Swingers

Swingers (2002)

Film1
7.6 / 10
11
IMDb
5.9 / 10 724
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Komedie
Regie: Stephan Brenninkmeijer
Cast: Ellen van der Koogh, Danny de Kok, meer »
Lengte: 94 minuten
Land: Nederland
Taal: Nederlands

Partnerruil maakt niet gelukkig.

Hoewel Diane (Ellen van der Koogh) en Julian (Danny de Kok) al tien jaar gelukkig met elkaar zijn, willen ze hun horizon verbreden en besluiten ze zich in de wereld van de swingers te storten: ze nodigen Timo (Joep Sertons) en Alex (Nienke Brinkhuis) uit, een stel dat al vier jaar met veel plezier aan het fenomeen partnerruil doet. Tenminste, zo lijkt het. Aanvankelijk is de wat onzekere Diane geïntimideerd door de sexy en zelfverzekerde Alex. Dit komt vooral ook omdat Timo niet zoveel interesse voor Diane lijkt te hebben, terwijl Julian zichtbaar zin in Alex heeft. Geleidelijk aan veranderen de emotionele verhoudingen echter.

Zet vier mensen in één ruimte en laat de spanningen hoog oplopen. Het is al vaker gedaan in de filmgeschiedenis, maar als het goed gedaan wordt, kan het zogenaamde grootse cinema opleveren. En 'Swingers' is bij vlagen grootse cinema. Het is de tweede film van Stephan Brenninkmeijer, die vooral bekend is als regisseur van televisieseries als 'Westenwind' en 'Blauw Blauw'. Brenninkmeijer, die ook het scenario voor 'Swingers' heeft geschreven, blijkt uit te blinken als acteursregisseur en bedenker van dialogen die zo scherp zijn als de scheermesjes van Gilette. • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 27 februari 2003
  Distributeur: A-film Distribution
  Bezoekers: 597
 • Reacties (3)  
   • Frisians
   • dinsdag 11 april 2006
   • 15:17

   We hebben hem gister gezien (de film) en beide in het swingerwereldje zittend vonden we hem goed.

   Het begin is heel sterk. De spanning tussen de personen, heel herkenbaar. Het onzekere, klungelige, de oogcontacten zijn geweldig in deze film.

   Hoe echter tegen de breuk met het swingersleven wordt aangekeken, is een beetje op zijn zachtst gezegd, raar....

   Wij hebben zelf het idee dat de film een beetje rap naar een einde geholpen wordt.
   Voor ons is de stap in het Swingersleven een begin van een nieuw leven geworden. En dit laat het zien als toch wel een bedreiging voor je relatie. Wat in veel gevallen zeker niet het geval is.

   De gevoelens aan het eind van de film waren vrij neutraal t.o.v. swingen vanuit onze optiek.

   Als je wilt weten hoe het swingersleven is, dan is deze film een leuke voorzet. Maar neem het drama met een flinke schep zout. Theoretisch kan het zo gaan..... Wij hebben het alleen nog niet zo meegemaakt, na 1 1/2 jaar swingen.

   Veel kijk- en swingplezier.

   • carlak
   • maandag 7 juni 2010
   • 19:48

   Niet alleen theoretisch kan het zo gaan; ook in de praktijk. Bij dit soort escapades speelt jaloezie een grote rol, die een relatie voorgoed voorgoed om zeep kan helpen. Er wordt zeer behoorlijk geacteerd, vooral Sertons vond ik sterk. Best goede film

   • Tarkus
   • woensdag 23 november 2011
   • 21:51

   Redelijk goed verhaal in deze wel zeer erotische prent.
   Maar het bewijst wel dat erotische filmen ook een goed verhaal kunnen hebben.
   Prima cast trouwens, die zich perfect in hun rollen inleven.

  Lees alle reacties

  Geef jouw mening


  Reageer