Kijkwijzer waarschuwt

Over Kijkwijzer

Kijkwijzer waarschuwt ouders en opvoeders tot welke leeftijd een televisieprogramma of film schadelijk kan zijn voor kinderen. Kijkwijzer doet dat ten eerste met het geven van een leeftijdsaanduiding: Alle Leeftijden, 6 jaar, 9 jaar, 12 jaar en 16 jaar. Daarnaast zijn er de pictogrammen die de reden van het advies aanduiden: geweld, angst, seks, discriminatie, drugs- en alcoholmisbruik en grof taalgebruik.

Kijkwijzer op Film1

Op alle films die worden aangeboden door Film1 wordt Kijkwijzer toegepast. De pictogrammen van Kijkwijzer staan vermeld bij de programma informatie van Film1 op de epg, de Film1 website en in de Film1 app. De pictobrammen verschijnen ook in beeld aan het begin van elke film op Film1. Film1 waarschuwt ouders voor het mogelijk schadelijke karakter van het aanbod op Film1 voor minderjarigen.

Instellen van kinderslot

Film1 adviseert daarom ouders met kinderen om het kinderslot in te stellen, zodat films boven een gekozen leeftijd automatisch worden geblokkeerd. Deze films kunnen door middel van een pincode worden gedeblokkeerd.

Een kinderslot instellen op je decoder:

Op je decoder kun je het kinderslot activeren in het instellingen menu. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je decoder of kijk op de website van je televisie aanbieder hoe je dit op jouw decoder kunt activeren.

Een kinderslot instellen via de Film1 app.
 1. Start de Film1 app.
 2. Druk op Meer.
 3. Druk op Ouderlijk toezicht.
 4. Selecteer een leeftijdsgrens.
 5. Stel een pincode van 4 cijfers in.
 6. Klaar!
Een kinderslot instellen via je pc of laptop.
 1. Ga naar film1.nl
 2. Klik bovenaan op het personen icoontje en log in.
 3. Klik op Ouderlijk toezicht.
 4. Stel een pincode van 4 cijfers in.
 5. Kies een leeftijdsgrens.
 6. Klik op Opslaan.
 7. Klaar!