Film1 Home
 • The Artist

  The Artist

  De onbetwiste favoriet van dit jaar is deze zwijgende, zwart-wit hommage aan het Klassieke Hollywood-tijdperk. Talloze criticiprijzen en de Golden Globe voor Beste Film (Komedie of Musical) vielen deze charmante feelgoodfilm al ten deel.

  Bekijk de trailer
 • The Descendants

  The Descendants

  Zeven jaar na het geprezen Sideways is filmmaker Alexander Payne terug met een ontroerende tragikomedie. The Descendants was de grote Golden Globe-winnaar in de dramacategorie en won meerdere belangrijke criticiprijzen.

  Bekijk de trailer
 • Extremely Load & Incredibly Close

  Extremely Load & Incredibly Close

  Met Oscarwinnaars Sandra Bullock en Tom Hanks in de cast en regisseur Stephen Daldry aan het roer, vertelt deze verfilming van de gelijknamige bestseller het verhaal van een jongen die zijn vader verliest bij de aanslag op het World Trade Center op 11 september 2011.

  Bekijk de trailer
 • The Help

  The Help

  Een enorme verrassingshit met een ijzersterk acteursensemble. Dit aangrijpende drama behandelt ook heftige onderwerpen (rassenscheiding, burgerrechtenbeweging) die nog altijd tot de verbeelding spreken.

  Bekijk de trailer
 • Hugo

  Hugo

  Martin Scorsese, een van de meest bewonderde regisseurs ter wereld, leverde het bewijs dat je een prachtige 3D-film kunt maken met deze ode aan de pioniers van de cinema.

  Bekijk de trailer
 • Midnight in Paris

  Midnight in Paris

  De Academy heeft altijd een zwak gehad voor Woody Allen. Zijn grootste filmhit in jaren zou tot een nominatie in de belangrijkste categorie moeten leiden.

  Bekijk de trailer
 • Moneyball

  Moneyball

  De Academy is vaak dol op realistische drama's met sterk acteerwerk, waarin underdogs de spil van het verhaal vormen.

  Bekijk de trailer
 • The Tree of Life

  The Tree of Life

  Lang niet iedereen was onder de indruk van Terrence Malicks poŽtische drama. Maar de liefhebbers zijn dan weer extreem gepassioneerd en zullen zich toch ook onder de Academy-leden moeten bevinden.

  Bekijk de trailer
 • War Horse

  War Horse

  Tintin werd gepasseerd in de categorie Animatie, maar Steven Spielberg is wel in de race met dit prachtige oorlogsdrama gebaseerd op het boek van Michael Morpurgo.

  Bekijk de trailer
Bekijk alle nominaties
Oscars 2010, 7 maart live en exclusief op Film1