast: Sean Connery, Rob Brown, meer »
Lengte: 136 minuten
Land: Verenigde Staten, Canada
Taal: Engels

De hoogbegaafde zwarte jongen Jamal komt in contact met de zonderlinge oude schrijver Sean Connery in een aanstekelijk drama.

Jamal Wallace (nieuwkomer Robert Brown) is zwart, hoogbegaafd en woont in de Bronx. Omdat hij anders door zijn 'homies' als te wit word gezien doet Jamal zich echter minder goed voor. Als hij de mogelijkheid krijgt om naar een dure priveschool te gaan op basis van zijn basketbaltalent, laat hij deze kans niet schieten. Probleem: tussen de rijkelui is de arme tiener echter weer te 'zwart'. In deze tumulte tijd van zijn leven komt Jamal in contact met een ander buitenbeentje, de zonderlinge oude schrijver Forrester (Sean Connery). Forrester heeft ooit een bejubelde roman uitgebracht, maar heeft sinds die tijd geen publieke verschijningen meer gemaakt. Forrester wordt de geestelijke mentor van het jonge schrijftalent en samen gaan ze de strijd

Gus van Sant brak goed door met de hooggewaardeerde films 'Drugstore Cowboy' en 'My Own Private Idaho'. Later maakte hij de klassieke zwarte komedie, 'To Die For' waarin Nicole Kidman een overambitieuze lokale televisiepresentatrice speelt. Van Sant verspeelde grotendeels zijn status als 'persoonlijke filmmaker' echter door het sentimentele 'Good Will Hunting' te maken en zich te conformeren aan Hollywoodregels. Met zijn 'shot by shot' remake van 'Psycho' pleegde hij vervolgens heiligschennis. Met 'Finding Forrester' keert Van Sant terug naar het onderwerp van zijn grootste commerciŽle succes, 'Good Will Hunting', de kwellingen van de hoogbegaafde tiener uit het lagere milieu.