Star Trek IV: The Voyage Home

Star Trek IV: The Voyage Home (1986)

Film1
6.7 / 10
23
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Avontuur, Komedie, Sciencefiction
Regie: Leonard Nimoy
Cast: William Shatner, Leonard Nimoy, meer »
Lengte: 119 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Kapitein Kirk en de bemanningsleden van de Enterprise reizen terug in de tijd naar het San Fransisco van 1986 om de toekomstige aarde te redden

Kapitein Kirk en zijn trouwe bemanningsleden van de Enterprise ontdekken dat een vreemd ruimteschip signalen uitzendt die alleen uitgestorven walvissen kunnen begrijpen. Deze signalen verstoren de communicatie op de ruimtestations en vormen een serieuze bedreiging voor de aarde. Om een ramp te kunnen voorkomen is er slechts één oplossing: teruggaan in de tijd, naar het jaar 1986. Na een lange tocht landen Kirk en zijn team midden in San Francisco, waar zij aan hun grote opdracht kunnen beginnen: op zoek gaan naar bultruggen om zo de aarde van de ondergang te redden.

Star Trek IV: The Voyage Home valt wat uit de toon bij de andere delen, vooral omdat humor een grotere rol is gaan spelen. De film werd opgedragen aan de omgekomen bemanning van de Space Shuttle Challenger die in 1986 vlak na lancering uiteen viel. Dit is tevens de tweede en laatste Star Trek-film die door Spock-acteur Leonard Nimoy werd geregisseerd.