Klantenservice - Veelgestelde vragen

 • Over Film1  

  Wat is Film1?

  Bij Film1 kunt u ongestoord genieten van de beste films en series, het eerst op tv, zonder reclame. Per maand gaan meer dan 30 films uit alle genres bij ons in première. Buitenlands of Nederlands. Kaskrakers of Arthouse. 24 uur per dag op maar liefst 5 themakanalen, 2 HD-kanalen en op Film1 On Demand. Meer informatie is te vinden op: http://www.film1.nl/over_film1/

  Film1 Premiere

  Met Film1 Premiere geniet je als eerste van het meest recente aanbod premièrefilms. Elke avond om 20.30 uur is er bij jou thuis een nieuwe premièrefilm te zien in HD beeldkwaliteit. De grootste films gaan in het weekend in première.

  Film1 Action

  Spanning en sensatie! Film1 Action toont stevige actie, zenuwslopende thrillers, wonderbaarlijke fantasy, opzienbarende sciencefiction en ijzingwekkende horrorfilms. 24 uur per dag. Echt griezelen doe je op de dinsdagavond. Dan is het Horror Night en kun je op dit kanaal kiezen uit 2 bloedstollende horrorfilms. En natuurlijk zonder reclameonderbreking.

  Film1 Comedy & Kids

  Pret is gegarandeerd met Film1 Comedy & Kids. Al vroeg in de ochtend zijn er speciaal voor de allerkleinsten boeiende programma's en leuke tekenfilms. Ben je al wat ouder? Dan ga je smullen van bekende Nederlandse en buitenlandse kinderfilms en animatiefilms. Grappig of avontuurlijk en soms een beetje spannend! Kids-block, dagelijks 7 - 9 uur, woensdagmiddag 14 - 16 uur.

  Ook aan volwassenen biedt Film1 Comedy & Kids ontspannen uurtjes. Met de leukste komedie films en series voor een avondje heerlijk lachen of een vrije middag thuis. Elk genre komt aan bod, van tragikomedie en romantische komedie tot misdaadkomedie.

  Buitenlandse films en series voor jongere kinderen worden uitgezonden met een Nederlandse stemmencast. Engelstalige films voor kinderen in de oudere leeftijdscategorie hebben Nederlandse ondertiteling.

  Op alle kanalen van Film1 is de programmering afgestemd op leeftijd. Let op het Film1 Kids logo. Zo zie je meteen of een programma of film geschikt is voor jeugdige kijkers.

  Film1 Spotlight

  Bij Film1 Spotlight heeft elke avond een eigen thema. Ga er lekker voor zitten op jouw favoriete filmavond en kies een van de twee topfilms. Of kijk ze gewoon allebei! (Vanaf 20.30 uur.)

  Nodig je vriendinnen uit en geniet op maandagavond van de Ladies Night op Film1 Spotlight. Liefhebbers van Nederlandse films kijken op donderdag en de mooiste drama's zijn voor de woensdagavond geselecteerd. Alle films worden uitgezonden zonder reclameonderbrekingen, dus dat is elke dag ongestoord genieten.

  De filmthema's van Film1 Spotlight:

  - Maandag Ladies Night: Genieten van de mooiste vrouwenfilms
  - Dinsdag Star Night: Een acteur, regisseur of componist staat centraal
  - Woensdag Drama Night: De beste dramafilms speciaal voor jou geselecteerd
  - Donderdag Nederlandse avond: Met films en series van Nederlandse makelij
  - Vrijdag Family Night: Films voor de hele familie
  - Zaterdag Special Night: Films rondom een thema als de Amerikaanse verkiezingen, Olympische Spelen, Rocky of Spanje
  - Zondag Classic Night: De beste, tot de verbeelding sprekende filmklassiekers

  Film1 Sundance

  Onafhankelijke films, de pareltjes uit de art house, geweldige muziek, boeiende documentaires en goede series kijk je op Film1 Sundance. Een veelzijdig kanaal voor iedereen die net even iets anders wil.

  Op vrijdagavond kijk je op dit kanaal eigenzinnige en opmerkelijke documentaires. Laat je verbazen en vermaken! De zaterdagavond is voor muziekliefhebbers, met concerten en programma's over verrassende grootheden uit de popgeschiedenis.

  Film1 Sundance is een samenwerking tussen Film1 en Sundance Channel, de wereldleider op het gebied van art house films.

 • Abonnement  

  Hoe kan ik een Film1 abonnement afsluiten?

  U kunt een Film1 abonnement afsluiten via diverse aanbieders van digitale televisie: https://abonneren.film1.nl/

  Hoe beëindig ik mijn Film1 abonnement?

  Uw Film1 abonnement kunt u beëindigen bij uw televisie aanbieder. Neem contact op met uw lokale aanbieder of kijk op de betreffende website voor meer informatie.

  Hoe kan ik Film1 ontvangen?

  Film1 is te ontvangen via diverse digitale televisie aanbieders: https://abonneren.film1.nl/

  Waarom heb ik een digitaal televisie abonnement nodig, kost mij dat extra geld?

  Om Film1 te kunnen kijken is een digitale televisie aansluiting een vereiste (op den duur zal analoge televisie volledig verdwijnen). De overstap naar digitale televisie hoeft niet noodzakelijk veel meer te kosten. De meeste televisie aanbieders hebben scherpe aanbiedingen, voor meer informatie over de tarieven kunt u terecht bij uw lokale aanbieder.

  Waar vind ik de Algemene Voorwaarden?

  De Algemene Voorwaarden verschillen per aanbieder. Neem contact op met uw televisie aanbieder of kijk op de betreffende website voor meer informatie.

  Ik ga verhuizen. Waar kan ik mijn adreswijziging doorgeven?

  Adreswijzigingen dienen doorgegeven te worden aan uw televisie aanbieder. Indien u gaat verhuizen, controleer dan of u Film1 via dezelfde aanbieder kunt blijven ontvangen.

 • Film1 Go  

  Is Film1 Go voor alle klanten beschikbaar?

  Film1 Go is een extra service die we onze klanten gratis aanbieden. Voorlopig is deze service alleen beschikbaar voor klanten van CanalDigitaal, Ziggo, Caiway en Delta. In de toekomst zal deze service ook beschikbaar worden gesteld voor onze overige klanten. We adviseren u onze website in de gaten te houden.

  Airplay

  De studio's staan ons helaas geen Airplay toe. Wel kunt u Film1 Go op uw laptop, computer en/of iPad bekijken.

  Kan ik Film1 Go in het Buitenland bekijken?

  Het is rechtentechnisch gezien helaas niet toegestaan om Film1 Go in het buitenland te bekijken.

  Overige Vragen

  Voor overige veelgestelde vragen over Film1 Go kunt u terecht op de volgende pagina: go.film1.nl/ondersteuning.php

 • Financieel  

  Waarom verschillen de abonnementskosten per aanbieder?

  Film1 is te ontvangen via diverse aanbieders van digitale televisie. Deze aanbieders kunnen zelf de abonnementsprijs van Film1 vaststellen. Zij bepalen de abonnementsprijs op basis van de richtprijs van Film1, de abonnementsperiode en de kosten van digitale televisie.

  Ik heb een vraag over mijn factuur

  Het abonnementsgeld van Film1 wordt in rekening gebracht door uw televisie aanbieder. Neem contact op met uw aanbieder of kijk op de betreffende website voor meer informatie. Hier kunt u de contactgegevens vinden van de leveranciers in Nederland: http://www.film1.nl/over_film1/tv_aanbieders.php

  Ik wil mijn betaalwijze veranderen

  Verandering van betaalwijze kunt u doorgeven aan uw televisie aanbieder die het abonnementsgeld van Film1 in rekening brengt. Neem contact op met uw lokale aanbieder of kijk op de betreffende website voor meer informatie. Hier kunt u de contactgegevens vinden van de leveranciers in Nederland: http://www.film1.nl/over_film1/tv_aanbieders.php.

 • Programma Informatie  

  Digitale gids vervangt analoge gids

  Film1 en Sport1 hebben besloten om per 30 juni de uitgave van de gids te stoppen. De stopzetting is ingegeven door de tijdgeest; milieu, kosten en flexibiliteit maken het zinvol om afscheid te nemen van drukwerk. Dat betekent dat u na 30 juni geen gids van Film1 en Sport1 meer ontvangt. Programma-informatie over Film1 kunt u vinden op de Elektronische Programma Gids (EPG) van uw kabelmaatschappij, via film1.nl/programmagids, via de app van Film1 en via de nieuwsbrief van Film1.

  Geen gids ontvangen, wat nu?

  Graag verzoeken wij u even contact op te nemen met uw televisie aanbieder, om te informeren of ze u de mogelijkheid bieden om maandelijks de programmagids van Film1 te ontvangen (dit is namelijk niet via alle aanbieders mogelijk). In dat geval zijn zij ook verantwoordelijk voor de distributie. Voor abonnees die geen gids ontvangen zijn alle programma's van Film1 te vinden op www.film1.nl. KPN en Tele2 verzenden helaas geen gidsen aan hun abonnee. Klanten van Caiway dienen zelf aan te geven de gids graag te willen ontvangen. Hiervoor kunt u terecht bij Caiway.

  Per 30 juni is de uitgave van de gids gestopt en ontvangt u geen gids meer.

  Waar kan ik programma-informatie vinden?

  Programma-informatie over Film1 kunt u vinden via:
  - de Elektronische Programma Gids (EPG) van uw kabelmaatschappij. De gids is eenvoudig op te roepen met de afstandsbediening van uw televisie of settopbox. Kijk voor meer informatie op de website van uw kabelmaatschappij.
  - film1.nl/programmagids. Hier vindt u uitgebreide informatie over uitzendtijden en achtergronden bij de programma's. U ziet niet alleen wat u vanavond of deze week kunt verwachten, maar ook hoe het programma de rest van de maand eruit ziet.
  - de Film1 app. De Film1 app kunt u gratis downloaden en biedt uitgebreide, actuele programma-informatie van het aanbod op de Film1 kanalen. Klik hier voor meer informatie over de Film1 app.
  - de nieuwsbrief van Film1, waarbij u wekelijks op de hoogte wordt gehouden van het laatste filmnieuws en programma-updates. Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief.

 • Technisch  

  Ik heb last van storingen, wat kan ik hieraan doen?

  Een storing kan door diverse elementen veroorzaakt worden.
  Graag adviseren we u in een geval van een storing contact op te nemen met de klantenservice van uw televisie aanbieder. Zij kunnen vervolgens voor u controleren waar het probleem ligt.

  Waarom kan ik via de satelliet niet alle Film1 kanalen ontvangen?

  Indien u naar Film1 kijkt via de satelliet is het niet mogelijk om alle kanalen te ontvangen. In verband met beperkte ruimte heeft CanalDigitaal ervoor gekozen om Film1 Spotlight niet af te nemen.

  Ik heb een vraag over storingen, smartcard, of digitale decoder. Waar kan ik terecht?

  Technische vragen over beeld- en geluidsstoringen, uw smartcard of digitale decoder kunt u stellen aan uw televisie aanbieder. Neem contact op met uw televisie aanbieder of kijk op de betreffende website voor meer informatie.

 • Film1 On Demand  

  Wat is Film1 On Demand?

  Film1 On Demand is:
  * Geen extra kosten
  * Kijken wanneer u wilt
  * Kiezen uit meer dan honderd films
  * Pauzeren, terugspoelen, vooruitspoelen
  * Wisselend en gevarieerd aanbod

  Voor wie is Film1 On Demand?

  Film1 On Demand is vooralsnog alleen beschikbaar voor Film1 abonnees die een abonnement hebben via Ziggo.

  Wanneer kan ik films kijken via Film1 On Demand?

  Dat bepaalt u zelf. U kunt zelf de film starten wanneer u dat uitkomt. En indien u de film niet af kunt kijken, kunt u de film stoppen en op een later tijdstip verder kijken.

  Hoe werkt Film1 On Demand?

  Voor abonnees van Ziggo geldt: Kies 'menu' op uw afstandsbediening, navigeer naar 'Ooit Gemist', kies 'Film1' en selecteer een film naar keuze.

  Of: wanneer u naar het kanaal Film1 Premiere gaat, krijgt u de melding: 'Druk op rood voor Film1 On Demand'. U drukt op de rode knop op uw afstandbediening om Film1 On Demand te activeren. Kies uit nieuwe films, een overzicht van alle films of de films die deze week voor het laatst draaien. Tijdens het kijken heeft u dezelfde mogelijkheden als wanneer u een dvd afspeelt. U kunt terug- of doorspoelen zo vaak u wilt. U heeft de regie.

  Welke films kan ik vinden op Film1 On Demand?

  Film 1 On Demand biedt u de keuze uit een wisselend aanbod van ruim honderd films. Elk genre is vertegenwoordigd. Vrijwel alle films die Film1 uitzendt, worden na zo'n anderhalve week ook aangeboden via Film1 On Demand. Maar het aanbod is veel uitgebreider, want naast deze films bieden we elke maand ook een groot aantal andere films aan.

  Wat kost Film1 On Demand?

  Film1 On Demand is geheel gratis. U betaalt dus geen bedrag per film en ook geen hogere abonnementskosten. Ook al kijkt u vijftig films per maand, het abonnementstarief blijft hetzelfde.

 • Algemeen  

  Instellen van kinderslot op decoder

  Film1 adviseert ouders met kinderen om het kinderslot in te stellen op de decoder zodat films die op de Film1 kanalen getoond worden en op Film1 On Demand beschikbaar zijn boven een gekozen leeftijd automatisch worden geblokkeerd. Deze films kunnen dan middels een pincode op de afstandsbediening worden gedeblokkeerd. Dit kinderslot met pincode kan worden geactiveerd in het instellingen menu van uw decoder. Raadpleeg daarvoor de gebruiksaanwijzing van uw decoder of kijk op www.film1.nl/kijkwijzer voor de meest voorkomende handleidingen.

 • Staat uw vraag hier niet tussen?  

  Contact

  Neem dan contact op met onze Klantenservice via het formulier op onze website of mail naar klantenservice@film1.nl. We zullen u zo spoedig mogelijk helpen.

Stel een vraag

Verstuur