Klantenservice - Veel gestelde vragen

Wat is Film1?

Bij Film1 kunt u ongestoord genieten van de beste films en series, het eerst op tv, zonder reclame. Per maand gaan meer dan 30 films uit alle genres bij ons in première. Buitenlands of Nederlands. Kaskrakers of Arthouse. 24 uur per dag op maar liefst 5 themakanalen, 2 HD-kanalen en op Film1 On Demand. Meer informatie is te vinden op: http://www.film1.nl/over_film1/

Film1 Premiere

Met Film1 Premiere geniet je als eerste van het meest recente aanbod premièrefilms. Elke avond om 20.30 uur is er bij jou thuis een nieuwe premièrefilm te zien in HD beeldkwaliteit. De grootste films gaan in het weekend in première.

Een aanrader is het wekelijkse programma Film1 Close-Up. Halina Reijn en Robert de Hoog vertellen je de laatste filmnieuwtjes en geven je achtergrondinformatie over films die je in die week bij Film1 en in de bioscoop kunt zien. Zo ben je snel helemaal op de hoogte en weet je welke films voor jou echt de moeite waard zijn. Altijd boeiend en inspirerend. Elke zondag, aanvang 20.15 uur.

Film1 Action

Spanning en sensatie! Film1 Action toont stevige actie, zenuwslopende thrillers, wonderbaarlijke fantasy, opzienbarende sciencefiction en ijzingwekkende horrorfilms. 24 uur per dag. Echt griezelen doe je op de dinsdagavond. Dan is het Horror Night en kun je op dit kanaal kiezen uit 2 bloedstollende horrorfilms. En natuurlijk zonder reclameonderbreking.

Film1 Comedy & Kids

Pret is gegarandeerd met Film1 Comedy & Kids. Al vroeg in de ochtend zijn er speciaal voor de allerkleinsten boeiende programma's en leuke tekenfilms. Ben je al wat ouder? Dan ga je smullen van bekende Nederlandse en buitenlandse kinderfilms en animatiefilms. Grappig of avontuurlijk en soms een beetje spannend! Kids-block, dagelijks 7 - 9 uur, woensdagmiddag 14 - 16 uur.

Ook aan volwassenen biedt Film1 Comedy & Kids ontspannen uurtjes. Met de leukste komedie films en series voor een avondje heerlijk lachen of een vrije middag thuis. Elk genre komt aan bod, van tragikomedie en romantische komedie tot misdaadkomedie.

Buitenlandse films en series voor jongere kinderen worden uitgezonden met een Nederlandse stemmencast. Engelstalige films voor kinderen in de oudere leeftijdscategorie hebben Nederlandse ondertiteling.

Op alle kanalen van Film1 is de programmering afgestemd op leeftijd. Let op het Film1 Kids logo. Zo zie je meteen of een programma of film geschikt is voor jeugdige kijkers.

Film1 Spotlight

Bij Film1 Spotlight heeft elke avond een eigen thema. Ga er lekker voor zitten op jouw favoriete filmavond en kies een van de twee topfilms. Of kijk ze gewoon allebei! (Vanaf 20.30 uur.)

Nodig je vriendinnen uit en geniet op maandagavond van de Ladies Night op Film1 Spotlight. Liefhebbers van Nederlandse films kijken op donderdag en de mooiste drama's zijn voor de woensdagavond geselecteerd. Alle films worden uitgezonden zonder reclameonderbrekingen, dus dat is elke dag ongestoord genieten.

De filmthema's van Film1 Spotlight:

- Maandag Ladies Night: Genieten van de mooiste vrouwenfilms
- Dinsdag Star Night: Een acteur, regisseur of componist staat centraal
- Woensdag Drama Night: De beste dramafilms speciaal voor jou geselecteerd
- Donderdag Nederlandse avond: Met films en series van Nederlandse makelij
- Vrijdag Family Night: Films voor de hele familie
- Zaterdag Special Night: Films rondom een thema als de Amerikaanse verkiezingen, Olympische Spelen, Rocky of Spanje
- Zondag Classic Night: De beste, tot de verbeelding sprekende filmklassiekers

Film1 Sundance

Onafhankelijke films, de pareltjes uit de art house, geweldige muziek, boeiende documentaires en goede series kijk je op Film1 Sundance. Een veelzijdig kanaal voor iedereen die net even iets anders wil.

Op vrijdagavond kijk je op dit kanaal eigenzinnige en opmerkelijke documentaires. Laat je verbazen en vermaken! De zaterdagavond is voor muziekliefhebbers, met concerten en programma's over verrassende grootheden uit de popgeschiedenis.

Film1 Sundance is een samenwerking tussen Film1 en Sundance Channel, de wereldleider op het gebied van art house films.

Wat is Sport1?

Met Sport1 geniet u van (live) topsport van over de hele wereld, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Van internationaal topvoetbal tot tennis, Formule 1, MotoGP, Golf, Basketball en Atletiek.

Sport1 Select

Op Sport1 Select ziet u dagelijks een selectie van het beste wat Sport1 beschikbaar heeft. Sport1 biedt u op dit kanaal de wedstrijden en toernooien die u absoluut niet mag missen. De focus van dit kanaal ligt op het live voetbal, maar daarnaast zal er een selectie van het beste golf, tennis, MotoGP, atletiek. beachvolleyball en NBA Basketball op Sport1 Select te zien zijn.

Sport1 Voetbal

Op Sport1 Voetbal ziet u 24 uur per dag, 7 dagen in de week voetbal uit de hoogste Europese voetbalcompetities. U ziet live wedstijden en hoogtepunten uit onder andere de UEFA Champions League, de Spaanse Primera División , de Franse Ligue 1, de Duitse Bundesliga, en de Griekse Super League. Sport1 Voetbal is een dedicated voetbalkanaal.

Sport1 Golf

Sport1 Golf is hèt Golfkanaal van Nederland. Op Sport1 Golf ziet u dagelijkse golf van het allerhoogste niveau. De komende jaren zendt Sport1 wederom wekelijks een toernooi uit de Europese en Amerikaanse Tour live uit. Ook de vier Majors, de Ryder Cup en het World Golf Championship zijn live te volgen. Sport1 Golf is een dedicated golfkanaal met 24 uur per dag, 7 dagen in de week topgolf.

Sport1 Tennis

Op Sport1 Tennis zendt Sport1 de komende jaren minimaal 44 weken live tennis uit. Ook de strijd om de Davis Cup wordt live uitgezonden op Sport1 Tennis. Daarnaast komt het damestennis met uitzending uit de WTA Tour ook ruimschoots aan bod, evenals de ATP 250-tour bij de mannen. Sport1 Tennis is een dedicated tenniskanaal waarop u 24 uur per dag, 7 dagen in de week van toptennis kan genieten.

Sport1 Extra1 en Sport1 Extra2

Sport1 Extra1 en Sport1 Extra2 worden ingeschakeld als er meerdere wedstrijden tegelijk worden gespeeld. In de weekenden en tijdens de Champions League kijkt u naast belangrijke voetbalwedstrijden ook diverse andere sportevenementen zoals: NBA basketball wedstrijden, Moto GP, beachvolleyball en atletiek. Deze evenementen ziet u live en als samenvatting op Sport1 Extra1 en Sport1 Extra2.

Hoe kan ik een Film1 en/of Sport1 abonnement afsluiten?

U kunt een Film1 en/of Sport1 abonnement afsluiten via diverse aanbieders van digitale televisie: https://abonneren.film1.nl/

Hoe beëindig ik mijn Film1 en/of Sport1 abonnement?

Uw Film1 en/of Sport1 abonnement kunt u beëindigen bij uw televisie aanbieder. Neem contact op met uw lokale aanbieder of kijk op de betreffende website voor meer informatie.

Hoe kan ik Film1 en Sport1 ontvangen?

Film1 en Sport1 zijn te ontvangen via diverse digitale televisie aanbieders: https://abonneren.film1.nl/

Waarom heb ik een digitaal televisie abonnement nodig, kost mij dat extra geld?

Om Film1 en Sport1 te kunnen kijken is een digitale televisie aansluiting een vereiste (op den duur zal analoge televisie volledig verdwijnen). De overstap naar digitale televisie hoeft niet noodzakelijk veel meer te kosten. De meeste televisie aanbieders hebben scherpe aanbiedingen, voor meer informatie over de tarieven kunt u terecht bij uw lokale aanbieder.

Waar vind ik de Algemene Voorwaarden?

De Algemene Voorwaarden verschillen per aanbieder. Neem contact op met uw televisie aanbieder of kijk op de betreffende website voor meer informatie.

Ik ga verhuizen. Waar kan ik mijn adreswijziging doorgeven?

Adreswijzigingen dienen doorgegeven te worden aan uw televisie aanbieder. Indien u gaat verhuizen, controleer dan of u Film1 en Sport1 via dezelfde aanbieder kunt blijven ontvangen.

Is Film1 Go voor alle klanten beschikbaar?

Film1 Go is een extra service die we onze klanten gratis aanbieden. Voorlopig is deze service alleen beschikbaar voor klanten van CanalDigitaal, UPC en Ziggo. In de toekomst zal deze service ook beschikbaar worden gesteld voor onze overige klanten. We adviseren u onze website in de gaten te houden.

Airplay

De studio's staan ons helaas geen Airplay toe. Wel kunt u Film1 Go op uw laptop, computer en/of iPad bekijken.

Kan ik Film1 Go in het Buitenland bekijken?

Het is rechtentechnisch gezien helaas niet toegestaan om Film1 Go in het buitenland te bekijken.

Overige Vragen

Voor overige veelgestelde vragen over Film1 Go kunt u terecht op de volgende pagina: go.film1.nl/ondersteuning.php

Kan ik Sport1 Go in het Buitenland bekijken?

De wedstrijden op Sport1 Go zijn enkel vanuit Nederland te bekijken. De rechten voor de verschillende voetbalcompetities worden per land verkocht, en Sport1 heeft alleen de rechten om ze in Nederland te bekijken. Hetzelfde geldt voor filmrechten. Wij zijn gebonden aan allerlei regels en restricties waar wij helaas geen invloed op hebben.

Overige vragen

Voor overige veelgestelde vragen over Sport1 Go kunt u terecht op de volgende pagina: http://video.sport1.nl/main/faq

Waarom verschillen de abonnementskosten per aanbieder?

Film1 en Sport1 zijn te ontvangen via diverse aanbieders van digitale televisie. Deze aanbieders kunnen zelf de abonnementsprijs van Film1 en Sport1 vaststellen. Zij bepalen de abonnementsprijs op basis van de richtprijs van Film1 en Sport1, de abonnementsperiode en de kosten van digitale televisie.

Ik heb een vraag over mijn factuur

Het abonnementsgeld van Film1 en Sport1 wordt in rekening gebracht door uw televisie aanbieder. Neem contact op met uw aanbieder of kijk op de betreffende website voor meer informatie. Hier kunt u de contactgegevens vinden van de leveranciers in Nederland: http://www.film1.nl/over_film1/tv_aanbieders.php

Ik wil mijn betaalwijze veranderen

Verandering van betaalwijze kunt u doorgeven aan uw televisie aanbieder die het abonnementsgeld van Film1 en/of Sport1 in rekening brengt. Neem contact op met uw lokale aanbieder of kijk op de betreffende website voor meer informatie. Hier kunt u de contactgegevens vinden van de leveranciers in Nederland: http://www.film1.nl/over_film1/tv_aanbieders.php

Geen gids ontvangen, wat nu?

Graag verzoeken wij u even contact op te nemen met uw televisie aanbieder, om te informeren of ze u de mogelijkheid bieden om maandelijks de programmagids van Film1 en Sport1 te ontvangen (dit is namelijk niet via alle aanbieders mogelijk). In dat geval zijn zij ook verantwoordelijk voor de distributie. Voor abonnees die geen gids ontvangen zijn alle programma's van Film1 te vinden op www.film1.nl. Voor de Sport1 programmering kunt u kijken op www.sport1.nl. KPN, UPC en Tele2 verzenden helaas geen gidsen aan hun abonnee. Klanten van Caiway dienen zelf aan te geven de gids graag te willen ontvangen. Hiervoor kunt u terecht bij Caiway.

Kan ik ook online programma-informatie verkrijgen?

Ja. Naast de programma-informatie in de gids bieden wij u de meest actuele gegevens ook aan via internet. Als gevolg van de vele live-uitzendingen kan het voorkomen dat de programmering op het laatste moment wordt gewijzigd. Voor online programma info over Film1 kunt u terecht op www.film1.nl en voor Sport1 kunt u kijken op www.sport1.nl. Ook kunt u gratis de Film1 app en Sport1 app downloaden via eerder genoemde sites.

Ik heb last van storingen, wat kan ik hieraan doen?

Een storing kan door diverse elementen veroorzaakt worden.
Graag adviseren we u in een geval van een storing contact op te nemen met de klantenservice van uw televisie aanbieder. Zij kunnen vervolgens voor u controleren waar het probleem ligt.

Waarom kan ik via de satelliet niet alle Film1 en Sport1 kanalen ontvangen?

Indien u naar Film1 Sport1 kijkt via de satelliet is het niet mogelijk om alle kanalen te ontvangen. In verband met beperkte ruimte heeft CanalDigitaal ervoor gekozen om Film1 Series, Sport1 Tennis, Sport1 Extra1 en Sport1 Extra2 niet af te nemen.

Ik heb een vraag over storingen, smartcard, of digitale decoder. Waar kan ik terecht?

Technische vragen over beeld- en geluidsstoringen, uw smartcard of digitale decoder kunt u stellen aan uw televisie aanbieder. Neem contact op met uw televisie aanbieder of kijk op de betreffende website voor meer informatie.

Wat is Film1 On Demand?

Film1 On Demand is:
* Geen extra kosten
* Kijken wanneer u wilt
* Kiezen uit meer dan honderd films
* Pauzeren, terugspoelen, vooruitspoelen
* Wisselend en gevarieerd aanbod

Voor wie is Film1 On Demand?

Film1 On Demand is vooralsnog alleen beschikbaar voor Film1 abonnees die een abonnement hebben via UPC of Interactieve Televisie van Ziggo.

Wanneer kan ik films kijken via Film1 On Demand?

Dat bepaalt u zelf. U kunt zelf de film starten wanneer u dat uitkomt. En indien u de film niet af kunt kijken, kunt u de film stoppen en op een later tijdstip verder kijken.

Hoe werkt Film1 On Demand?

Voor abonnees van Ziggo geldt: Kies 'menu' op uw afstandsbediening, navigeer naar 'Ooit Gemist', kies 'Film1' en selecteer een film naar keuze.

Voor abonnees van UPC geldt, wanneer u naar kanaal Film1 Premiere gaat, krijgt u de melding: 'Druk op rood voor Film1 On Demand'. U drukt op de rode knop op uw afstandbediening om Film1 On Demand te activeren. Kies uit nieuwe films, een overzicht van alle films of de films die deze week voor het laatst draaien. Tijdens het kijken heeft u dezelfde mogelijkheden als wanneer u een dvd afspeelt. U kunt terug- of doorspoelen zo vaak u wilt. U heeft de regie. Kijk voor een demo op www.film1.nl/ondemand

Welke films kan ik vinden op Film1 On Demand?

Film 1 On Demand biedt u de keuze uit een wisselend aanbod van ruim honderd films. Elk genre is vertegenwoordigd. Vrijwel alle films die Film1 uitzendt, worden na zo'n anderhalve week ook aangeboden via Film1 On Demand. Maar het aanbod is veel uitgebreider, want naast deze films bieden we elke maand ook een groot aantal andere films aan.

Wat kost Film1 On Demand?

Film1 On Demand is geheel gratis. U betaalt dus geen bedrag per film en ook geen hogere abonnementskosten. Ook al kijkt u vijftig films per maand, het abonnementstarief blijft hetzelfde.

Instellen van kinderslot op decoder

Film1 adviseert ouders met kinderen om het kinderslot in te stellen op de decoder zodat films die op de Film1 kanalen getoond worden en op Film1 On Demand beschikbaar zijn boven een gekozen leeftijd automatisch worden geblokkeerd. Deze films kunnen dan middels een pincode op de afstandsbediening worden gedeblokkeerd. Dit kinderslot met pincode kan worden geactiveerd in het instellingen menu van uw decoder. Raadpleeg daarvoor de gebruiksaanwijzing van uw decoder of kijk op www.film1.nl/kijkwijzer voor de meest voorkomende handleidingen.

Contact

Neem dan contact op met onze Klantenservice via het formulier op onze website of mail naar klantenservice@sport1.nl. We zullen u zo spoedig mogelijk helpen.
Registreren Inloggen